Ресторантьорите скочиха на Василев за "скрита" поправка

СЗБ и БАЗ: необяснима е агресията към нас
29 ное 2023 12:24, Анисия Иванова
17
Ресторантьорите скочиха на Василев за "скрита" поправка
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо четене предложения за промени в данъчните закони. В тях, в последния момент, се появи текст, плод на необяснимата агресия на финансовия министър към ресторантьорите, в който всички фирми, опериращи в сектор туризъм, трябва задължително да работят с одобрен от НАП СУПТО-софтуер, пишат в своя позиция до медиите от бранша.

"Точно така! Това, което преди години след огромни скандали и вследствие на протести беше отстранено като ангажимент и тежест за целия бизнес в България, сега се опитва тихомълком да се приеме само за ресторантьорския бранш.

СЗБ и БАЗ остро осъждаме направените поправки и допълнения, касаещи нашия бранш. Сред тях са и вече широко коментираните идеи за неплащане на сметка при неиздаване на касов бон, данък върху бакшиша и изплащането на заплати на служителите само по банков път.

Аргументите срещу тях бяха изложени неведнъж и не само от наши представители, а и от безброй много икономически и финансови специалисти.

Въпреки всичко и след всички критики относно по-горните предложения, текстовете на Асен Василев, не бяха изтеглени - напротив - появи се още едно безумно предложение.

Използваме случая, за да напомним отново, че заведенията, членуващи в нашите организации, се обявяват и подкрепят всяко едно предложение, което би довело до цялостно изсветляване на бизнеса в България, както и до елиминиране на нелоялната конкуренция.

Както и преди сме казвали обаче всички нововъведения и промени, на първо място, трябва да бъдат коментирани с представителите на засегнатите сектори. Вярваме, че решения се намират с диалог, а не с агресивни промени в последния момент. Все пак вярваме, че разумът ще надделее", смятат от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимус преди 4 месеца
На общо събрание на "елитните" шефчета В.Ангелов, Манчев, Шишков, Алибегов и още няколко мутри са решили, че трябва да излязат на протест против реформите на Василев, това е истината ! Колкото и да им пълните кръчмите толкова повече ще искат тези кожодери ! Хамав народ !
13
1
 
15
 
! Отговори
Шеф Мишков преди 4 месеца
Аз предлагам да се приеме закон ресторантьорите да бъдат освободени от всякакви данъци. Да могат да наемат персонал без договори и да не им плащат заплати. Всеки месец да се организира национална дарителска СМС кампания за покриване на разходите им. Те от своя страна да вдигнат яко цените, че по заведениата е срамно евтино. Дистрибуторите на луксозни автомобили да им изкупят 30 годишните трошки и да им подарят по една нова, а държавата да ги компенсира по някоя измислена европейска програма.
12
1
 
21
 
! Отговори
Лапалома бланка преди 4 месеца
Ей, не се наядоха тези лами. Първо викат сезона е добър, а после като дойде време за данъци или ги питат защо са им такива цените ти казват, че много слаб е бил сезона
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
всички заведения са продажба на наркотици и разпространение на проституцията с хотелите на мутрите. ЗАКРИВАЙ
10
3
 
1
 
! Отговори
адибегов е брат на п преди 4 месеца
аразитини от украйна . и 50 да е ддс въобще не го потриса . алах го пази .
9
2
 
22
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Пак ли "алхимиците" на Тиквата ще плачат на мегдана ? Наглостта на тези шмекери и "производители" на химични "съединения" е безгранична както е безгранична и простащината им ! В коя цивилизована държава ресторантьори, хотелиери и кръчмари реват като тези в България ? Който не може да се справя със закони, инфлация, липса на клиенти просто фалира и се насочва към друг бизнес или работа, социализмът който подпомагаше закъсалите приключи !
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както е тръгнало и ще малко и ще поискат 20% държавна помощ върху оборота
7
1
 
29
 
! Отговори
Али'бегов преди 4 месеца
Искаме 0% ДДС! И заплати в плик!
6
2
 
47
 
! Отговори
Гаро Мафиян преди 4 месеца
Връщайте им ДДС на 20% и толкоз кво усложнявате и без това цените им са надути всеки си мисли, че държи ресторат на алеята в Ница и работи на 1000% надценка -един домат полвин краставица 20 гр. лук и сирене в неква чия като грамофонна плоча 14,79 лв.
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде сега у=им върнете ДДС-то на 20% като на всички останали. Обложете им бакшишите и не вдигайте МОД. Ще има пари за всичко. Време е ресторантът да стане нещо специално, а не всеки да ходи по всяко време. Така по естествен път ще останат само добрите ресторанти. Долнопробните кръчми ще изчезнат. И врещенето ще намалее.
4
2
 
34
 
! Отговори
666 преди 4 месеца
Да се приемат всички поправки незабавно, заедно с 20% ДДС! Стига сме се съобразявали с тези лапачи от ресторантите!
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е алчни хора ,не стига че ДДС е 9%,но дигайте тогава на 22%
2
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най ми е кеф, когато бедничките ресторантьори реват и се тръшкат! Като не можете да работите с печалба, затваряйте си дупките! Писна ми да ви слушам оплакванията!
1
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не мога да понасям гнусния Алибегов, но когато е на нож с наглия Асен Василев го подкрепям !