Социалните партньори подкрепиха само бюджета на НЗОК

Не постигнаха съгласие за държавния бюджет и ДОО
21 ное 2023 17:30, Стела Стоянова
2
Социалните партньори подкрепиха само бюджета на НЗОК
Снимка БГНЕС, архив

Социалните партньори подкрепиха принципно или с бележки Проекта на Закон за Бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г., с изключение на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), който се въздържа от подкрепа.

Това заяви вицепремиерът Мария Габриел след продължилото над 5 часа заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС.

„По точка две от дневния ред НТСТ не постигна единодушна подкрепа относно Проекта на Закона на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2024 г. АИКБ, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Съюз на стопанска инициатива (ССИ) се въздържат от подкрепа. Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Българска стопанска камара (БСК) принципно подкрепят. КНСБ и КТ „Подкрепа“ не подкрепят под условие“, съобщи Габриел.

Още по темата

Социалните партньори не постигнаха единодушна позиция и относно Проект на Закон за Държавния бюджет. „БСК, КРИБ и КТ „Подкрепа“ се въздържат от подкрепа. АИКБ, ССИ не подкрепят, БТПП и КНСБ принципно подкрепят с редица бележки“, каза вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: бюджетНЗОКНСТС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОМГ! Това е най- голямата грешка, защото оттам най- много се източва и то с най- ниско ниво на внимание към човека. Уви! Особуно болничното крадене...то е без аналог!