Калин Стоянов: МВР се справи със ситуацията в четвъртък, нямаше жертви

Петима полицаи признават, че са превишили правата си на протеста, каза министърът
19 ное 2023 20:06, Анисия Иванова
91
Калин Стоянов: МВР се справи със ситуацията в четвъртък, нямаше жертви
Снимка: БГНЕС

"Не е важно къде съм бил по време на протестите. Важно е, че бях в непрекъснат контакт с отговорните служители, които ръководят операцията на терен”. Това заяви пред Нова тв вътрешният министър Калин Стоянов. „А някой наясно ли е къде е бил кметът на район Средец в този момент. Беше на няколко метра от мен”, коментира още той.

„Аз съм политическата фигура в министерството, нямам задължения да присъствам на терен. Никога министър в миналото не е присъствал на такова произшествие, мероприятие или събитие”, коментира още вътрешният министър.

Стоянов каза, че е подал на премиера Денков информация, която самият той е получил от ръководителите, които са били на терен. Те се чули рано сутринта на следващия ден.

„Според тях МВР се справи. Това казах и на Денков. Впоследствие видяхме клипчетата, които се появиха за евентуално превишаване на правата на полицейски служители. До момента имаме установени петима служители на МВР, които признават, че евентуално са превишили своите права”, каза Калин Стоянов.

Той каза, че не толерира такъв тип поведение на полицейски служители. Извършва се проверка на цялото мероприятие. Тя се прави от Инспектората и Главна дирекция „Национална полиция”. Ако се налага, ще се сезира и прокуратурата.

Той благодари на служителите на МВР, че не са допуснали да се стигне до човешки жертви.

Според Калин Стоянов премиерът е прибързал с исканата оставка на заместник-министъра. „Това е прибързано решение към онзи момент. Много разчитах на този човек. Аз съм се доверил на тези хора и те бяха на терен”, каза Стоянов.

Министърът смята, че колективно МВР се е справило със ситуацията в четвъртък вечер. „Не е редно да получаваме оценка от хора, някои от които не знаят какво означава абревиатурата МВР. Не визирам премиера категорично”, заяви Стоянов.

Вътрешният министър каза, че утре ще има среща между него, премиера и вицепремиера Мария Габриел.

„До този момент оставката ми от премиера не е искана. Поиска я г-н Кирил Петков – човекът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи. Многократно отказвах и се двоумях на това предложение. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като приех предложението на Кирил Петков, му казах, че не искам никой да се меси в работата на МВР”, каза Стоянов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо си го издигат, после му искат оставката... Сбъркана работа!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жертви имаше в бара дето ги изхвърлихте с шутове,на улицата дето ги карахте да лягат и онзи дето се върнахте да го добиете и всички дето ги окъпахте.Всички са жертви,а ти ОСТАВКА...И шефа ти я поиска ама нямаш морал...
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
99 % от феновете отидоха на мирен протест Тогава защо всички ги заливаха със студена вода и то през месец ноември. Идват от цялата страна. Къде ще се преоблекат?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре биете,*** не който трябва.Така се справихте..вие сте умален модел на отиващата си държава
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне разбрахме че този е предложен от ГЕРБ-ДПС. Гаранция и министъра на електронното управление. И по заповед от ГЕРБ-ДПС, в определен момент ги активират тези министри...
9
0
 
19
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Всички медии на сутринта след протеста разпространяваха лъжата,че агитките са се сбили помежду си.Абсолютна лъжа измислена от някой гений в униформа,като оня дето крещеше -мъже ли сте ве,мъже ли сте?Що не му кажете името на тоя?Интересното е,че когато човек извърши престъпление го арестунат и съдят,а когато полицай извърши престъпление го порицават или уволняват,но лез да го съдят.За полицията законите не важат....
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 11, 12 - Пич, ако ти е тежък живота, знам хора, ще ти го приключат от милост ...
7
0
 
12
 
! Отговори
"Нямаше трупове преди 5 месеца
... по улицата" явно е новата летва ...
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МВР причини щети за хиляди левове и се прояви като репресиращ орган вместо като орган на реда.
5
0
 
30
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Полицията извърши повече престъпления на протеста от феновете.Много е долно да биеш вече паднал на земята човек.Кой в мвр-то измисли наглата лъжа,че агитките са се сбили помежду си?
4
0
 
16
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Те евентуално превишили,и евентуално се сещайте,да няма палки пак.Умно изказване от умен министър.А оставката сам трябваше да я даде,а не да му я искат.
3
4
 
11
 
! Отговори
Чапо преди 5 месеца
Прилича на душевно нездрав.
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С хиляди равиняли се, мятащи "бомбички" и мoлoтофки ... Си е цяло чудо, че имаше само няколк счупени ръце.
1
2
 
24
 
! Отговори
Назначен от преди 5 месеца
ДПС и ГРОБ нагъл милиционер. ОСТАВКА