Жена роди на двора, линейката закъсняла

Съседка акуширала при раждането
22 ное 2023 09:57, Стела Стоянова
49
Жена роди на двора, линейката закъсняла
Снимка БГНЕС, архив

Жена роди в двора на къща в столичния квартал „Княжево”. Причината, по думите на семейството ѝ, линейката е дошла час по-късно, чак когато новороденото проплакало. Съседка на семейството помогнала за израждането на бебето, съобщава Нова тв.

„Звъннахме на 112 в 04:05 ч. Приеха адреса, но след няколко минути отказаха и казаха, че не сме за линейка. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси”, разказа Никола Петров, бащата на детето, пред Нова тв.

„Санитарките бяха неадекватни. Наложи се и на тях да помагам. За щастие, спасихме детето, защото се беше увило около плацентата”, поясни Любка - съседката, помогнала за раждането.  

От Спешна помощ обясниха, че ражданията не са спешно състояние. Обаждането на 112 не гарантира изпращане на линейка, тъй като екипите могат да бъдат заети с много по-тежки случаи, уточняват оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: линейкародилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
ХИРУРГ преди 5 месеца
До Връх на гениалността-Естествено че ражданията не са спешно състояние както и че бременноста не е болест!!!Макар и рядко те могат да се превърнат в такова но пациентката вече е в болница.При изтекли води се вика такси и се отива в болницата където ще ражда жената!!!
36
2
 
2
 
! Отговори
Rеее преди 5 месеца
като видях "акушерката", разбрах защо бебетата се раждат слепи
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето това е спешна помощ , после агресорите ги бият . Два часа и половина се чака линейка за инсулт. Какво да кажем , даже и сигнала не бил предаден , но ако позвъниш втори път ти затварят даже телефона. Затова ще има такова отношение към тях.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Раждането не е спешно, инфарктите не са спешни (мой преподавател почина на 44 след като 2 часа са чакали линейка, която уж търсела адреса)... абе, ако не е за ударен с тухла или бутилка от онези нищо не е спешно. Виж, ако жената раждаше за 15 път, тогава щеше да е спешно, че иначе докторът ще яде бой. Какво излиза, за да ти обърнат внимание трябва да си... и най-добре без осигуровки, но с агресивни роднини.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До къде стигнахме... ражданията не били спешни! Раждайте си по полетата и дворовете и който оцелее, оцелее.Това нормално ли е?!Добре, че е имало жена, която е знаела какво да прави. А ако нямаше? Умират си и жената и бебето.
32
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на жената. Родила по Турските правила
31
2
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 5 месеца
Европейска България. По зле сте и от африканска държава.
30
10
 
4
 
! Отговори
Марта преди 5 месеца
Мирише ми на друго...искала е да ражда вкъщи с някоя дула или друг тип врачки и знахарки....нещата са се усложнили, викнали са линейка и са обяснили, че душата е всъщност "съседка". Иначе голямо съвпадение, че някаква съседка е успяла да изкара бебето от плацентата...тя бая на "ти" с ражданията трябва да е била тази съседка.ж
29
0
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 5 месеца
Топ коментар - браво! В живота на всяка жена партньорът винаги е на стенд бай и чака, за да запали колата и тръгне, сто про! Няма различни съдби, няма различни обстоятелства, от какъв зор на някой ще му се наложи да ползва линейка при започнало раждане, вместо да си е стегнал сакчето и да пътува с половинката към болницата...
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На това му се казва демократично евро атлантическо раждане. Браво на жената родила е по правилата на Брюксел. .
27
1
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 5 месеца
няма. Така поне може да не режат веднага пъпната връв, за да може имуноглобулините да преминат спокойно в детето. А не, както правят сега - режат веднага и детето остава без жизнено важни за имунитета вещества и после се чудим защо боледуваме. Да са спокойни, здрави и щастливи цялото семейство! :)
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То ако се раждаше за пет минути Жената като е разбрала, че раждането е започнало да си бяха хванали такси и в някоя болница. Какво линейка
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
раждането не е спешно състояние, аз не познавам родилка която линейка да я е карала до болницата. Около термина си приготвяш сака до вратата и партньора ти винаги е на стенд бай да кара кола. Но познавам и жени които искаха да си раздат вкъщи във вани и после викаха линейка за увити в плацентата бебета. така че съмнително
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Егати пропадналата държава... Не било спешно състояние, добре, че жената и бебето са живи и здрави, и не се е случило нещо...
23
3
 
13
 
! Отговори
При тази демография преди 5 месеца
Това е нелепо! И после, що си спомняме с добро соца!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В тоя форум повечето виждат жени само на картинка, тъй че не ме учудват коментарите
21
7
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 5 месеца
Тя жената искала да каже. То било пъпна връв, ама казала плацента. То стринката казала. Те в медиите най-редовно казват и че някой си е глътнал езика, а такова състояние НЯМА. Така че хайде стига клюки кой какво бил казал, защото на мен ми казаха, че си Мара Общата. И сигурно значи си Мара Общата. Ама може да е било Мара Общинската. Раждането НЕ Е спешен случай. При 12 (ДВАНАДЕСЕТ) екипа за цяла София за денонощие - НЕ Е. Между инфаркт и раждане, при налични 12 екипа - познай кое е спешното!
20
6
 
19
 
! Отговори
eli_meli преди 5 месеца
Някой май е гледал раждане само по телевизията. Да, раждането не е спешно състояние, майката, семейството е трябвало да са информирани, подготвени. Освен това то отнема часове, денонощия, не е да те присвие и докато звъниш за линейка бебето да излезе...Има подробности, които не са представени.
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Очаквайте сега АГ Болница със становище по този случй. "Не може родилка да ражда в дома си. Не са спазени хигиенни изисквания, а сега на нас няма да ни платят, защото Бърза помощ не вижда спешен случай"!!!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мда, затова трябва да се подготвяте да раждате в къщи. Нищо, че всички са против домашното раждане. За всеки случай. От повече знания глaва не боли. Ама от наивност и вяра, че хората ще си свършат работата, често боли.

Спонсорирани публикации