Празничната трапеза поскъпна с 15%-20% за година

Поскъпването има своята обосновка
23 дек 2023 17:34, Александър Попов
27
Празничната трапеза поскъпна с 15%-20% за година
Снимка: БГНЕС

Между 15% и 20% по-скъпо ни струва празничната трапеза за тази година в сравнение с миналата.

Най-сериозен ръст се наблюдава при цените на яйцата, маслото, свинското и пилешкото месо.

Вдигането на цените през декември има своята икономическа обосновка и е очаквано - заради по-високите разходи за персонал по празниците и традиционно по-трудния януари.

"Потребителите през януари ограничават ежедневните си разходи и за бизнеса това не е добре", каза икономистът доц. Елена Ставрова пред БНТ.

Специалистите не очакват нов ръст на цените на основните хранителни продукти в началото на новата година, но съветват - да харчим разумно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: празницитрапеза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 4 месеца
До Христо - "Ти си решаваш дали да завършиш история и цял живот да си непотребен безработен или нискоквалифициран сервитьор или да"... Христо, точно зарсди простаццци като тебе сега е възможно да ни изкривяват историята, да пишат идиотщини по учебниците, с което в дългосрочен план се заплашва националната ни сигурност
20
0
 
3
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 4 месеца
Оставете "обосновките", РЕЗУЛТАТЪТ е важен! А той е, че повечето хора живеят бедно, мноого бедно! Ама имате пари за Украйна, нали.. щом са ви наредили от посолството! А за собствения си народ нямате
19
2
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Има толкова много хора в магазините и по пазарите не можеш да се разминеш ПИТАМ се тези хора досега не са ли яли храна че така пазаруват по много Разбира се че имат пари Сега има безброй възможности да изкарваш пари
18
0
 
8
 
! Отговори
Явор преди 4 месеца
Консуматорството е завладяло хората по целия свят. Скъпо, не скъпо, купуват скъпи подаръци за децата си, какво ли не. Също ядене и алкохол са преди традициите. Всеки е свободен да прави каквото си иска, но да мисли за традициите и за прекарването на тези празници с любимите хора. Нова година е за веселие с приятели или със семейството си, а не за пиене и напиване. Весели празници на всички и мислете повече за традициите и за семейството и рода си.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 14: На такива като теб им казваме "КОН с КАПАЦИ" ," СНОБ" ! Голям грях е точно в тези дни така да се подиграваш! Само ограничен човек може така да се изкаже! Колко жалък човек!
16
6
 
7
 
! Отговори
Христо преди 4 месеца
Човек сам си кове съдбата. Ти си решаваш дали да завършиш история и цял живот да си непотребен безработен или нискоквалифициран сервитьор или да завършиш за програмист (да, ще трябва да учиш) и да взимаш много пари и да си добре в живота.
15
4
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 4 месеца
Кои са тия хора?Клошари?Да,и те са хора,но когато всички бяхме еднакво бедни,някои се погрижихме за старините си,докато други щракаха с пръсти и живееха ден за ден.Когато си беден от глупост,а не от болест,никой не може да ти помогне.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Младите избягаха,старите вече не могат да работят.Как искате да ви е евтино,като няма кой да произвежда и всичко е внос.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 12: Само че,това е в големия град,нали??? Само това виждаш! Ами не забравяй,че 70-80 % от хората са бедни!!!!! Не определяй само по себе си! Има хора,които се радват на 1 кг.мандарини по Коледа!
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който го е мързяло да учи и да работи,сега му е скъпо.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като гледам как хората пълнят количките в супермаркетите,а по пазарите не можеш да се разминеш от народ,не ми се вярва тая скъпотия много да им се е отразила.Значи,още може.Нищо,че в Германия,Англия и Франция цените са като у нас,та даже и по-ниски.За разликата в заплатите дори няма смисъл да говорим.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Между 15% и 20%????? Е,само че,месото преди година струваше 7-8 лв.,а сега е 14-15 лв. Та колко % е по-скъпо? И колкото е по-скъпо-толкова по-застояло и без вкус на месо ... е,но няма проблем-търгашите си имат перални за месо! Цяло лято ядохме домати по5-6 лв,нооо сега зелето е поевтиняло!
9
3
 
3
 
! Отговори
"Татко... преди 4 месеца
получи за Коледа чехли, каза "не трябваше" и целуна мама. Тя,както винаги, получи шал и рече"каква изненада" и целуна татко. Аз трябваше да получа пуловер и стик за хокей и наистина ги получих, но си казах "не е Бог знае какво". Бих желал да получа дървен крак, опушена лула и превръзка за окото, за да приличам на Зилвър от приюта за бедни или на пирата Флинт, но си траех, иначе тате щеше да се развика, че съм нехранимайко и пройдоха и нищо няма да излезе от мен." К. Полачек, Ние бяхме петима,35
8
2
 
13
 
! Отговори
Всичко е наред преди 4 месеца
Щом овчелюдието не е на площадите, а драе да го стрижат, всичко е наред :)
7
10
 
6
 
! Отговори
Таня преди 4 месеца
А че заплатите се вдигнаха с 30% средно?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я стига се оплаквахте, Денков рече, че са се погрижили за народа, Асен ви рече, че инфлация почти нЕма, а е дал големи заплати и пенсии. Еййй, ама неблагодарен народ.......
5
9
 
5
 
! Отговори
алооо преди 4 месеца
а да ходите у гърция , турция и други дестинации не ви е скъпо !
4
5
 
17
 
! Отговори
bbb преди 4 месеца
Магазините тези дни се пукат по шевовете, народът купува като невидял, все едно след "празниците" светът свършва! Що за малоумие?
3
3
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 4 месеца
Не съм правил сметка,но с възрастта все повече шоколад ям.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Познавам много хора които гладуват и студуват някои от тях починаха поради това че нямат средства да си купят лекарства за хроничните си заболявания. Но тези хора от жълтите павета не се виждат на жълтите павета са само богаташи които откраднаха милиони а някои и милиарди. Но Бог тъпкано ще им го върне те си мислят че са недостижими. За Бог няма недостижими всеки ще си получи заслуженото.