Засилено е полицейското присъствие пред Националния стадион заради мача

Срещата от квалификациите за Евро 2024 ще се проведе без публика
Обновена: 16 ное 2023 16:38 | 16 ное 2023 16:20, Анисия Иванова
29
Засилено е полицейското присъствие пред Националния стадион заради мача
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие има пред Националния стадион "Васил Левски" няколко часа преди началото на двубоя между България и Унгария. Срещата от квалификациите за Евро 2024, която ще се проведе без публика, започва в 19:00 часа.

Фенове на различни отбори планират да се съберат пред стадиона, за да изразят желанието си за оставка на ръководството на Българския футболен съюз, като се очаква да присъстват привърженици на Левски, ЦСКА, клубове от провинцията и унгарски фенове. Поради това още от обяд в зоните около Националния стадион се струпа сериозно полицейско присъствие, включително и различна техника.

Към момента движението на автомобили в района е спряно, но градският транспорт се пропуска. По-рано днес от СДВР съобщиха, че на обособени пунктове, изградени около спортното съоръжение и в района на протестите, служители на реда ще извършват щателни проверки.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на участници в протестите, носещи забранени вещи и предмети - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри. От полицията обръщат внимание, че след 20.00 часа малолетните следва да бъдат с придружител.

Вчера от СДВР съобщиха, че за опазване на реда са ангажирани 1600 полицаи, като могат да се привлекат и още.

"Не познавам хората, които организират протеста. Кратък е периодът от време, за да преценим каква ще е бройката на участниците. Относно разрешени събития - до този момент няма. Разрешителните и съгласувателни писма се издават от Столичната община. Организатор е представител на столичен клуб. Познат е по физиономия. Направили сме среща с него. След 16:30 часа ще има повече яснота. Силно се надявам участниците в спонтанния протест да се съберат на улица “Гурко”, да проведат законния си протест, но да не опорочат футболната среща", заявиха от СДВР.

Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на спортното съоръжение. Ако се наложи, ще окажем нужното съдействие. Хората, които участват в тези мероприятия, ще бъдат допуснати в обособена зона и вие ще я видите. Ще се въздържа кой е представител на футболния клуб, столичен е, с голяма аудитория, те са два, съобщиха оше от СДВР. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Любо преди 5 месеца
Админите на днес-а явно се конкурират по mъnoma с Перуката, щом ми изтриха поста. В който казах "Оставка! След 20 минути идвам при вас на протеста!" Но от такъв западащ сайт друго едва ли може да се очаква.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 14 - Къде ли?? 1) Храм Ал. Невски, 2) Зала България 3) Природонаучния музей. Това конкретно на жълтите павета. Има и други места, които си заслужава да се посещават от време на време, но като цяло гетото ви се е превърнало в една отвратителна и пренаселена дупка!
12
2
 
2
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
До последно се надявам че футболистите имат малко останало достойнство и няма да играят ! Но надали
11
3
 
3
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
Без публика а толкова много полицаи! Ако имаше публика ще трябват и военни май? Има сбъркано нещо в цялата ситуация, и не са фенове това!
10
4
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 5 месеца
Има селяни като теб, които наистина ги е страх да влязат. Къде от дивотията ще ми ти влизаш по жълти павета или трамвайни линии.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 1 - да ви сьерьем на Европейската столица!! Толкова е убава, че я избикалям отдалеч по Околовръстното, а вътре влизам само по голяяма нужда...
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще повикат малко, ще установят че нито могат да гледат мача, нито имат повече от 2-3 рефрена срещу БФС (доста кратки), и те бързо ще им омръзнат... Ще решат да разнообразят с клубни песни, и ако от едната страна се чуе "На гoвeждия стадион", а другите им отвърнат с "червени бо*клу*ци", на бързо протеста им ще се разпадне, и като нищо ще прерасне в пререкание
7
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 месеца
бОЙКО и Каскета арестувха мутрите ! сега ще арестуват и феновете .....МАЙТАП БЕ УИЛИ !
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От както падна еднопартийната Власт на Т. Живков с БКП 1989. Протестите не спират . Обществото се развива . Но за да бъде ефективно . Всеки Елит възпроизвел протести както в този във федерация футбол. Трябва да се сваля и сменя до пълно възстановяване на реда. От години в БФС само се говори ,а действие никакво
5
4
 
19
 
! Отговори
Vihrogon преди 5 месеца
Колко държавни пари се харчат, само и само да не се наруши рахатлъка на Бобката? 1600 полицаи за мач без фенове? Нещо не е ок...
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пазят перукан от народната любов ли?
3
4
 
9
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
До Анонимен аз те призовавам да ходиш малко на свеж въздух и да провериш отдолу мъжко ли си женско ли си кво си ... Освен , ако не взимаш пари от БФС и си облагодетелстван по някакъв начин , не виждам как може да пишеш такива глупости ..
2
3
 
13
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Акъл в тая глава не мое налееш защото вече е пълна с алкохол .... честито на печелившите и най вече на Българсия футбол.
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Призовавам СДВР с всички сили да въдвори ред и да не остави някаколко наркоманизирани *** и пияници да всяват смут и безобразие в европейската ни стоилица! Също така г-н Михайлов да не се поддава на платени провокации от бивши безработни футболисти и да изпълни законния си мандат до 2026! Инж. Иванов и г-н Лечков дано му налеят акъл в главата!