МВР засилва мерките за охрана и опазване на реда по празниците

На места ще се включат и екипи с оръжие и служебни кучета
19 дек 2023 20:30, Красимир Ангелов
47
МВР засилва мерките за охрана и опазване на реда по празниците
Снимка: БГНЕС, архив

МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора, съобщиха от ведомството.

Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.

Част от екипите ще са, освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

От понеделник служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, патрулират в Бургас по места с голямо струпване на хора, каквито са централната ул. "Александровска", обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свиквайте. Скоро ще е нормално полицаи с калашници да се движат по улиците на градовете в България. Това е промяната.
15
0
 
3
 
! Отговори
Пазара Илиенци преди 4 месеца
Ужас тия екипи ни се явяват конкуренция и подбиват пазара на пиротехниката ни!!!!Това е БЕЗОБРАЗИЕ!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 4 месеца
Представям си каква ЗАРЯ ще направят през Новогодишната нощ...дългоцевно та-та-тататааа....
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мой братовчед поработи 2 г като полицейски инспектор в едно районно и напусна. Вика, там е място за упадъчна интелигентност. Човек влиза *** и излиза тройно по-просТТ
12
0
 
7
 
! Отговори
Честита демокрация? преди 4 месеца
>От понеделник служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие,ще патрулират и в София...ОТ ДАЛЕЧЕ СИ ЛИЧИ ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евааа го! Коледно цс-че ли ще си правим? Тия са контрите ние терористите ли?
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Май се е насъбрала много народна любов. И свиквайте. Това е промяната.
9
2
 
2
 
! Отговори
малкия Гошко преди 4 месеца
Тати...тати...дядо Коледа и Снежанка в кой екип на полицейските сили ще бъдат ????Ще раздават ли подаръци? Обаче аз не искам дългоцевно оръжие и служебно куче...искам ПЛЕЙСТЕЙШЪН -5 ...
8
1
 
5
 
! Отговори
Клаксона преди 4 месеца
Що ми триете коментара,не? Подкрепяте диктатурата ли от вашата медия?
7
0
 
3
 
! Отговори
детски въпросчета: преди 4 месеца
Ще дойдат ли дядо Коледа и Снежанка-да не се уплашат от тия екипи на "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие и служебни кучета????Къде е Коледната украса?Ще има ли ледени пързалки,а въртележки?За чий Х.Й са ни изпотребвали тия с дългоцевното оръжие и служебни кучета????
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оръжията не са да ви пазят вас, а тях!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, вижте на какво приличат днешните полицаи. Откакто падна забраната за външния представителен вид на силовите служби, настана някакъв ужас! Бради пускат до пъпа като талибани, татуират си разни черепи по ръцете и врата, обръснат си главата, напълнят се с анаболи и всякакви такива добавки. И вместо пазители на реда и обществото, заприличват на талибани от Ал-Кайда. Никакъв ред няма в тая държава!
4
2
 
6
 
! Отговори
Коледна украса преди 4 месеца
Екипи на "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора вместо дядо Коледа и Снежанка...Весели Коледни и Новогодишни празници!Властта сеУсра от страх и всенародната любов....
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който го измисли това с тези автомати, трябва да бъде незабавно уволнен!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите, ако обичат да спазват реда и те! Не да ми вървят като партизани с пушките из улиците и да избиват комплекси.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разкарайте тези автомати от улицата, смърфове! Нас никой не ни мрази както западните ни "партньори", няма нужда да ги имитирате!