Жена роди на двора, линейката закъсняла

Съседка акуширала при раждането
22 ное 2023 09:57, Стела Стоянова
49
Жена роди на двора, линейката закъсняла
Снимка БГНЕС, архив

Жена роди в двора на къща в столичния квартал „Княжево”. Причината, по думите на семейството ѝ, линейката е дошла час по-късно, чак когато новороденото проплакало. Съседка на семейството помогнала за израждането на бебето, съобщава Нова тв.

„Звъннахме на 112 в 04:05 ч. Приеха адреса, но след няколко минути отказаха и казаха, че не сме за линейка. Обясних, че водите са ѝ изтекли и ме посъветваха да си поръчаме такси”, разказа Никола Петров, бащата на детето, пред Нова тв.

„Санитарките бяха неадекватни. Наложи се и на тях да помагам. За щастие, спасихме детето, защото се беше увило около плацентата”, поясни Любка - съседката, помогнала за раждането.  

От Спешна помощ обясниха, че ражданията не са спешно състояние. Обаждането на 112 не гарантира изпращане на линейка, тъй като екипите могат да бъдат заети с много по-тежки случаи, уточняват оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: линейкародилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
16
 
! Отговори
ПП преди 5 месеца
Честита Промяна!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами ако раждането е започнало внезапно и ненавреме?
15
0
 
12
 
! Отговори
Фолклорист преди 5 месеца
Дали случайно народът е сътворил пословичния израз "Понякога дохожда ред и владиката да бабува"?
14
0
 
17
 
! Отговори
ДоМИСЛЕЩА преди 5 месеца
Кой знае какво точно се е случило. Не много отдавна по телевизията видяхме заснето с нечий телефон раждане на няколко крачки от вратата на болницата. Двама мъже водеха жената, подкрепяйки я. Но в един момент тя спря, огъна се, единият мъж мина зад нея и измъкна бебе. Тя се опита да направи още 1-2 крачки, но в това време вече дотичаха санитари с носилка, взеха я, мъжът сложи бебето върху нея и я вкараха в болницата. Всяко раждане крие много изненади.
13
4
 
18
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 5 месеца
Добре де, не дошла линейка, не я закарват до болницата с кола или такси, и тя стои в двора на студено и мръсно. Не можаха ли поне да внесат жената вътре да легне на топло и там да я израждат?! Това е някакъв ужас просто да раждаш в студа върху плочките- и за нея и за детето е голям риск. Преди време обществото и институциите бяха настроени против жените, които искаха да раждат вкъщи, а се оказва, че сега сами ги оставят да раждат вкъщи, щото не били спешни. Пълна лудница!!!
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ИмАли са друг спешен случай, например да си допият кафетата.
11
4
 
14
 
! Отговори
Предлагам преди 5 месеца
Пишещите по-долу критикари да дадат личен пример. Да забременеят така, че да родят през втората половина на ноември и да направят това призори, по тъмно, в някой двор в периферията на София. Да им помага само някоя случайна комшийка. После ще съберем тук пари да им дадем щедри премии.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми кво да правим, да им вдигнем заплатите и на тия, а?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 1 Ами например, когато пъпната връв се е увила около шията на бебето и го задушава. Понякога и опитна акушерка се справя трудно. По-горе са цитирани думите на съседката, че "детето се увило около плацентата". Предполагам, че е грешка на езика и е искала да каже точно обратното. Не знам дали имаш представа от някои неща, но ако си мъж, по-добре си мълчи.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ми - Някой отгоре всичко вижда. И не забравя. Ти си родила навреме, когато ти е терминът и болките са започнали часове преди раждането. При други жени не е така. Не забравяй, че ако не е писано родът ти да секне, занапред ще раждат твои внучки, правнучки и т.н. Не се знае какво ще са техните случаи.
7
14
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 5 месеца
Как пък точно реши, че са можели били да умрат, експерте? Звездите ли ти го говорят? Нещо е щяло да им падне на главите на двора ли? В европейските държави, които така хвалите, родилките си приготвят чантичка, викат си такси и отиват. Тук, ако може, шеф на клиника да ви дойде, ама вие да платите лев за осигуровки, ако въобще платите
6
10
 
5
 
! Отговори
правилно преди 5 месеца
Така се прави за да е здраво поколението децата трябва да се раждат по този начин от здрави яки селски жени.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В София има МНОГО МАЛКО ЛИНЕЙКИ а и малкото останали са в ОТЧАЙВАЩО СЪСТОЯНИЕ - бусове на по 20-30 години са милиони километри километраж. Заплатите са съизмерими със социалната помощ на производителка на деца банкоматчета. Лекарите и служителите в тази организация са превърнати в просяци понякога купуват тиксо и тел да залепят нещо по бусът (няма да го нарека линейка). В същото време хиляди протестират защото не искат смяна на Перука-милионер с друга прическа отново милионер.Народ -психари.
4
23
 
25
 
! Отговори
Ми преди 5 месеца
Да ти изтече водата не е предпоставка,че веднага раждаш.Трябва да имаш разкритие и ала-бала.Преди 30 год.някой да не ми е пращал линейка? Отидохме си сами в болницата и всичко спокойно.Днешните кокони мислят,че всеки и за всичко им е длъжен.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябвало да кажат по телефона,че ражда ромей,може и мъжки,и линейката ще дойде бързо,а ако се добави че ромейът е и ченгесай, идват на секундата
2
0
 
24
 
! Отговори
Нещо ми дойде наум преди 5 месеца
Защо нашенските дремльовци от високите нива не изискат чрез някой европейски фонд линейки, които да обслужват само родилки? В демографски аспект сме го закъсали. По-находчиви политици, евродепутати и тем подобни биха направили капитал от този факт и биха извлекли много облаги за България.
1
8
 
33
 
! Отговори
Връх на гениалността преди 5 месеца
"Ражданията не са спешно състояние"?! Това кой гений го измисли? Можеш ли да спреш бебето, когато е тръгнало да излиза?! Някои жени раждат бързо, други се мъчат повече от едно денонощие и около тях трябва да има обучено медицинско лице.Понякога се налага и спешна намеса, каквато може да се получи само в болница.Това и неграмотните хора го знаят, но някой гений е дал указания, че ражданията са нещо различно от така наречените спешни състояния! Покажете го на снимка този гений и съобщете името му!