Гришо разчувстван: Родителите ми са моите герои

Ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник
6 яну 2024 16:30, Стела Стоянова
96
Гришо разчувстван: Родителите ми са моите герои
Снимка БГНЕС

Григор Димитров се наслаждава на момента и на перфектния си старт на сезон 2024. Първата ни ракета е с родителите и екипа си в Бризбън, а преди финала акцентира върху важността на семейството си.

„Хубавият период продължава. Дойдох тук с добро усещане и кортът е като домашен за мен. Дойдох тук рано със семейството и отбора ми. Щастлив съм, че съм отново на финала и много благодаря за подкрепата“ – каза още най-добрият български тенисист.

Димитров ще играе за титлата на АТР 250 турнира в Бризбън. В среща от полуфиналите първата ни ракета надигра Джордан Томпсън с 6-3, 7-5 в много качествен мач. А всичко това се случи и пред погледа на майка му и баща му.

„Това добавя и допълнително напрежение, защото не искам да губя. Не, много съм щастлив, че мога да прекарам време със семейството, особено по време на празничните дни“.

Още по темата

„Семейството е най-хубавото нещо на света. През годините не сме могли да прекараме толкова време, но сега опитвам да се реванширам. Всеки момент на корта и извън него ми показва какво искам и след тениса. Има толкова позитиви, искам да се насладя на момента и ще продължа“.

„Видях начина, по който баща ми ме гледа. И двамата много ме подкрепят. Преди години, когато ме попитаха кои са моите герои – те са моите герои. И не на последно място, моят екип. Те преминават с мен през възходите и паденията“.

В спор за титлата Димитров ще играе с топ поставения Холгер Руне. Срещу него има една победа и една загуба в кариерата си. Успехът дойде през миналия сезон с 6-3, 7-5 в Пекин, а поражението също бе през 2023 година – на Уимбълдън.

„Определено ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник. Той се разви за много кратък период от време, постига страхотни резултати и има всичко в играта си. Утре обаче ще гледам от моята страна на мрежата и ще се фокусирам върху това, което искам аз да направя“. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 3 месеца
Така е семейството е най важното пред всичко останало.. и аз исках по едно време да стана тенесист но исках да стана и футболист но накрая станах формула 1.. вече с три деца трудна работа спорт.. но мисля да запиша дъщерята на тенис защото найстина е много бърза и умна.. едно дете се личи от малък за каква сфера ще стане.. или спорт.. разбира се никога не трябва да потценим някой пред себе си..
79
0
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Тук гъмжи от мозъци без една гънка в тях.Свещена тъ....я.
78
0
 
0
 
! Отговори
До 73 преди 3 месеца
Австралийският английски е много особен, но и много благозвучен. Бризбейн може да го изговарят по най-различен начин и акцент.
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Утре като загубиш финала пак ще подсмърчаш сополи и ще викаш Продължаване напред. Слаба психика и провал след провала.
76
4
 
0
 
! Отговори
Дядката преди 3 месеца
Хайтов навремето каза ,че във Варна винаги е имало и ще има Турчевци! Варненските гагаузи и византийци са отвратителни национални предатели ! Затова сега скачат срещу Русия която воюва с неонацистите от Европа!
75
1
 
3
 
! Отговори
Кафелников и Сафин преди 3 месеца
Тениса е забранен в Русия, защото само на Пудинг е разрешено да играе джобен тенис. Това е неговия спорт.
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога некой ни обясни защо пицата е пекът кръгла, разнасят в квдратна кутия нарезнан на триъгълници всеки за по 55 лева ще моеме да схване защо Гиго тека се гигави, ривие, плячи тъжи га таковта
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
га *** то е от Харково а съседа от Храсмънли нема къ да се неродиш от Каспичан.
72
2
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 3 месеца
Градът си е Бризбейн. А това Бризбън го кръстиха мисирките.
71
2
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 3 месеца
Марат Сафин по произход е волжски българин
70
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Партизанския род Малееви да не би да лансират този брадясъл англосаксонец. Българския не му се разбира. Името Гришо- руско от СССР. То комай пак доносници от бившата ДС управляват държавата ни. Комуниста е хамелеон, но си му личи диалекта.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 77 Австралиците имат 100 диалекта и при тех Брисбен има различни имена.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Комунистическите Що не ги ловите и затворите тогава. В САЩ и ЕС лесно ще ги изловите кой е краднал.
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 69. Австралийците му казват Брисбън, но на български имената на чужди градове може да претърпят промени. Ако има някои с българска филология / езикознание да каже.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога няма да бъдете добре, българи, никога, не заслужавате да сте добре. Тая злоба и завист се плаща и вие си плащате яко.
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 72 Ми провери дали не е дублетна форма наименованието на града ве, калмучец!
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 71 Ами Холгер е 8-ми в света, нашия е 14- ти. За каква издънка говориш, ако падне нашия от него? Кажи ве, мозък? Само злобари тука веее....
63
1
 
2
 
! Отговори
Шефа на ДС преди 3 месеца
69 Кой те излъга че разбираш английски мало ум
62
3
 
2
 
! Отговори
Незнаете какво е ДС преди 3 месеца
Не е държавна сигурност а е Dark Side
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 64 И двете..И Бризбън и Бризбейн можеш да кажеш. Няма да сгрешиш. Дублетна форма е думата.