—ъдът отхвърли искове за 2 млн. лв. на  ќЌѕ» срещу ’ристо Ѕисеров

 омиси€та ще плати и 130 000 лв. такси и адвокатски
6 дек 2023 12:08, ѕетър Ѕойчев
23
—ъдът отхвърли искове за 2 млн. лв. на  ќЌѕ» срещу ’ристо Ѕисеров
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—офийски€т градски съд отхвърли исковете за близо 2 млн. лв. на антикорупционната комиси€ срещу бивши€ зам.-шеф на парламента, на ƒѕ— и на —ƒ— ’ристо Ѕисеров и семейството му, съобщи "Ћекс". ƒелото бе заведено през 2015 г. и продължи 9 г., през които веднъж бе прекратено, после спр€но до произнас€не на —ъда на ≈вропейски€ съюз (—≈—), за да бъде подновено през 2020 г.

 омиси€та за отнемане на незаконно придобито имущество ( ќЌѕ») искаше от съда да отнеме на Ѕисеров и съпругата му ћари€ къща в —офи€ и кола, над 50 000 лв. от сметката му, продадени акции от ћари€ Ѕисерова за 260 000 лв., пари от продадена за 12 000 лв. кола, както и 360 000 лв., които е дала назаем на сина си »вайло √лавинков. ќт √лавинков пък  ќЌѕ» искаше да бъдат отнети близо 700 000 лв. по две банкови сметки.

—ега —√— не само отхвърл€ исковете, но и осъжда комиси€та да плати държавна такса от близо 80 000 лв. ќсвен това  ќЌѕ» тр€бва да плати разноските за адвокат на семейство Ѕисерови – 9900 лв. на ’ристо Ѕисеров, 25 000 лв. на съпругата му и 17 000 лв. на сина »вайло, или общо над 130 000 лв.

–ешението не е окончателно и  ќЌѕ» може да го обжалва в —офийски€ апелативен съд.

ƒелото е резултат от разследването за пране на пари и данъчни престъплени€ срещу ’ристо Ѕисеров и доведени€ му син √лавинков. “о започна през 2013 г., а обвинени€та срещу √лавинков за пране на пари дори не стигнаха до съда, докато Ѕисеров бе оправдан за данъчни престъплени€.

ѕрез 2015 г. антикорупционната комиси€ обаче заведе две дела за конфискаци€ срещу Ѕисеров, съпругата му и √лавинков. ƒругото дело бе в —офийски€ окръжен съд (—ќ—), като искът на  ќЌѕ» е срещу Ѕисерова, √лавинков и управл€ваната от него фирма "—олари ≈лов дол", а общи€т му размер е 4 081 099 лв. “о също крушира - първо бе прекратено, но след това апелативни€т съд го възобнови, а в кра€ на 2020 г. —ќ— отхвърли исковете на комиси€та поради изтекла абсолютна давност.  ќЌѕ» бе осъдена да плати над 164 000 лв. разноски по делото.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


23
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
20
0
 
2
 
! ќтговори
0ще преди 2 месеца
500 години под с€нката на падишаха.
19
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“о€ ограби Ѕългари€ и сега си живее в »тали€ като бей. Ѕългарина си дреме и затова си го оправ€т как си тр€бва, той не иска съдебна реформа, а само да си е най-бедни€ в ≈вропа.
18
0
 
7
 
! ќтговори
÷ацаров е ш0nаP преди 2 месеца
комиси€та на ÷ацаров не само ,че не усп€ва да прибере корупционни пари ,ами и излиза скъпо на държавата. ћай по-добре да закрием  ќЌѕ»
17
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—ъди€та спечели коледен подарък 100 бона от ƒупесе :)))
16
0
 
7
 
! ќтговори
dl преди 2 месеца
ƒокато не се изчисти правораздавателната системадознатели,прокуратура и съд,истинско правосъдие н€ма да има и по тази причина н€ма осъдени нито за кражби,нито за корупци€,нито за убийства и вс€какви такива престъплени€. ъде по света има давност за престъплени€само тук.–азмотават се следствените действи€,а целта е €снада мине време и хопдосъдебното производство се прекрат€ва ,така е найлесно и безотговорно,бити€т си е бит,но втората част изобщо не е радостна
15
0
 
