Богоявленският кръст в Созопол се счуп на две

Подариха го на най-малкия участник
6 яну 2024 17:30, Стела Стоянова
78
Богоявленският кръст в Созопол се счуп на две
Снимка БГНЕС

Богоявленският кръст в Созопол се счупи на две части.

Първоначално кръста спаси 31-годишният Станислав Христов от Созопол, който за поредна година участва в традициите за Йордановден.Докато мъжът плува, за да спаси кръста, той се чупи на две и една половина успя да хване и Никола Бобчев. Двамата мъже решават, че трябва да дадат Светия кръст на най-малкия участник.

Това е 13-годишният Петър Петров от Пловдив, който присъстваше на празника в Созопол с баща си специално за ритуала. За спасяването на Светия кръст в Созопол скочиха 26 души, съобщи БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: кръстбогоявление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 5 месеца
Това, че нормалните хора мразим Путин и неговата война, не значи, че сме нацисти. Стига с тези внушения.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бръснатите глави символизират яйцето на орела, Жар птицата Истър, Искър, Еостре, Аустриа, Остара, Астарта, Ищар. Чумбасът символизира змията- неумиращия дух
46
3
 
5
 
! Отговори
боби преди 5 месеца
Лоша поличба ,.... счупен или пречупен кръст, .... но си е самата истина , ...България отново тръгна подир пречупения кръст , и това няма да ни донесе нищо добро !
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"КАЗАЦИТЕ са български арийски яйца от Казана - кратера на Меру. Оттам са им бръснатите глави с чумбас , както на древните българи." - В Раднево ли си или в Карлуково? Или в Св. Наум на 4-ти километър? Инжекцията тоя месец да не си забравил? Хайде успокой се вече малко. Никой не го интересуват фантазиите ти относно миналото и античността.
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КАЗАЦИТЕ са български арийски яйца от Казана - кратера на Меру. Оттам са им бръснатите глави с чумбас , както на древните българи.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен .... Можеше и още много глупости да напишеш , ако не ти беше свършил лимита , .....от къде се появявате такива екземпляри , не мога да разбера ?
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И също така, да се замислят откъде идва това, че ние и католиците варим яйца на Великден. Идва от огнените яйца в гнездото на орлицата Искър, в кратера на планината Меру. Викали са му Казан, пак на чист български, оттам е столицата на Татарстан, Волжка България. И, внкмание, оттам е и думата КАЗАК - яйце от казана.
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Християнско" не е тъждествено равно на "българско". Християнството е морално остаряла религия. В миналото е било нормално църквата да се налага над всичко в държавата, а царят е имал власт над народа благодарение на нея. То затова царете в Европа насила са покръствали хората на масовки. В 2024 година вече има наука, не е нормално хората все още да вярват, че земята е плоска (според Библията) жената е създадена от ребро, мъжът от кал, Каин и Авел са се размножили за да създадат останалите хора.
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кръстът Христов е продължение на свастиката на Хор. Огнената слънчева свастика. Затова златен кръст се хвърля.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Даже ей сега ми дойде в ума, че Христос всъщност е много близко до ХОРистос. Т.е. Христо. ХОРисто. Нащо днешно " горя".
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Not good
37
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 5 месеца
Отново немкси танкове с имена на котки тръгват към Русия, арабите са семити, събират в България джипсита, семити и славяни на едно място без право да напускат..не е страшно, когато арабите чупят кръста, но тръгнат ли да го правят австрийците, страшно за всички. Пречупен кръст...дано не е лоша поличба
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Друго име на богинята Истър ( Искър) е било Мара, по името на свещената българска арктическа планина вулкан Мера, Мара, Меру, на която прави гнездо. Затова от Древността българите се кланят на камъни и канари, символ на свещената слънчева планина. Затова и кръстът, който се хвърля, е златен, слънчев
35
0
 
6
 
! Отговори
Счуп медия, преди 5 месеца
трябва буквар за стелинцетУ!Всяко второ заглавие е с грешки,а съдържанието на статиите е Голям Счуп и Тотал Прецак !!!
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Древната арийска религия е била на бог Ур ( Ор, Ир, Яр, Юр), наричан също Бал, богинята Истър ( която има варианти на много езици - Еостре, Аустриа, Остара, Ищар, Изида, Астарта, доказващо, че ние сме най-древните) и яйцето, което тя меси, наричано Месия на чист български, наричано дете бебе - бог Хор. Християнството е продължение на тая арийска религия. Христос твърди че той е тоя Месия дете свещено, специалната утринна звезда, в която са духовете на всички хора.
33
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
КОГА ХРИСТОС Е ХВЪРЛЯЛ КРЪСТА ИЛИ ПЪК НЯКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ!! КОЙ ЛИ ОЛИГАФРЕН Е ИЗМИСЛИЛ ТОЗИ ПРО-СТАШКИ РИТУАЛ ПО ВАДЕНЕ НА КРЪСТА!
32
3
 
2
 
! Отговори
Хюго Капет преди 5 месеца
Ясен знак, че Созопол ке падне пред дядо ***
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вадим кръста ( свастика) като символ, че свещеният арийски вулкан планина надвива над водата. Не се гаси туй що не гасне. Огнената птица, която снася яйца, в последствие придобива човешки облик - българската богиня Искър ( Искра, пали новото слънце и звездите), в Древността името й е било Истър. Постепенно вулканът Меру е потънал и са вярвали че тая богиня плува и живее и във водите и затова са кръстили и реки на нея ( старото име на Дунав е Истър), р. Искър.
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Древността сме правили този ритуал със свастика. Изобразява свещеният вулкан планина Мера, Мара, Меру, която се е намирала в Арктика на континент Арктида, сред вътрешно море. Огнен орел, Жар птица, Феникс умира, превръща се в змия и възкръсва на пролет и прави гнездо в кратера на вулкана. Звездите са душите на хора, огнени яйца на птицата,в които живее змия.А самата птица меси яйце от пепелта и гоноси на олтара на Слънцето на планината и пука това яйце( ***,Зоро) и така запалва новото слънце
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Препyциумът на Исуската е бил премахнат!