Пимпирев: Предполага се, че има злато до базата ни в Антарктида

Главата цел на програмата е научното изследване
21 ное 2023 13:14, Анисия Иванова
28

Българският военен научно-изследователския кораб отплава на втората морска мисия до Антарктида. Целта е да занесе 80 тона оборудване за новата лаборатория.

"Главата цел на програмата е научното изследване. Антарктида е най-късно откритият континент на земята, открита едва преди 200 години и крие много неразкрити тайни в научно отношение. Материалите, които ще закараме там, са ни нужди за създаването на научна лаборатория, която е оборудвана за изследвания от различни видове и учени от цял свят. Антарктида винаги е била притегателно място за учени от цял свят, там се правят най-големите открития", каза ръководителят на българските антарктически експедиции проф. Христо Пимпирев в студиото на "България сутрин".  

"Това ще е една уникална лаборатория на открито, тя не е засегната от индустриално замърсяване, няма промишленост и там не живеят хора. За учените това е една естествена среда, каквато е била преди милиони години", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на професора Антарктида е място, където се сблъскват интересите на учени от най-различни области.

"До нас има действащ вулкан, Антарктида е богата на полезни изкопаеми, като например – мед, литий и др., които са много ценни в ежедневието ни. Антарктида е последното място, което не се експлоатира още, много учени твърдят, че има и злато в близост до българската ни база", добави още проф. Христо Пимпирев.

Гостът обърна внимание, че за пръв път в България научно-изследователски кораб влиза в Световния океан. С това доказваме,  че сме морска нация и сега го доказваме за втори път. Доказваме, че това това не е било инцидентно плаване", настоя проф. Пимпирев

Относно рисковете, които крие експедицията и евентуалните перипетии, изследователят каза: "Риск винаги има, наскоро дори отвлякоха един кораб. Ние ще минем покрай Африка, там има пирати, но нашият кораб е оборудван, той е военен, ние сме подготвени и за подобни ситуации. Както и за силни бурии, а в Южния океан има и ледени блокове. Да, рисковете са големи! Но ако човек не се е сблъсквал с рисковете, е щял да си остане в пещерата".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Арнаутин преди 5 месеца
Щом е до българската база,значи е македонско.И никой няма право да пипа там.Питайте ги в цкопие,и да видите дали не съм прав.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тогава Пипмпирев да забие там българското знаме и да обяви Антарктида за българска колония.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Да допълня...: Не че нямаме сили. Нямаме политици патриоти.
21
1
 
3
 
! Отговори
Брееей...Наистина ли преди 5 месеца
има база в Антарктида нашата продажна ко*ч*инка...? Много им е пораснала работата, щом са им разрешили да се мешат с шефовете на международните престъпници! Но сигурно е пак някъде в периферията, без достъп до постоянно живеещите там... както искате ги наречете... които привикват земните си губернатори на спешни събрания! Като например паметната 2016, когато дори руският патриарх се затътри там, след среща с римския дявол след около 1000 години, а Кери отиде в деня на изборите в САЩ!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само не казвай че има нефт, от една страна на момента ще дойдат да освободят базата от терора на пингвините и ще донесат така лелееаната демокрация на ледения контиент!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И там ще ни го вземат щот сме *** по злато ходим а сме бедни и последни
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя май е тръгнал посръбнал.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"за пръв път в България научно-изследователски кораб влиза в Световния океан"??????Световен океан е общото название на непрекъсната водна обвивка на Земята, включваща всички океани и морета, свързани помежду си пряко или чрез протоци. Т.е. откакто е построен и пуснат във вода, корабът си се намира в Световния океан. Да вземете да си скриете някъде ученият и джурналистите, дето не го поправят.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Танас Кажи-речи изтървали сме златото в България, и сега ходим да търсим на Антарктида. Колко години си изкарват вече там, не се споменава, ама според мен станаха 20. Какво са открили? А бе учени от цял свят, разнообразни изследвания - демек уникални условия за харчене на пари без контрол. Какво откриха досега?
15
2
 
3
 
! Отговори
Танас преди 5 месеца
Това ли беше целта на научно-изследователската експедиция - златото на Антарктида?!
14
1
 
6
 
! Отговори
бай Гошо преди 5 месеца
да де, ама "главната цел на програмата" била, видите ли "научното изследване"... А не да се получат резултати от туй "научното изследване"... Явно, маса пари се хвърлят на вятъра за тоа що духа, ако дуа изобщо...Колкото до некво уж злато...има находище, ама друг път...Ако наистина го имаше, и е имало възможност за добива му, имперските държави отдавна да са го прилапали...Тъй, че тоа хитрец Пимпирев си приказва по хавата...
13
2
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 5 месеца
Да не забравят и един контейнер качествено отбрано уиски за Пимпиря платено от нас,че как се изкарва там излежавайки се без уиски половин година....а лед има навън зад джама!А тез уйдурми за злата и скъпоценни камъни да ги разправя тука у кръчмата!
12
1
 
4
 
! Отговори
Гаргантюа и Пантагрю преди 5 месеца
Пиене и ядене на корем, Ех, живот здравей, здравей....
11
2
 
5
 
! Отговори
Кух профил преди 5 месеца
АААА, изплюха камъчето - намерили са златото. Ето за какво се пънеха толкова години, а ние мислим, че екскурзии си правят.
10
0
 
7
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 месеца
Предполага се, че така се подготвя следващата експедиция, която всички ние финансираме ...
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пимпирев не спира да харчи държавни пари, науката която прави е с нулева стойност..
8
3
 
11
 
! Отговори
видял преди 5 месеца
Мисията ви е да купите кораб за да вземете повече тонове вино ,ракия и мезета !! От цяла Европа само Англия , Полша и барабар Петко с мъжете имат бази там !!
7
2
 
11
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 месеца
И ние имам доста злато , но не можем да го добиваме.Нямаме сили.
6
4
 
12
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 месеца
Спрете да давате пари на този Пампирев. Стига с тези екскурзии.Че и кораб сте му дали. Това за златото е глупост, до оправдае екскурзиите.Каква е възвращаемостта на екскурзиите ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Него кой ще го дадат на концесия.:))