Прибраха у нас косовар с фалшиви документи, издирван в Сърбия за наркотици

Той е задържан за 40 дни
8 яну 2024 19:52, Стела Стоянова
1
Прибраха у нас косовар с фалшиви документи, издирван в Сърбия за наркотици
Снимка БГНЕС, архив

Гражданин на Косово е задържан на 6 януари при извършена проверка на ГКПП – Гюешево, при влизане в Република България, въз основа на червен бюлетин от Интерпол - Белград.

Районният съд в Кюстендил определи „временно задържане под стража" за срок до 40 дни по отношение на гражданина на Косово. Той е издирван от Република Сърбия за престъпления свързани с наркотични вещества

56- годишният F. L. се е представял за C. I. от Република Косово. Целта на временното задържане е да се обезпечи личното присъствие на лицето в предстоящото екстрадиционно производство.

Лицето е обявено за международно издирване, с цел арест и екстрадиция за сдружаване и извършване на престъпления, свързани с неразрешено производство и разпространение на наркотични вещества в Република Сърбия, се посочва в искането за Временно задържане под стража на Окръжна прокуратура.

Сред доказателствата по делото са две експертизи, на база снимков материал и пръстови отпечатъци, които установяват, че лицето C. I. от Република Косово е издирвания F. L. Налице е и реална опасност издирваното лице да се укрие, предвид липсата на постоянен адрес на територията на Република България и предвиденото наказание за това престъпление в Република Сърбия – „лишаване от свобода" от 5 г., се посочва в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.
Определението подлежи на обжалване в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари