Патриархът е добре, но на легло и под наблюдение

Антоний ще отслужи Светата литургия на Рождество
24 дек 2023 10:02, Петър Бойчев
10
Патриархът е добре, но на легло и под наблюдение
Снимка БГНЕС

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний е поканен да отслужи Светата литургия за Рождество Христово и Богоявление в катедралния храм "Св. Ал. Невски" вместо патриарх Неофит. Това е решението на Светия Синод на БПЦ, по чиято покана митрополит Антоний е в България за празниците.

Патриархът е във ВМА, където лекарите се грижат за неговото здраве и Българската православна църква призовава всички да се молят за неговото здраве, защото молитвата е най-голямото оръжие на всеки християнин, разказа митрополит Антоний пред bTV. Патриархът е в стабилно състояние, но по препоръка на лекарите не се допускат лица до него, за да се запази стерилна обстановката в тези времена с много вируси и грипове, така че ние се вслушваме в компетентното мнение на лекарите, вярваме в тях, допълни той.

Отслужването на Светата литургия е голяма духовна радост за всеки духовник, каза митрополит Антоний. Той ще отслужи светата литургия по възложение на Светия синод. Всички да се помолим за по-добри бъднини на българския народ, призова митрополитът.

Довечера от 18 часа започва Утринното Богослужение. А в неделя от 9,30 започва Рождествената света литургия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 месеца
Т.н. патриархе обикновен сътрудник на комунистическата ДС-агент "Симеонов"!Предишният "патриарх" беше полковник Максим!
7
3
 
1
 
! Отговори
Българка преди 4 месеца
Само начело с такива опитни и честни държавници като г-н Делян Пеевски България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. Всяка мъдра дума на г-н Делян Пеевски е нож в сърцето на Путин.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като онзи предния е захапал кокала и не пуска. Вместо да избере наследник и да се оттегли,чака да хвърли топа и онези да се изпокарат кой да бъде шеф. С какво може да допринесе за църквата един изнемощял едвам ходещ човек. Една проверка не може да направи на онези в църквите да ги види що за грешници са насядали там
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом е на легло (смъртен одър) скоро ще почине.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Велики попоре, България стана рекордьор по обяви за компаньонки в мащаб от 7 милиона души, велики управници, велико МВР!
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще го възстановят от преяждането и препиването и ще го изпишат чисто нов. Поне ще знае кой най-активно се е бутал да се самопредлага и да се притеснява дали ще го бъде.
2
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 месеца
Той е много млад за патриарх, а и не е стар за средностатистически човек. Дано по-бързо се възстанови.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано се оправи човека,но вече е много възрастен.Да благодари на Господ и ангелите сега.

Спонсорирани публикации