Ако тол системата засича скорост, може да известява за нарушения в реално време

Бързо може да се прокара закон за пътното хулиганство
10 яну 2024 11:00, Стела Стоянова
19
Ако тол системата засича скорост, може да известява за нарушения в реално време
Снимка БГНЕС, архив

Ако тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време, след което полицейски патрул да спре нарушителя. Това каза пред Нова телевизия пътният експерт и бивш началник на "Пътна полиция" в София Тенчо Тенев.

Той коментира и случая, в който Мис силикон публикува видео, в което се вижда как жена шофира с 256 км/ч. По думите му, ако колата е нейна, тя трябва да понесе отговорност за нарушението, въпреки че лицето ѝ не се вижда в клипа. „Ако не е карала тя, трябва да каже кой е бил”, допълни Тенев.

Според бившия шеф на столичната „Пътна полиция” колегите му познават закона, но не го прилагат. Коментарът идва след твърдението на адвокат Силвия Петкова, че, е възможно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с ефективни присъди по Наказателния кодекс. „По-трудно е доказването и трябва да пише малко повече и да има свидетели”, каза още Тенчо Тенев. По думите му много бързо може да бъде прокаран закон за пътното хулиганство, а той самият имал изготвен такъв проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е нещо да се направи по въпроса. Писна ми от джигити на пътя. 30 години без контрол се навъдиха такива, че сме и на първо място по умрели на пътя.
16
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
МВР, вкл. и КАТ, трябва да изпълнява закона, А не да го пише.
15
0
 
0
 
! Отговори
Лупи преди 3 месеца
А стига глупости бе хора. В наше време да се глобява човек на база на някакво клипче е безумие. То ясно, че тая кифла мис силикон едва ли е подправила видеото, но на практика не е кой знае колко трудно да се направи. Да не говорим, че километража на автомобила може да е неизправен. Това пада в съда веднага.
14
0
 
1
 
! Отговори
Май преди 3 месеца
само с известяване няма да стане... Ако може тол системата при нарушение направо да сваля табелите на колата автоматично!
13
0
 
0
 
! Отговори
От хората преди 3 месеца
Какво хулиганство бе.Ако някой размаха пистолет веднага го обвиняват,а този с колата-нищо.Този с колата и при такива нарушения трябва да се счита за опит за убийство. Стига с тези финтове,така,ама може и иначе. Типично по български.
12
0
 
2
 
! Отговори
Баш майстора преди 3 месеца
Айде нема нужда.....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 5 -"..намерят патрул и го пратят да търси кола в трафик,..." Е то и няма нужда ,патрул да тръгва да търси нарушителя ,да не би тия които са без винетки да ги гонят ,не стои си патрула и спира .А още повече ,че може и да се изпрати по пощата акта за нарушението .
10
0
 
3
 
! Отговори
Този Който преди 3 месеца
Познавате ли го, Тянката от Комар Маала в Димитровград(aka Просторския рейнджър)? Едно време ни гонеше като каубой от дивия запад из парк Марица. Нещо много на сериозно се е взел. Нали ако някога в светлото бъдеще направят това за което говори, още на следващия ден Waze ще получи малък ъпдейт и ще започне да "напомня" за стационарна камера и файдата от цялата работа ще е точно никаква. Иначе на приказки голям го вадят. Защото по-лесно е да спъваш трафика, отколкото да го направиш по-ефективен.
9
1
 
5
 
! Отговори
= преди 3 месеца
Всеки опит за нормализиране на отвратителното ни правораздаване се посреща на нож от всички държавни хрантутници - полицаи, съдии, прокурори и най вече от адвокатската мафия. Защото нарушителите и престъпниците им плащат най вече под масата. Хората които не вършат престъпления, не престаляват интерес за джоба на далавераджии с тогите, адвокатите и техните представители в парламента пишещи калпави закони
8
1
 
0
 
! Отговори
mgs преди 3 месеца
До Анонимен 5Отиди в Италия и ще разбереш как се събират глоби от такива с превишена средна. Като воедна операция е - точно след изхода на платената магистрала стоято няколко полицейски автомобила, полицаи с таблети казват на колегите си кои коли да отклонят и директно там ги глобяват. Това е сценария за чужденци, а за местните - честитки по пощата.
7
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 3 месеца
Абе,умник!Как ще глобиш някого за превишена скорост по качен клип?!С какво КАТ засече това нарушение-с камера или радар?!Първия адвокат,завършил Свободния университет в Бургас с диплом 3,00 ще ви направи смешни (каквито без съмнение сте) в съда!А за ТОЛ системата дума не отваряй,защото няма да ви стигне бензина на трошките,с които се движите, да гоните "нарушителите" по черните пътища и да им пишете фишове!Некадър.ници на държавна ясла,които цял живот хрантутим,това представлявате!
6
0
 
1
 
! Отговори
Кире преди 3 месеца
Еии Кати цомбата постигна своето-стана известна. Тази инвестиция трябва да се избива някак си:)
5
0
 
3
 
! Отговори
Valio преди 3 месеца
Тоя що един път не каже как взимаше пари,когато беше в КАТ от регистрации и всичко което е свързано с КАТ-София.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОЛ системата скорост не засича и няма и да го прави. Ще изчислява средната скорост за която си минал разстоянието между 2 или повече камери. Чули недочули пак "експертни" мнения дават. Докато някой реагира на известието, намерят патрул и го пратят да търси кола в трафик, то тя ще е на поне 10 километра, че и повече отдалечена, отбила на някъде и тоя патрул си загуби 30 минути гони вятъра. Хайде малко по-сериозно, когато говорите празни приказки!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро ще сме пак с каруците,тогава ще ви питам как ще пълните празната хазна...
2
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 3 месеца
тя и системата за броене и нанлиз на трафика може, даже може и по-точно, но има хора дето я саботират
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не превишавайте скорост в и около Стара Загора, че тука 10 шопара ще ви се метнат отгоре и ще ви мачкат докато умрете мъчително. Умната!