МВР за Нова година: Фойерверките не са играчка

В София няма да има заря
29 дек 2023 21:22, Стела Стоянова
12
МВР за Нова година: Фойерверките не са играчка
Снимка БГНЕС

За безопасни празници, без опасни фойерверки призоваха от Министерството на вътрешните работи (МВР). Във фейсбук от министерството призовават хората да не позволяват на пиротехниката да помрачи новогодишната нощ и припомнят, че увеселителните пиротехнически изделия не са играчка, а взривни вещества.

От МВР напомнят, че когато се купуват пиротехнически изделия, потребителите трябва да се уверят, че са с гарантирано качество и да се купуват само от магазини, които имат право да ги продават и да ги съхраняват правилно. Стриктно спазвайте инструкциите от фирмата производител, когато боравите с фойерверките и сигналните ракети, допълват от вътрешното министерство.

Температурата на някои фойерверки може да достигне над 2000 градуса. Затова съхранявайте тези изделия далеч от топлинни източници, съветват от МВР.

Използвайте пиротехнически изделия само на открито, като предварително се уверите, че в непосредствена близост няма дървета, автомобили, леснозапалими предмети. Не допускайте децата да играят сами с пиротехнически изделия. Дръжте ги на недостъпни за тях места, допълват специалистите.

Избягвайте да палите бенгалски огън в стаята, по-добре на терасата и не рискувайте живота си със самоделни пиротехнически изделия, пишат още от МВР и пожелават огънят в новогодишната нощ да е от щастие и прекрасни емоции.

По-рано днес стана ясно, че в София няма да има новогодишна заря. Тя ще бъде заменена със светлинно шоу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
от снощи се гърми в люлин с нещо много силно и стряскащо катериците милитескачат обезумели от страх а за пилците и уличните кучета да не говорим каквое това нещо някои длъжен ли е да търпи това цяла година било нова годинаи какво от това ще доиде другата без този трясък
9
2
 
0
 
! Отговори
Отегчен преди 3 месеца
За малоумието на българското МВР се носят легенди. Как пък китайците ги използват от поне 4 000 години като забавление, но милиционерите ни решиха, че не е така.
8
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Тези ,които използват "фойрверките" за забавление и то такива ,които причиняват същите последствия ,ако не се използват правилно ,като тези от пораженията при военни действия са индивиди на два крака по - рядко и по - често на четири крака ,които са с личностни характеристики и в ежедневието си на психопати -агресивни насилници и убийци в различните им форми на проявление и това не са само мъже ,но има и доста "жени- майки" и то не всичките "млади" . лошият пример е по- заразителен.
7
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
До Росен Гацов Куката- в по- голямата част престъпници в униформи за изпълнение на престъпни действия ,организиран тормоз и репресии срещу неудобните поради някаква причина хора и мръсни поръчки от всякакъв характер на местите деребеи и не само - ВИНАГИ ГОТОВИ.С тези си действия - същите престъпници на държавна заплата оскверняват паметта на загиналите техни колеги при изпълнение на служебните им задължения и колкото и да са малко свестни служители.
6
2
 
2
 
! Отговори
Десен преди 3 месеца
Забраните при комунистите. Алкохола и цигарите са убили и убиват много повече хора, но не ги забраняват. Всеки има право да поема рискове каквито си прецени и да си понесе последствията от това.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пияни хора не трябва да имат достъп до взривоопаси материали и оръжие!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От посолството не дават да се забрянят...
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забранете продажбата им!
2
3
 
7
 
! Отговори
Лагрестин преди 3 месеца
Ами забранете продажбите и рекламите на пиротехнически средства.Защо например "Метро" рекламират пиратки и никой нищо не прави?Колко хора се осакатиха?
1
3
 
3
 
! Отговори
Не е лошо преди 3 месеца
Умствено изостанали индивиди да останат останали с по 3 пръста и с 1 око