БДЖ организира Коледни пътувания с парен локомотив, билетът 46 лв.

Те ще се състоят на 16 и 17 декември
Обновена: 7 дек 2023 15:11 | 7 дек 2023 14:55, Красимир Ангелов
22
БДЖ организира Коледни пътувания с парен локомотив, билетът 46 лв.
Снимка: БДЖ

БДЖ ще организира няколко Коледни пътувания с влак, теглен от парен локомотив, които да зарадват почитателите на железопътния транспорт за предстоящите празнични дни, съобщават от железопътния превозвач.

Коледните влакове ще пътуват на 16-и декември по маршрут София - Перник - София и на 17-и декември София - Банкя - София.

На 16-и декември празничната композиция ще потегли от Централна гара София в 09:00 ч. по маршрут през Разменна, Волуяк и Храбърско до Перник, където ще пристигне в 10:33 ч. Влакът ще бъде съставен от три вагона за пътуващите и един тематично украсен ретро вагон, където Дядо Коледа и Снежанка ще посрещат всички малки и пораснали деца.

Преди да отпътуват обратно към София с Коледния влак, всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят, да посетят Коледния базар в Перник и да се насладят на организираната празнична програма от Община Перник.

От Перник композицията ще тръгне в 14:35 ч. по маршрут през Владая и Горна баня и ще пристигне в София в 15:45 ч. Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София - Перник - София са 58 лв. за възрастни и 29 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

На 17-и декември Коледният влак ще пътува два пъти по маршрута София - Банкя - София. Първият курс е в 09:15 ч. от Централна гара София, като влакът ще пристигне в Банкя в 09:45 ч. От Банкя композицията ще отпътува в 11:20 ч. и ще пристигне в София в 11:49 ч. Вторият курс на влака ще бъде с час на потегляне в 14:00 ч. от София и на пристигане в 14:30 ч. в Банкя, откъдето композицията ще тръгне обратно в 16:00 ч. и ще пристигне в София в 16:30 ч.

Коледният влак ще бъде в състав от пет вагона за пътниците и един специално украсен ретро вагон, който отново ще приюти Дядо Коледа и Снежанка и за това пътуване. Времето за престой на влака в Банкя ще бъде достатъчно за пътуващите да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град.

Цените на билетите за пътуване в двете посоки по маршрута София - Банкя - София е 46 лв. за възрастни и 23 лв. за деца до 10 навършени години с включени запазени места във влака.

Билети за Коледните влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 4 месеца
Прокурорското семейство от Перник няма ли да пътува? Ден на ТРАУР в територията!
18
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Да го пуснат по линията София - Варна. Гаранция ще пристигне под 20 часа :))))))
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами супер! За децата особено ще бъде страхотно приключение, САМО НА ГРЕТА ТУНБЕРГ НЕ КАЗВАЙТЕ, че ще ни разнася по целия свят!
16
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 4 месеца
Вярно е, парният двигател е с най-голямо КПД, малко хора дори знаят че атомните централи са всъщнот ТЕЦ-ове с парни турбини, уранът загрява водата до точка на кипене и парата задвижва генераторите. Така работят и атомните подводници и кораби - с парни турбини.
15
1
 
0
 
! Отговори
Хмх преди 4 месеца
До Анонимен 14 Джиткай с таратайката - така е безопасно.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не думай!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се качиш на влак в България е опасно.
12
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
"Един локомотив ще замърси колкото 1000 автомобила"..Първо:..-Това Е "ОБРАЗНО КАЗАНО"..Второ:-..Автомобила обикновено превозва ЕДИН пасажер,а Парния-1000..Трето:-Парния замърсява със сажди,които са ВЪГЛЕРОД..Афтомбиля замърсява с въглероден окис,ОЛОВО и цял букет замърсители..Та "тегли есапа"!..
11
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
За замърсяванията нищо не се споменава. Един парен локомотив ще замърси колкото 1000 автомобила.
10
0
 
1
 
! Отговори
луди за връзване преди 4 месеца
Тези са луди за връзване! Затриха железниците, няма влак без закъснение, ако изобщо тръгне и пристигне за където пътува, мръсно, студено, неудобно. Седнали атракции да предлагат! Кой ще е този, който ще им се върже и ще рискува живота си с тях...!?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Неделя Балканския влак.
8
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
Парния локомотив и парахода са двете най-велики рожби на съвремието..Не мога да се нагледам на красавеца на снимката..Парния има душа ...Електричката простее пред него въпреки ,че го превъзхожда в много отношения..На късметлиите-приятни изживявания !
7
6
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 4 месеца
Те сегашните им локомотиви не вървят, нямат я спирачки, я някоя и друга повреда все се случва, та тръгнали да ми организират парен локомотив, та белким стигне неповреден от т. А до т. Б. Заврете си този локомотив отзад!
6
0
 
7
 
! Отговори
Този Който преди 4 месеца
Пълен тасшакк е на БДЖто атракциона. Единственото което си заслужава да видите е работещия парен локомотив. Всичко останало си е същото. На 22ри септември платихме 40лв за възрастен и 20 за дете от Горна до Трявна. Важните особи и журналистите бяха в луксозните ретро вагони, а платилите като нас бяха в обикновени вмириисаани стари вагони с купета. И цялата работа беше да се разгледа влака на някоя от гарите, където спираше, а това беше безплатно.
5
0
 
17
 
! Отговори
Турист преди 4 месеца
И трябва да си носите, топли дрехи, и суха храна за мин. три дни.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
20 часа за 2 лв. :()
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Супер,доброто старо и без ток може.:))
2
1
 
14
 
! Отговори
Снежанка преди 4 месеца
И с открит вагон, теглен от елени - също.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако навали повече от 5 сантиметра сняг, сигурно ще има бедствено положение и няма да се пътува.

Спонсорирани публикации