От понеделник на КПП предупреждават шофьорите, че имат неплатени глоби

Това съобщи Николай Денков
3 дек 2023 20:20, Стела Стоянова
56
От понеделник на КПП предупреждават шофьорите, че имат неплатени глоби
Снимка БГНЕС, архив

От понеделник на всички гранични пунктове в страната ще се предупреждават водачите, които напускат страната, че имат неплатени глоби. Това съобщи в Шумен премиерът Николай Денков, който бе в града за среща с кмета Христо Христов. Според министър-председателя така не се нарушават правата на гражданите.

"Единственото изискване, което е поставено, е да се информират съответните водачи, пътуващи, че имат глоби и трябва да ги платят. Причината да се премине към тази акция е, че голяма част от глобите никога не се събират и това не е приемливо. Но няма изискване да се плащат. Сега водачите, част от тях са много съвестни и казват: "Аз искам веднага да си платя". И оттам има едно забавяне. И затова говорихме с колегите, през почивните дни да не се използва тази възможност, така че да не се получават големи натрупвания", добави акад. Денков, предаде БНР. Така от понеделник на всички гранични пунктове ще се информират шофьорите, които имат неплатени глоби.

За мярката се разбра, след като в събота на ГКПП Калотина се образува голяма опашка от коли. Някои от шофьорите пожелали да платят веднага. От МВР обаче уточниха, че гражданите не са длъжни да плащат санкциите на момента.

Това е втора мярка само в рамките на два месеца, за да бъдат накарани неизрядните шофьори да си платят глобите. От средата на октомври те са уведомявани чрез съобщение на електронната поща или по вайбър. Оказва се обаче, че събираемостта е едва 5%.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не плащайте -- като съберат малко пари и веднага ги подаряват на украйна. Тъппо българско племе.
39
0
 
0
 
! Отговори
Асо преди 5 месеца
По желание никой не плаща. Щом не е задължително, желаещи трудно ще намерят.
38
2
 
5
 
! Отговори
@ преди 5 месеца
Вместо да се опитат да направят по бързо минаването по границите и чакането по-малко, тези *** се опитват да усложнят още повече обстановката и да те накарат да се ядосваш още повече.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябват им пари за да плащат бомбите за Окрайна. Там са сега големите комисионни. Европейски фонд за мир.
36
0
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 5 месеца
Безличен плъх.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали не щяхте Шенгеня бре "умний" ми народе? Ай плащайте сега глоби! Тоз пр0CT българин със сопа да го бийш по тикквата, пак няма да му увре кратуната!! И все за същите ще си гласува.
34
0
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 5 месеца
Та кои КПП-та ? Тези, които Бойката Борисов ли ги сложи по време на пандемията. Ами, нали този академик беше министор в правителството им на Герб. Неразбирам и какво е общото между физикохимиите и КПП-та ? Честита 2024 г. Тези от пърламента вможе и без бюджет да си я празнуват.
33
3
 
4
 
! Отговори
Като ги знам колко преди 5 месеца
са неграмотни и колко грешни измервания, карам в България само с калибрирана сателитна система за измерване на скорости! Гледат ме като телета когато им покажа видеото и техниката! Една пъстра псувня, ама не от мен и продължавам напред!
32
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 16: съгласен, но първо държавата да мине по пътищата и да си оправи глупостите! На места с дълъг, прав участък ограничение 50 защото е хранилка за катаджиите, на много места маркировката или я няма или не отговаря на знаците. Законите д Ане важат само за местните роби, а и за чуждестранни граждани! Не като карам с ограничението и отзад турски тир да ми свири и пресватка преди да се изнерви и на забранено място да направи тройно изпреварване!
31
3
 
8
 
! Отговори
Хеко преди 5 месеца
Е,Коледните изненади вече започнаха. Промяната,желана,мечтана,паянтова и халтава е вече на гърба на народа! Защо никой не говори за коледните бонуси на министерствата?Операция бонус,маус и рев е вече в сила! Хубави,весели и плодородни Коледни празници!Стрижбата започна вече!
30
2
 
8
 
! Отговори
ПП ДБ ГЕРБ и ДПС преди 5 месеца
ОКРАДОХА И ОПОСКАХА ВСИЧКО И СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НИ ОДЕРАТ КОЖИТЕ ДО КРЪВ.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей очилат пор, ако конфискуват е чекмеджетата на Тиквата може да изплатите външния дълг бе клюн а не да гоните Минчо за 20 лева по баирите!!!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бате, тоя очилат клюн лъже като цветнокож.Предупреждавали били и имало много хипер съвестни които тичали през глава да си платят та затова били тапите по границите. Без да го познавам само от това изречение ми е ясен. Лъжец та дрънка. Язък че гладувах на първите избори за ПП. Не че ще повторя за когото и да било. Боко колкото и да го ненавиждам защото е крадец и селянин лъжлив се оказа прав. Най-подготвен е за премиер. Правете си сметка колко струвате гЪньовци щом най-доброто ви е Тиква.
27
2
 
11
 
! Отговори
JagdPanther преди 5 месеца
Чудят се само откъде да съберат пари за Украйна.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що за смотан премиер! Самоназначил се за академик. Що за джендърска и противна коледна уж, украса на София! Що за държава!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Този момент,това Измислено правителство,не е Произвели Нищо до този момент! След Нова година ще Падне,което ще е Съвсем нормално!!!
24
1
 
9
 
! Отговори
Този Който преди 5 месеца
Една тъъъъничка подробност е, че става въпрос за МПСта с БГ Рег. табели. Разните амуджистански, украински, румънски и т.н. са буквално невидими за нашите властимащи. И вместо да се гаврят(пак със собствениците на МПС с БГ табели) и да гласят камерите за средна скорост, да вземат да ги настроят да засичат гореописаните чуждоземни и на всяко КПП по една будка с една леля с ПОС и един полицай - плащаш или номерата долу. Рязко ще се научат да карат нормално. Ама от къде акъл да им дойде...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Гениално"
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 10 - В Гърция има две неща, които ги няма в България - по-високи доходи и далееееч, далееееч по-добра администация. Но нямат и две неща, поне не и в такива количества, като у нас - гадни мутри и корумпирани политици. Единственото, с което България води Гърция, са заплатите и броя напозициите в ИТ.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 23 - По-скоро му споделиха от чекмедженцето ...