Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници

Не може автомат да се издига в култ
24 дек 2023 20:40, Стела Стоянова
367
Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници
Снимка БГНЕС

"Установяването на едно робство в България не може да бъде почитано с паметници. Демонтирането на паметника на съветската армия няма да помогне за рухването на комунистическото, което е останало у нас.

Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този мисля, че трябва да бъде махнат поради нахалството си да бъде най-високият и най-големият. Не може на върха да бъде автоматът, не може оръжието да бъде сюблимното нещо на изкуството. С него се убиват хора и е античовешко. Как може да се издига в култ това. Поне да държеше цвете".

Това каза големият наш поет и драматург Стефан Цанев в интервю за "На фокус" по Нова тв.

"Когато виждате конфронтацията между политиците, където отношенията са като на живот и смърт... въобще как си позволяват един на друг да си викат "фашисти". Трябва да се направят курсове за ограмотяване на народните представители. По-добре да се псуват на майка. А те и това правят, де", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бат Стефане,защо преди 34 год. не изломоти тези брътвежи пред публиката? Учил,работил през оня строй,днес уж си умен човек,но мислиш като новите капиталисти.
302
1
 
3
 
! Отговори
РуZZkий мир преди 4 месеца
По добре бутилка водка в ръцете,вместо автоматът защото единствените жертви в България са 42,червеноармейци загинали от от отравяне с спирт в спиртоварна ,в Бургас,паметник на алкохолиците
301
1
 
2
 
! Отговори
Само ГОЛЕМИЯ преди 4 месеца
Драматург ли не разбра, че това между политиците е театър?! Или се опитва да ни каже нещо друго?
300
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не за пръв път ме разочарова тоя капацитет. Не знам какво го величаят.
299
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, да! Свободата вече не е на върха на копието, на върха на автомата..., а на върха на салама! Молете се за мир!
298
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно Денков ща му направи паметник Иван ден!
297
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Уважаван писател,но и той пое "вятъра на промяната" ,въртейки се като ветропоказател. По книжарниците още се продава книгата му с превод на стиховете на Владимир Маяковски.
296
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
A ima li pamtnik na nemskata armia niakade.. Паметникът е символ на победа, която потомците на фашизма се опитват да заличат от историята.
295
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цанев се държеше като клоун при комунизма и беше така критичен, че да го тупат по гърба големите ***! Беше върха на разрешената критика! Патетично кух и зовящ за повече комунизъм и ленннизъм- това излизаше, че не сме достатъчно правоверни! Днес се извърта подло, че уж бил дисидент ами не е бил! Не беше петното Левчев, Ок, но и не беше и Радой. И днес пробва същата подла тактика!
294
2
 
3
 
! Отговори
Под преди 4 месеца
Метка!
293
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стефан Цанев пред БНБ (няколко дни преди цитираното интервю) - сменяме главата на съветския войник и слагаме главата примерно на акад. Денков. Пък като стане Габриел премиер, сменяме главата на жената... А бебето - можем да сложим главата на Кирил Петков - това ще илюстрира как ГЕРБ дондурка Продължаваме промяната.Тази реплика беше бързо корегирана при следващото(цитираното) интервю. Жалко, аз мислех, че е независим...."Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този мисля, че този
292
14
 
4
 
! Отговори
Будинов преди 4 месеца
Ако всички мислеха с главите си сега нямаше изобщо да дискутираме относно ***.Г-н Цанев е прав по принцип за всичко казано до тук.Колкото по бързо се отърсим от комунистическото кощунство толкова по бързо ще върви напред България.Весела Коледа и Бог да пази България
291
3
 
14
 
! Отговори
смешник преди 4 месеца
И тази шушумига взе, че изръси нещо! Без значение колко е глупаво, важното е да ти напишат името, че иначе ще го забравят. Ама по времето на "робството", той се е кланял на робовладелците!
290
2
 
13
 
! Отговори
поредния мухльо преди 4 месеца
Хора, които до скоро да се кланяли на властимащите и са извличали изгоди от тях, сега ги плюят и се правят на дисиденти! Жалки сте! Този е поредния ***.
289
14
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Всъщност, при партизаните е имало пиячка и к.р ви, такива като Даринка Григорова и момчурляците като нищо са тръгнали с тях, а после батковците са ги пречукали в някое дере и са ги оставили на вълците и лисиците. Трупове, както казах, не са открити. Цялата версия е основана на "самопризнания".
288
11
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
До 315.... 16- годишен не е дете. 16-годишен, който подпомага въоръжени терористи в гората, вече е сериозен антиобществен елемент.
287
14
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Реално интерес от подобни инциденти са имали сталинските терористи, еквивалент на които сега е полурузката психопатка Григорова, която онзи ден заплашваше с путинска окупация на България.
286
9
 
8
 
! Отговори
Винету от Банкя преди 4 месеца
Сата Нато според теб 16 годишните не са ли деца? Наистина баща ти е трябвало да те изхвърли на килима!
285
13
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Между другото, сега като чета историята, независимо разследване не е правено. Всичко се основава на показанията на полицейския началник пред Народни съд. А него как са го били и какво комунистите са го накарали да каже, няма разследване. Двете момчета са заловени по време на среща с партизаните, но партизаните избягали след престрелка, а тези защо не са избягали, е мистерия. Оттам нататък всичко е само самопризнания на полицая, които някой му е продиктувал.
284
1
 
4
 
! Отговори
Георги преди 4 месеца
САТАНАТА ТИ СИ *** С ДОКУМЕНТ!