Нургюл и шампионките: Хубав ат и под съдран държавен чул си личи и печели

Нашите играха по милост с уайлд кард заради разпарчетосаната ни шахматна федерация
Обновена: 21 ное 2023 21:10 | 21 ное 2023 10:58, Петър Бойчев
106
Нургюл и шампионките: Хубав ат и под съдран държавен чул си личи и печели
Снимка: БГНЕС

Наистина красивите и наистина умните ни момичета, начело с Нургюл, от снощи са европейски шампионки в шахмата.

За тези, които следят изкъсо великата игра това не беше изненада. Последните успехи на Нургюл Салимова и Белослава Кръстева, класата на Антоанета Стефанова, и талантът на Гергана Пейчева и Виктория Радева го предвещаваха. Искаше се, като във всеки спорт, само малко късмет. И той дойде снощи в инфарктната последна партия на Гергана. Но, както е добре известно, късметът върви със силните.   

Те развяха знамето ни. Чуха, разплакани, в тяхна чест химна. И сега вече казват първите си шампионските си думи пред камерите. По време на интервютата видяхме, че са облечени с пет еднакви красиви сака. И са с различни панталони - черни, сиви, червени, дънки. Спонсорът е нямал пари за повече. Ще го забравим. Но не тябва да се забравя, че четата на Нургюл бе допусната до турнира в Черна гора по милост, заради разпарчетосаната ни на пет части федерация. И то след като бяхме 10 години извън световната шахматната организация. Играхме с уайлд кард и взехме титлата. Всичко това въпреки "усилията" на осемте (8!) ни шахматни федерации. Тази, която ни представи всъщност - Българска спортна федерация по шахмат, юридически също не е на "ти" с държавата.  

Успехът обаче има само една майка и много бащи. Сега всички ще ревнат колко много са вярвали в момичетата, колко много са направили за тях и как те сега им се отблагодаряват за грижите. Безсрамници. Държавата на практика не е дала нито стотинка за тези момичета. Това не трябва да се забравя. Както и факта, че Нургюл сама плащаше нощувките си в Баку, че Белослава участва в Мексико благодарение на помощта от американския университет, в който учи. Пет сака и пет панталона. Слава богу, талантът няма нужда от държава. Той намира начин да се прояви въпреки нея. Хубав ат и под съдран държавен чул си личи и печели. Справка - Веско Топалов и златните момичета.   

Сега ще ги видим по всички телевизии. Ще ги почетем в парламента, ще ги награди с орден президента. Ще се снимат с Делян Пеевски, който ще разпореди да се обединят петте шахматни федерации и ще даде срок на премиера Денков за изпълнението на задачката. Ще бъдат отбор на годината, а Нургюл ще стане спортист на годината. И на следващия турнир всички ще бъдат с еднакви панталони.

Тази титла може да се съпостави с успеха на футболните национали през 1994 г. в САЩ. Които се радват на комфорта в Бояна, но не смеят да излязат сред хората. Които разпределят милиони, но милиони не ги искат. И един отбор момичета, които стъпиха на върха само заради своя талант.

Да, налага се смяна. Веселяците на Боби трябва да излязат и напуснат палата си в Бояна. На "Иван Асен 26" им е достатъчно широко, за да се поберат успехите от 18-годишния им труд. А така ще са и по-близо до БИАД. А в Бояна да постелят червения килим на шахматистките ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: Боянашахматбобинургюл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Недка преди 5 месеца
Жалки,грозни и пр......ташки коментарии!!Дъното!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 5 месеца
От сърце Ви моля, не допускайте политик на 5 метра от себе си. На магарето синджира да хванат, оная му работа ще изсъхне.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен89 преди 5 месеца
До СТРАНДЖАТА пак ще кажа нямаш си хабер от света.Като щраусите си потопил главата си в пясъка и си мислеш че все още тошо е на власт.Наим не е печелил олимпийска титла в България, но винаги е бил благодарен на великия Абаджиев.
43
4
 
