Румен Христов: Тагарев е бил заплашван от полицаи, симпатизиращи на "Вагнер"

Трябва да се преразгледат характеристиките на хората от МВр
24 ное 2023 22:24, Стела Стоянова
72
Румен Христов: Тагарев е бил заплашван от полицаи, симпатизиращи на "Вагнер"
Снимка БГНЕС

"От коментарите, които чувам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно заради неговата категорична позиция по отношение на Украйна. Тя е правилна и категорично го подкрепям. Това не бива да се допуска. Много обезпокоително е и службите за сигурност трябва да си свършат докрай работата. Тези, които го заплашват, симпатизират на групировката "Вагнер". Това е пробив в системата и трябва да се преразгледат характеристиките на хората в МВР", заяви председателят на СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR по повод сигнала за отправени заплахи от страна на полицаи към министър от кабинета, който премиерът Николай Денков е получил.

Относно баталните сцени на протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Христов

"Вината е с натрупване и касае БФС, решението да не бъдат допуснати феновете на стадиона, разрешението от кмета на София двата лъча да се съберат. Професионалното ръководство носи основната вина. Не са верни подмятанията, че шефът на МВР е протежиран от ГЕРБ-СДС и ДПС. Калин Стоянов излиза като наш министър, но защо не го казаха в началото? Не го браним със зъби и нокти. На улицата видяхме нещо недопустимо, границата беше прекрачена от двете страни. Ролята на полицията е да овладява уличните протести", това заяви Христов относно протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

Отишъл е на филм за борба с ало измамите, където полицията има пряко отношение. Може би това, че е отишъл, не е проблем. Може би, че не е излязъл по-рано, след като е разбрал, че нещата ескалират...", каза Христов и добави, че министър Стоянов не трябва да подава оставка.

Лидерът на СДС сподели, че е гласувал "за" падането на кабинета по време на вота на недоверие, като знак към управляващите, че нещата не може да продължават по този начин. Липсва споразумение и програма, която да улесни работата на двете формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обърна внимание той.

"Вземат се решения, които не са съгласувани с ГЕРБ-СДС. Научаваме от медиите какви ще бъдат данъчните закони. Не ги подкрепихме в комисиите. Между първо и второ гласуване ще опитаме да променим доста неща. Сега сме принудени да дадем гласа си, защото ако не ги подкрепим, това означава да блокираме приемането на бюджета. Нещата скърцат наистина", подчерта Христов.

Гостът призна за голям натиск от националното ръководство и симпатизантите на СДС към петимата им депутати, че не може да бъдат "гумен печат".

"Ние сме за балансиран бюджет до 1% дефицит. С колегите от ГЕРБ работим отлично. Като юмрук сме, няма никаква драма. Отношението беше не към ГЕРБ и Бойко Борисов, а към колегите от ПП-ДБ. Когато носиш отговорност, имаш право да знаеш какво ще гласуваш на следващо заседание", посочи още Христов.

"Без ДПС нямаме конституционното мнозинство. Конституцията наистина има нужда от промени, СДС внесе своите предложения. Трябва да дадем отговор на Европа, на която обещахме промени в определени посоки, за да бъдем допуснати в Шенген", заяви председателят на СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 4 месеца
И кой е румен христов - не беше ли някакьв лежач от някогашното-сдсБивш *** пребоядисан в демократ
60
1
 
1
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 4 месеца
Бухахахахахахахахахахаха, това седера3тки виц ли беше?!?!?!? Кой те изрови от 66унището, бе, румИнЕ?!?!?Още 80ниш на мьрррша! А Магаренко си е за ЦСЗ при Бай Ставри за държавна измяна срещу Република България!!!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 54. Какво искаш от полицаите. Избрахте си син на ДС и тъмночервен комунист. В парламента е пълно с деца на комунисти. Какво искаш от полицаите.
58
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До като не се изселят русофилите в Сибир в България няма да има оправия!
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тагаренко и неговата "категорична позиция" са особено непопулярни извън сградите на дътжавните учреждения в Софето...Трябва многоооого да се замисли след мандата си къде ще зачезва, защото едва ли го чака безоблачно шастие
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Р.Христов признава, че без ДПС ПП-ДБ и ГерБ нямат мнозинство в НС. В Труд публикуваха снимка голям размер на тема 'Пеевски дирижира хора на ТВПр митрополитите на цяла България'. Щом и те са пропели в хора на г-н Делян П., спукана е работата на опозицията на ДПС. Те какво могат да направят на синчето на Ирена Кръстева?
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите да не са правили и нещо друго с мин.Тагарев? Държи си с лявата ръка носа.
54
1
 
4
 
! Отговори
До Дядо Соци преди 4 месеца
КОЛКО ПОЛИЦАИ ПОЗНАВАШ - С ЕГН И СЛУЖЕБЕН НОМЕР, ЧЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ СА СИМПАТИЗАНТИ НА ПУТИН??!!!...
53
0
 
4
 
! Отговори
садко преди 4 месеца
назначете украинци
52
1
 
3
 
! Отговори
райх бг преди 5 месеца
Нашите арктици подготвят райско местенце за нашият фюрер . Ще има местенца и за хората му.
51
7
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 месеца
Полицията ни е пълна с комунисти , синове на старите милиционери комунисти.Не познавам полицай, който да не симпатизира на Путин .Как ще опазят демокрацията , не знам.
50
0
 
2
 
! Отговори
На всеки километър преди 5 месеца
Има схема. Същото сме го виждали. Ама в бг няма да мине номера.
49
0
 
6
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 5 месеца
И СРЕЩУ МЕН ИМАШЕ ЕДНА ОПЕРАЦИЯ ВАЛКИРИЯ...
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Той също е работил на частно в Украйна! Такива хора ни трябва да влизат в управлението на страната!
47
9
 
1
 
! Отговори
Мъка преди 5 месеца
И всичко това заради войната на Путин. Ако си беше седял на зад-ника , света щеше да е спокоен.Ама при-мата щял да прави нов световен ред.
46
0
 
12
 
! Отговори
ВАЛКИРИЯ преди 5 месеца
КАКВО НЯКАКНИ СИМПАТИЗАНТИ НА ВАГНЕР ЩЕЛИ ДА ЯЗДЯТ МАГАРЕВ СПОРЕД ОСНОВНОТО МУ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, А ТОЙ ЩЯЛ ДА РЕВЕ АРИИ ОТ ПРЪСТЕНЪТ НА НИБЕЛУНГА!!...
45
3
 
16
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
А вие какво очаквате? Да срещат Тагаренко с почести?Че на съвеста на този плешив украински агент лежат стотици,да не кажа хиляди руски живота на млади мъже и жени! Разбира се,че ако им падне,няма да му простят! Дали ще е някой родолюбец или руски агент,той си е пътник!
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно какво става с оная закана към него? Дето и втори курс студент ще я попилее в съд.:-) Каква закана е "Ще умреш"? Ами това е обективен факт- всички ще умрем, той да не е вярвал че е безсмъртен?!? И сега това да му е нанесло тежки травми, съобщавайки му това бъдещо непредотвратима събитие? Както и "като куче". Ами по някакъв особен начин ли умира кучето, изключващ старост, инциденти ,болест? Ако беше написано " като гергьовско агне" или "бройлер", там е предизвикана. Дрън дрън работа...
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Противно отвратителни същества
42
2
 
16
 
! Отговори
Anonymous преди 5 месеца
Поредният безсрамник