Директорът на градината в Пловдив: Било е вирусна инфекция

Три от децата са оставени за лечение в Инфекциозна болница
16 ное 2023 08:24, Елка Василева
18
Директорът на градината в Пловдив: Било е вирусна инфекция
Кадър: БНТ

Седем деца от детска градина „Славей" в Пловдив са получили хранително натравяне. Три от тях са оставени за лечение в Инфекциозна болница.

Още по темата
От Регионалната здравна инспекция и Агенцията по безопасност на храните започнаха проверка в градината.

"Информацията от късния следобед вчера е, че едно момче и две момичета са хоспитализирани. Състоянието на момчето е добро. Излезли са кръвните резултати. Лекуващият доктор е казал, че става въпрос за вирусна инфекция. Очаквам резултатите от вчерашната безпрецедентна проверка на РЗИ, БАБХ и местни органи, които ще дадат яснота по случая", заяви директорът на Детска градина „Славей“ в Пловдив Любка Биволарска, цитирана от БНТ.

По думите й в другите групи на детската градина няма деца с оплаквания като повръщане през вчерашния ден.

"Отвсякъде РЗИ и БАБХ са взели проби и е проверено всичко. Нямам никакви съмнения в качеството на храната. Категорично не е от нея", коментира Любка Биволарска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 месеца
До Въпроска ?пишете глупости. какво му е на яйчен пастет? или трябва да дават мазни баници? И гледам че оневинявате родители които влачат болни деца в градина. Ами не - не може. Трябва да намерят начин да не го водят. И отговорки за работодател не са валидни. има гледачки на час, ако нямате баба.
14
1
 
1
 
! Отговори
..... преди 5 месеца
Ами само някой да не си измие ръцете след пипане на друго нещо,например кофата за *** навън и хоп вируса е готов! Пък и щом от лабораторията са казали хранително отравяне ,какво повече да се дискутира ,вирус било еди какво си било! Яйца и гъби страшна комбинация,като пиле и риба!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЧИСТ ВИРУС Е ! ЖЕНА МИ ИМА СЪЩИТЕ СИМПТОМИ !
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ква е тая гъбена каша Мо ? -това е Извращение Мо ! някви стари гнили гъби сте взели за без пари и ги давате на Децата !, за да има да Крадете !
11
2
 
4
 
! Отговори
Въпроска ? преди 5 месеца
Защо не обявиха фирмата и кухнята , които доставят и приготвят храната за детската градина ? Кой е диетолога , който изработва менюто за малките деца ? Нормално ли е да се дава за закуска яйчен пастет на дечицата ? Разбира се има родители , които са принудени да водят децата си с кашлица и сополи, за да запазят работата си . Трудно е за майки с малки деца да намерят работа . Нежелани са ,защото се налага да отсъстват когато детето боледува. Контрол и отговорност са нужни за всички и всичко !
10
8
 
5
 
! Отговори
детска учителка преди 5 месеца
Директорката каза, че още в понеделник едно дете е дошло на градина сутринта с оплаквания. Т.е., то идва от в къщи неразположено. А една вирусна инфекция се разпространява много бързо в затворено помещение. И от вторник започват оплакванията на другите деца. Нито гъбите са виновни, нито яйчният пастет. Уточнявам, че голяма част от родителите неглижират децата в събота и неделя, а след това имат само претенции към учителите. За мен проблемът е в родителите.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кървава диария от вирус и невероятно бързо разпространение върху двайсетина деца, с липса на инкубационен период. Да бе, съвсем прилича на вирусно заболяване. Лъжат и мажат както си искат.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
в момента има такъв вирус с повръщане при децата и във Варна е така в градините
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вчера в новините от инфекциозна болница казват, че било хранително натравяне. Изведнъж 10 деца повръщат, изведнъж след консумация на гъби, яйца и т.н. Това се оказва обаче със сигурност вирус, "вещото" лице ще каже лека телесна и нема грижи
6
0
 
2
 
! Отговори
И... преди 5 месеца
От водата???
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Сатанисти Сър- СПРИ БЕЛОТО И СИ ПИЙ РЕДОВНО ЛЕКАРСТВАТА. НЕ СИ ИГРАЙ СЪС НЯКОИ СЪСТОЯНИЯ.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** то ние не сме се и съмнявали, че "експертизата" ще посочи вирусна инфекция. За толкова години не помним да има някой наказан, поел отговорност и т.н. Вече дори не питаме защо на децата са им давани гъби, кой ги е доставял, дали са били в срок и т.н. Сигурно дори да беше станало най-лошото с някое дете пак всичко щеше да е ок. Държава на чалгата, комунизма и абсурдите
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На снимката ясно се вижда жена, т.е. не е директор, а директорка. Бъдете така любезни да не ползвате сексисткия английки образец за названия на професии и даже учащи се! наличието на женски род в езика е резултат от наличие на промени в обществото, Ако англоговорящите считат, че работещите жени стават като поведение мъже, не мисля, че трябва да го приемем. Правото на труд на жените е извоювано, даже не навсякъде в уж развити страни.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ..... 2 Точно децата ги разнасят вирусите, когато някой безотговорен родител си доведе болното дете защото няма кой друг да го гледа и така заразява и други деца и служителите.
1
8
 
4
 
! Отговори
..... преди 5 месеца
Кой знае коя лелка се е изкихала там в яденето на въпросната болна група и така! Пък може и да е вирусоносителка без да е болна. Да ги проверят сега наред всички!