Денков: Насилието няма оправдание

Над 20 жени са били убити през тази година
25 ное 2023 11:05, Александър Попов
34
Денков: Насилието няма оправдание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Международния ден за борба с насилието над жените имам едно силно послание - нито една форма на насилие няма оправдание. Това каза в специално обръщение премиерът акад. Николай Денков.

Той припомни, че през 2023 година над 20 жени са убити от мъже в България. Общо 1359 са регистрираните случаи на домашно насилие и това са само тези, за които има информация.

По думите на премиера това не е само проблем на жените. Проблем е за всеки, който се чувства слаб и има усещането, че по-силният има възможност да го нарани, дори да го убие...”

Още по темата

Николай Денков описа мерките, които кабинетът е предприел за борба с домашното насилие: създаването на Национален съвет за превенция и защита от домашното насилие, създаването на сектор „Домашно насилие“ към Министерството на вътрешните работи, обучението на хората, които работят в този сектор, както и увеличаването на броя на кризисните центрове в страната.

„Борбата срещу насилието над жените е на всички нас: съседи, роднини, колеги. Всеки знак за насилие трябва да бъде адресиран, всяка рана трябва да бъде последна. Това са нашите майки, дъщери, сестри, съседи и колеги. Няма да позволим те да живеят в агресия. Насилието няма оправдание,“ каза в заключение акад. Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само преди седмица оправда Израел за геноцида, който провеждат, това ***
23
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
Насилието има много форми на проявление и то не е само домашно,но навсякъде и повсеместно . Ако някой с ръководни и управленски функции в тази държава иска да ограничи и минимизира агресията и насилието ,което е продиктувано от чувството за безнаказаност е необходимо първо да се "освободи" от всички насилници под една или друга форма ,които преобладават в институциите. Същите са причина да не се защитават жертвите на престъпления от всякакъв характер ,а техните себеподобни престъпници.
22
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 месеца
АМЕРИКАНЦИТЕ / НА КОИТО ЛИЖ.. ЗА...А / - БРИТАНЦИ ;ИРЛАНДЦИ И ФРАНЦУЗИ СА ИЗБИЛИ 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ - ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ ЗЕМИТЕ --ПОСЛЕ СА РОБИЛИ И ИЗБИВАЛИ МИЛИОНИ ПЛЕНЕНИ АФРИКАНЦИ ---ДНЕС СЕ ОПИТВАТ ДА УНИЩОЖАТ АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ -ЗА "ПРЕДМОСТИЕ " - БЪЛГАРИ У БИВАЙТЕ -АМ......И ПиПиДайБе + ДуПиСе И Гъ !!!!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Докато няма преди 5 месеца
справедливост и равнопоставеност между обикновените хора и власт и пари имащите,докато последните се чувстват над законите,народът разбира,че единственият начин за постигане на такава справедливост са тежките протести и сблъсъци.Да,Денков,хората копнечт да ви видят при себе си в мизерията,какви дивотии ще плямпате тогава.
20
0
 
2
 
! Отговори
А кое има оправдание преди 5 месеца
Денков?Неравномерното разпределение на БВП,хиперзаплатите на властимащите и висшето чиновничество,всяческото обгрижване на капризите им за сметка на народа?Комисионерството и корупцията им,незадоволената им страст към забогатяване на всяка цена?Вземането на диктувани отвън решения загробващи държавата и народа?Раздутите щатове на чиновници-нищоправци наши хора? Не, Денков,нямат оправдание,но са постоянна величина в изстрадалото ни отечество,взето за лична употреба от тази ненаситна хидра.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Насилие не трябва да има, но при раз беснелите се фенове трябваше да се приложи. Според Денков, тези можеха да запалят София, а полицията да ги гледа и моли да спрат! Нещо не е наред, всичко е сбъркано!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 6 - Е, как кой го направи академик? Ами, сам се направи, докато беше министър.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като му скочи народът на Денков, пожелавам му само полицаи ненасилници да го пазят. Да го чуя тогава какви ще ги дъвче.
16
2
 
1
 
! Отговори
господин никой преди 5 месеца
Тоя най ми е легнал на душата с това , че ни осъзнава какви ги плямпа , някакви клишета , неразбира какво прави , всъщност присъства в пространството .
15
2
 
4
 
! Отговори
Доцента преди 5 месеца
Денков ,моля говорете нещо по темата за сапуна ! Как го изпускате в Европарламента !Как се връткате!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този е за посмешище не само у нас, а и в Страсбург, където говори пред празна голяма зала. Никакво усещане за собствено достойнство.
13
2
 
4
 
! Отговори
Има,има оправдание преди 5 месеца
Ей Мулеца,всеки ден ни тикаш в бездната,ти какво чакаш? Ами да,ще ядеш шамаRи и не само! Има си оправдание,а и някои с основание!
12
1
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 5 месеца
Като всеки алхимик господинът е абсолютен лицемер и *** между краката на жените . Не знаех , че репресиите по административен път и физическата и психологическата саморазправа с мъжете е нещо разумно и нормално .
11
2
 
8
 
! Отговори
????? преди 5 месеца
А насилието от страна на Интимната коалиция над българския народ има ли оправдание?!?!? Или така е демократично? И евроатлантическо...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя, щом го видя по телевизията, ме напушва смях. А като му чуя и гласеца...Тотална карикатура и пародия на учен и на политик.
9
2
 
10
 
! Отговори
До1 преди 5 месеца
Мъдрия политик, досега нищо мъдро не е измъдрил през живота си.
8
1
 
13
 
! Отговори
а кога бе преди 5 месеца
Дренков: Ошушкването на хазната с военни поръчки и подаръци за чекмеджета и укр няма оправдание
7
6
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 месеца
Следващия път българи пак гонете образовани хора като Симеон Дянков защото ви говорели истината.. а после ги гледайте как ви се хилят дори от Москва и сте принудени на ходите да им се молите за акъл...
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СЛЕД КАТО НЕ УСПЯ ДА ПОСТИГНЕ НИКАКВИ НАУЧНИ УСПЕХИ НИКОЛАЙ ДЕНКОВ СЕ НАДУПИ В ПОЛИТИКАТА ЗА ДА Я ИЗПОЛЗВА КАТО ПИЛОН ЗА СОБСТВЕНАТА СИ САМОНАДЕЯНОСТ, КЪЛЧЕЙКИ СЕ НАСАМ-НАТАМ В ОПИТ ДА СЕ ЗАКАЧИ ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
OПРАВДАНИЕ винаги има... Тоя кой го е направил академик бе!