Калин Стоянов: МВР се справи със ситуацията в четвъртък, нямаше жертви

Петима полицаи признават, че са превишили правата си на протеста, каза министърът
19 ное 2023 20:06, Анисия Иванова
91
Калин Стоянов: МВР се справи със ситуацията в четвъртък, нямаше жертви
Снимка: БГНЕС

"Не е важно къде съм бил по време на протестите. Важно е, че бях в непрекъснат контакт с отговорните служители, които ръководят операцията на терен”. Това заяви пред Нова тв вътрешният министър Калин Стоянов. „А някой наясно ли е къде е бил кметът на район Средец в този момент. Беше на няколко метра от мен”, коментира още той.

„Аз съм политическата фигура в министерството, нямам задължения да присъствам на терен. Никога министър в миналото не е присъствал на такова произшествие, мероприятие или събитие”, коментира още вътрешният министър.

Стоянов каза, че е подал на премиера Денков информация, която самият той е получил от ръководителите, които са били на терен. Те се чули рано сутринта на следващия ден.

„Според тях МВР се справи. Това казах и на Денков. Впоследствие видяхме клипчетата, които се появиха за евентуално превишаване на правата на полицейски служители. До момента имаме установени петима служители на МВР, които признават, че евентуално са превишили своите права”, каза Калин Стоянов.

Той каза, че не толерира такъв тип поведение на полицейски служители. Извършва се проверка на цялото мероприятие. Тя се прави от Инспектората и Главна дирекция „Национална полиция”. Ако се налага, ще се сезира и прокуратурата.

Той благодари на служителите на МВР, че не са допуснали да се стигне до човешки жертви.

Според Калин Стоянов премиерът е прибързал с исканата оставка на заместник-министъра. „Това е прибързано решение към онзи момент. Много разчитах на този човек. Аз съм се доверил на тези хора и те бяха на терен”, каза Стоянов.

Министърът смята, че колективно МВР се е справило със ситуацията в четвъртък вечер. „Не е редно да получаваме оценка от хора, някои от които не знаят какво означава абревиатурата МВР. Не визирам премиера категорично”, заяви Стоянов.

Вътрешният министър каза, че утре ще има среща между него, премиера и вицепремиера Мария Габриел.

„До този момент оставката ми от премиера не е искана. Поиска я г-н Кирил Петков – човекът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи. Многократно отказвах и се двоумях на това предложение. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като приех предложението на Кирил Петков, му казах, че не искам никой да се меси в работата на МВР”, каза Стоянов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Иска се оставка на вътрешния министър че няколко сержанта са превишили правата си. По тази логика защо министърът на едно друго минисетрство не си даде оставката че заместника му си прави гаргара с машинното гласуване?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БФС и кмета забъркаха цялата взривоопасна каша, а после МВР виновно. Кратко и ясно това е ситуацията. Оставки трябват ама не на вътрешния министър и на заместника му а на кмета и на БФС.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Водните оръдия модерни на запад са средновековие. Със закон да се забрани употребата им и няма никога повече да има какъвто и да е конфликт между полиция и протестиращи.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не ги е бил някой че да си признават без вина да са виновни...
50
2
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 5 месеца
Тоя министър ми напомня на един от преди 25 години където беше с едни манекенки докато минцифайките се испозастреляха в кв.Белите Брези само дето тоя *** бил на прожекция!
49
5
 
5
 
! Отговори
edin ot... преди 5 месеца
Не еничарите окървавиха протестите имаше брутални действия и мазохистично поведение и геноцид с/у собственият народ имаше бити мирни граждани и журналисти ,за това министъра Стоянов трябва да подаде оставка той е дал заповед и одобрил плана за действие!
48
3
 
12
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 месеца
Бааааси високата летва си е поставил тоя - НЯМАЛО ЖЕРТВИ !!! Абе маймун, 21 век стана а ти се гордееш че нямало жертви. Отделно че като знаем с кого си имаме работа и жертви нямаше да те засрамят
47
0
 
11
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 5 месеца
Този "министър" от къде знае как се е справило МВР на протеста,като е бил на кино? Пълна безотговорност от него към заеманата длъжност. Просто Киро правилно му е поискал оставката.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не разбирам защо хората протестират срещу БФС. Та ние от почти 20 години нямаме нито една загуба на европейско или световно първенство по футбол...
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам, аз 97 година не видях полиция, ама се беше вдигнал половината народ. Николай Добрев тогава ги спря и кво стана, някой чупеше ли бе. До като Виденов не падна нямаше нищо счупено, освен в първоначално парламента няколко врати и стъкла. Родителите ми си ходеха на работа и имаше няколко блокади на Орлов мост и Реторана. Ама сме кротка нация.
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вандалчетата още се опитват да се оправдават. Тези не минават. Ходил си да чупиш и после да се криеш. Ами ще те изкарат от там с шутове ако трябва. Не ми дреме че си траян и петкан и че имаш връзки да ревнеш в страсбург.
43
7
 
13
 
! Отговори
Траян преди 5 месеца
Абе министърче подставено, ако ти беше в заведението и влезнат комплексарите и ти счупят няколко зъбчета, тая песен ли ще пееш. И престанете с клишето " на терен ". Ти на какъв терен си бил, абитуриентски, момчешки, смесен.....Пазиш и ти някой, но такива като теб са бушончета. Жалко за битите, а провокаторите мисля че са там с ваше съдействие. В кое престъпление няма замесен полицай.
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами , тя полицята използва сила, но в повечето случаи не използва такава, освен ако не е наредено от горе. Най - добре е да няма протести и да спят спокойно. Ако има - бой и това е - ама дали е справедливо или не , има си началници да му мислят.
41
4
 
3
 
! Отговори
Сцената да преди 5 месеца
се преиграе с повече доматен сок и кютек на режисьора!
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вандал, това че си излязъл да чупиш да палиш и да трошиш самоотбрана ли му казваш? Полицията има право да използва сила да спре подобни прояви. И ще те бие и присъда ще имаш!
39
4
 
2
 
! Отговори
Кое не разбра? преди 5 месеца
Със закон се забраняват фракциите във фенклубовете на гръцките отбори. Всеки *** ще има право само на един клуб на привържениците, който ще се намира там, където са и офисите на самия отбор.Това обяви премиерът на съседите Константинос Мицотакис след среща с президента на УЕФА Александър Чеферин и тези на грандовете Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК.
38
3
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 5 месеца
Кой да закрият бе, човек? Казвам ти, че ако някой се опита да ме пребие, ще играе катаната. Неизбежна отбрана се казва. Това да не ти е цех да го закриващ.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
40 няколко такива като теб са ме заплашвали с нож всичките са в затвора
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
39 40 точно затова е нужно да ви закрият. Но преди това бой. Следващият път ще се включа на страната на полицаите. Ще си изпеете и кой еи плаща и всичко.
35
3
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 5 месеца
Те много неща не са разрешени, но се случват. Да не изброявам случаите на полицейско бездействие. Като бият лекари от бърза помощ и махалата излезе бият ли, не бият. Кагато са чадър на нарко пласьори, катато си бъркат в носовете, когато мотористи или коли си правят гонки по населени места се крият. Когато обират и пребиват възрастни хора по селата, къде са тия убавци?

Спонсорирани публикации