Протест на социалните работниции с искане на по-високи заплати

Те настояват за ръст на възнагражденията с 30%
13
Протест на социалните работниции с искане на по-високи заплати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работници и служители в Агенцията за социално подпомагане (АСП), членове на Синдикат на административните служители (САС) „Подкрепа“ излязоха тази сутрин на предупредителна едночасова стачка в София. Малко преди 10:00 ч. те се събраха пред Дирекция „Социално подпомагане – Люлин", предаде БТА.

Исканията им са за увеличение на заплатите и подобряване на условията на работа. От САС „Подкрепа" настояват за 30% увеличение на средствата за възнаграждения. Оттам обявиха необходимост и за актуализация размера на средствата за представително работно облекло.

Социалните работници получават обидни възнаграждения, каза председателят на САС „Подкрепа" Кремена Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: протестсоциални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взимали 800 лева, а искали поне 900 лева. Няма страшно, минималната заплата през 2024 ще е 933 лева.
10
1
 
1
 
! Отговори
от синалоа имат преди 4 месеца
много пари . да им пишат на сайта на мексиканския картел . в япония гейшите били социални работници от якуджа . хай . така соцялствали, а пари не им трябвали . суши, молитви, и до сепуко не се стигало . в бг достойнство соцялните нямат . никога не са имали . на бедствие в царево дават по 150 лв за изгорял уред и съборена къща , ама съда като се произнесе . да стачкуват . не ми пречат. гейшите от бюрата по труда и медиаторите хептен нищо не вършат . лъжат за безработните бройки . да .
9
4
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Ако искат реални възнаграждения, спрямо положения труд, то тогава трябва да получават минимална заплата! За отношението им към хората, меко казано неадекватно!
8
2
 
6
 
! Отговори
Андрю Анд преди 4 месеца
Олеле! Какъв е този вот? Не знаех, *** в този сайт влизат пapaзотиращи социалисти! Ако сте съгласни с парите ви, да се издържат хора, които нямат средства, то издърбайте ги със СОБСТВЕНИТЕ СИ пари, а не насилвайте НАС, хора с парите, хората в корпорациите, двигателите на обществото във финансово, културно и морално отношение, да издържаме подобни беззъби ненужници!
7
0
 
0
 
! Отговори
в америка хиляди преди 4 месеца
даряват за соцялните нужди . скалата отвори сметка за холивудските актьори с ниски доходи и за хавай . тук и бедните и милярдерите искат . хахаха да даде някой богаташ . така ремонтираха клиника в пирогов с дарение от доволен пациент . никой не пести . тока не намаля .
6
0
 
4
 
! Отговори
искате парици ама преди 4 месеца
първо да се заредят чекмеджетата а вий си работете и гласувайте пак за нас, че има много по гладни от вас в африка
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 2 "Тръгнаха да бутат мочата и всички копейки наскачаха да искат още пари." Ами щом имат кинти да се глезят с бутане на паметник, значи имат кинти и да снесат по-високи заплати на хората! На теб какъв ти е проблемът?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма проблем, и на тях ще им обещаят увеличение! Квото искат, това ще им обещаят. Обещания да искаш тук.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължавате ли промяната ? Помагате ли на контранастъплението на Зелята ?
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тръгнаха да бутат мочата и всички копейки наскачаха да искат още пари. А до вчера си мълчаха. Интересно, интересно.
1
17
 
4
 
! Отговори
Адрю Анд преди 4 месеца
Защо изобщо имаме "социални" работници? На кого помагат? На хора, които са само в тежест на системата! Такива служби и организации трябва да бъдат закрити, а спестените пари да се инвестират в икономика. Който има нужда от помощ, да си е мисил на времето и да е има пари. Който няма ... Емиии ... Така е!