15
 
! ќтговори
ѕарадокс преди 2 месеца
ѕоредната театрална съдебна пиеса за пред медиите. ¬секи път финала е един и същ. Ќарода плаща сметката за тази имитаци€ на правораздаване в Ѕългари€. ўе пов€рвам, че нещо се промен€ едва когато вид€ политици, съдии, прокурори, началници в  ќЌѕ» и Ќјѕ и т.н. да добиват инертни материали на н€ко€ открита мина, с кирки и лопати в ръце.
14
0
 
7
 
! ќтговори
ƒќЋ”ѕЏѕЏЅЏ ЁѕЏƒЁЅЁ преди 2 месеца
“огава тази комиси€ да се закрива създава грешки и държавата плаща
13
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќе барайте Ѕатко, той е от Ѕ ѕ-то. ”тре ще искате да съдите и крушовската селл€нка за “ехноимпекс както е тръгнало. ƒобре, че е спаведливи€ Ѕ√ съд.
12
0
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ѕоже, каква наглост от  ќЌѕ» - да искат пари от този "честен, почтен, състрадателен ...и т.н. човек" - как може така ?!
11
13
 
3
 
! ќтговори
јз съм преди 2 месеца
—ъсипаха го този човек с недоказани обвинени€. Ѕеше замесник председател на Ќ—, накараха го да излезе от политиката. —ега го тормоз€т с искове за милиони.
10
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕоздрав с песента на  али "Ўенген"!
9
1
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ Ѕългари€ “емида не само е сл€па, ами и глуха и н€ма! ѕрокуратурата и обвин€ващите като  ќЌѕ»та и т.н. измисл€ н€какви некадърни обвинени€ с куп грешки, за да става сеир пред плебса, съдът отхвърл€ или оневин€ва, всеки си прибира д€ла от баницата,а плебсът продължава да опъва каиша, за да има за ти€, които му с3р***т на главата всеки ден!
8
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќе може да бъде! јаааа в€рно, у нас н€ма корупци€, пране на пари, рекет и вс€къв вид престъпност ... по вискоте етажи на властта.
7
2
 
4
 
! ќтговори
като ги излъгали 13 преди 2 месеца
чак сега се вижда срамната сума от 2 милйона левчета от 13 г. тогава весниците б€ха надули и здули приказки и легенди - вс€каква драскулева спец разследващи вуррнал€ , 80 мильона на месец джоб пара , долари от обръчи от фирми и кръгове близки до сина на ердоган . лъжи , лъжи , лъжи . минаха 10-11 години и Ќищо . хахаха както и местан с гасарбайъра с 180 км в час . нищо .
6
1
 
26
 
! ќтговори
 ѕ ќЌѕ» преди 2 месеца
са публикували финансов отчет за 2023г. »мат 40 хил. лева приходи и 26 ћлн. лева разходи!!! Ќ€кой може ли да ми даде логично об€снение за съществуването на тази комиси€? ќсвен да храни трудоустроени калинкина държавна хранилка, друга причина в съществуването на комиси€та не виждам!
5
1
 
7
 
! ќтговори
спомн€м си преди 2 месеца
от водещите на движението . на сина му прехвърл€ли 5-6 милйона на седмица долари от африка . не ги декларира в нап . за година весниците надушиха незаконна далавера за фирмаджи€та син на бисеров . веднага изгониха него от парламента . запорираха парите и 10 бентлита и мерцедеси . цацаров крещеше от нова тв тогава . хахаха бисеров е мнооого богат човек .
4
1
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
„е за какво е тази комиси€, след като не си върши работата като хората и се налага ние данъкоплатците да плащаме разноските за неуспешното обвинение???
3
1
 
20
 
! ќтговори
«рител преди 2 месеца
 ак сте сомалийци. ƒобре ли е.  орупци€та върви ли ?
2
5
 
12
 
! ќтговори
ѕосолството преди 2 месеца
Ѕраво. “ова е правосъдие справ€ме се добре!
1
3
 
22
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 2 месеца
—ега чиновниците от комиси€та следва да бъдат уволнени и солидарно да плат€т разходите и глобите от собствени€ си джоб. » да се запише с дебели букви, че тези фалшиви обвинени€ са били поръчани от Ѕоко “ик вата.