23
 
! Отговори
доктор преди 5 месеца
Чета коментарите и недоумявам колко много недоизпукали комунисти има в този форум? Какви патриоти сте като плюете по това, с което трябва да се гордеете? Само комуниста и психично болния човек може да пише такива неща! Наистина България ще се оправи, когато пукне и последния комунист.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен64 преди 5 месеца
До "СТРАНДЖАТА", едно време и за Наим Сюлейманов говорехте подобни глупости, но Турската държава така го подкрепи че 3 пъти стана олимпийски шампион.Турция стана 3та на световното първенство по футбол 2002 г.Галатасарай спечели купата на УЕФА 2000 г.Та *** ти си останал във времето на тоталитаризма и си нямаш хабер от света !
41
1
 
21
 
! Отговори
Емил преди 5 месеца
Благодаря на момичетата, че ги има и че ни отсрамват за това, че сме българи! Самочувствието ни на държава и народ беше напоследък закопано от футболистите ни и БФС начело с Боби Михайлов. Хубаво е, когато истините се казват дори и да горчат, защото в този свят на лъжи, изграден от българските политици истината се е превърнала в рядка и ценна вещ.
40
4
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 месеца
Проблемът е по-голям от различните панталони на европейските шампионки. Те все пак са имали подкрепата на държавата, когато са започнали със шаха като деца.Преоблемът е, че бъдещите ни шампиони, сегашните ни деца са оставени без никакви реалистични планове в шахмата. И докато сега все още жънем плодове (макар и с различни панталони), то в бъдеще от силна страна в шахмата ще тънем в забвение! Това е по-страшното и по-голямото престъпление на всичките луди старчета в тези 8 федерации.
39
1
 
16
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
продължавайте да давате грешни пари за футбол ;)докато субсидиите не са на база успехи, никакъв спорт не може да се развива ;)
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Футболните хора да вземат пример от шахматистите - колкото повече федерации ,(8) толкова по-големи успехи.
37
3
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 5 месеца
По един милион евро на всяка , не като някога потупване по рамото и ободряващ шамар зад тила.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Вики Радева е по-добра от Нурка. Но има проблеми със здравето че много е затлъстяла.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нургюл е родена да побеждава! Само напред момиче!
34
4
 
5
 
! Отговори
пиянде преди 5 месеца
До пияница мистик::Само една федерация в София.Всичко там.Вие какво,искате федерация в Шабла ли?Няма да я бъде.Само в София.Треньори,врачки,оракули,масажисти.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В индивидуалните класиране Нури е шампионка, Анка е 4, Гери 9, а Белка 11. Жалко само за Вики че е болна, че тя имаше най-много точки.
32
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Алоуу неграмотници. "Хубав ат и под съдран САМАР се познава" Дай бележника Слаб /2/
31
0
 
33
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
За тези умни и красиви хора държавата нехае, но налива пари в мафиотската организация БФС!
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
поздравления на момичетата, искрена благодарност и респект, продължавайте да побеждавате, а държавата би трябвало да се грижи за талантливите, защото те прославят името и, не далавераджиите на всички нива
29
7
 
2
 
! Отговори
ГреТа Еко Фюрер 30 преди 5 месеца
Фашименизъм и намаляване на населението - даже се радвате - ох какви сте мъпети-телетъбиси
28
0
 
10
 
! Отговори
Шахматист преди 5 месеца
Абсолютно съм съгласен. Следващият етап е обединение на тези федерации. Избор на ново органи,по малко его, особено на Антоанета Стефанова, и успех на всички. Браво.
27
1
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Ето затова не трябва да има 8 шахматни федерации :))) Трябва да е всичко в нашия спорт като БФС. Една Федеразия (или съюз) и 18 години несменяем диктатор тип Пyтитy (чичко Тревичко) и тотално зануляване. Парите ще ходят в президента на федерацията, а момичетата с различни панталони, купени със собствени пари от втора употреба :)))