Служителите от "Борба с градушките" готвят протест

Те настояват за увеличение на заплатите и по-добри условия
9
Служителите от "Борба с градушките"  готвят протест
Снимка: БГНЕС

Работници и служители от Изпълнителна агенция “Борба с градушките” отново напомниха, че се готвят за протест заради ниските заплати.  Служителите от районната дирекция в Поповица заявиха, че настояват за нормално заплащане от новата година и с новия бюджет. Те уточняват, че исканията им са за възнаграждение в размер на 1100 лева. В момента те работят за сумата от 760 лева на месец.

Служителите настояват за по-добри условия на труд и увеличаване, тъй като със сумата в момента си покриват нуждите, за да ходят на работа.

Работещите уточниха, че преди месец и половина им  е била обещана еднократна помощ в размер на 1200 лева, която все още не е стигнала до тях. Обещано им е увеличение на трудовото възнаграждение с 20%, което е трябвало да бъде включено в бюджета.

„Ако не бъдем чути, на пролет няма да има сезон, ние няма да започнем работа за минимална заплата”, казват служителите от районната дирекция за борба с градушките в Поповица пред Nova News.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: протестградушки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Виолет преди 4 месеца
В Унгария се пазят от градушките с автоматични наземни генератори. Евтино, лесно и персонал от 10 човека, а в тази агенция са над 1000 човека.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 7. Има противоградни ракети, има и др геоинженерни способи, които да променят времето, прави се отдавна, основно за паради и подобни чествания на празници, особено ако присъстват правителствени лица, трябва да е слънчево и хубаво времето.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да им се увеличат заплатите и да си вършат съвестно работата, че доста градушки пропуснаха и големи поразии станаха. Високи заплати и без градушки, а не само високи заплати и масово градушки.
7
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как може въобще да съществува служба която да се бори срещу "ГРАДУШКИ"? Как може ти да спреш падането на ледени топчета по главата си? Единствено, което по време на градушка, могат да направят служителите е да се ският по домовете си и да очакват на следващия ден да падат "ПАРИ" от небето! Именно заради ПАРАТА има и ГРАДУШКИ и ГРАДУШКОВИ СЛУЖБИ! Народе опомни се .... "Как може въобще да съществуват такива служби" и да плащаш за тях?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имат ли ракети за градушки или сме ги дали на зеления...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не казвам нищо за смешната заплата от 800 лв месечно.....ама колко дни в годината наистина им се налага да 'работят' ? И работят ли изобщо тука си ми смле доматите градушката.
4
1
 
4
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 5 месеца
Поради липса на градушки ли?!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То пък голяма борба водят с градушките!
2
0
 
7
 
! Отговори
Протест пред ХАРП преди 5 месеца
Под наслов "Увеличете градушките"
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То кой не са е фанал дето е на държавна службичка все не е протестирал. В частния сектор всичко е тип-топ. Никой от него не мърка.