Кирил Русев застрелян с оръжие, иззето от дома на Александров

Предстоят още две експертизи
10 яну 2024 16:30, Стела Стоянова
53
Кирил Русев застрелян с оръжие, иззето от дома на Александров
Снимка БГНЕС, архив

Има ново развитие по разследването на убийството на длъжника Кирил Русев, за което се смята, че е извършено от гробар и лихвар.

Със сигурност Кирил Русев е застрелян с едно от оръжията, които са иззети от къщата на Петър Александров. На две от иззетите огнестрелни оръжия ще бъде направена допълнителна експертиза, за да се уточни с точност кое е използвано за убийството.

Още по темата
Най-вероятно физическият убиец на Русев е гробарят Александър Кинов, но трябва да се изготвят още две експертизи, включително и ДНК, за да се потвърдят данните от събраните до момента доказателства, предаде БНТ.

Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали фатални за живота на Русев, по тялото му има наранявания в областта на главата и по китките.

Резултатите от аутопсията допускат извода, че Русев първо е бил завързан, а след това застрелян. За заема, който покойният Стоян Александров е отпуснал на застреляния Кирил Русев, има дълга съдебна сага. Още през 2010 година ипотекирания срещу парите имот на Русев е бил обявен за публична продан, но на търга се е явил само Стоян Александров и го е изкупил на значително по-ниска от пазарната цена. През съда тези действия са обезсилени и на свой ред Русев е завел граждански иск срещу Александров.

Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари. Лихварят Петър е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Той и съучастникът му бяха арестувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението.

Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 хиляди долара, дадени му най-вероятно още от покойния вече министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еми то някой да ти дължи толкоз пра и да не ти я връща... на всеки ще му причернее. Направо си е фалирал кредиторите... горкият покойник.
42
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
кажете че тоо го е опушкал с тт-то на деда си
41
0
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 3 месеца
Просто е - след смърта на С.А, синът му наследява както активите, така и пасивите.
40
0
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 3 месеца
Защото по-същественото е чии отпечатъци са върху оръжието или върху кои ръчички има барутен нагар... Има си начини да се установи точно кой е стрелял. Пишман престъпниците дори са си задържали оръжието...
39
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 3 месеца
Питам за един приятел, ако разследват това погребално бюро. Колко закопани или кремирани ще намерят с други имена?
38
0
 
4
 
! Отговори
УНС преди 3 месеца
Сина на Малката секира направо гилотинира!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След като намериха оръжието в дома на Александров, защо обвиняват Кинов за убийството?
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Полицаят подписал и дал разрешителното за огнестрелно оръжие на Александров защо не е освободен ? и защо не е на проверка и предварително производство?
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 36 - Лихварството бва пемахнато, огато първите шихвари усояват да се идустирализират и инстотуционализират.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До24. Само че К. Русев не взима тия пари както е по договора . А взима по малко . Казано накратко измама . Лихваря си задържа предварително нещо , което не обявява в договора . След което синът му . Които по това време е вече пълнолетен става съучастник на измамата . Иска нещо което не е дал
33
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
ТОВА СА ПЛОДОВЕТЕ НА "СОЦ-КАПИТАЛИЗМА"----БАНДЮГИ ЗА МИНИСТРИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И РАЗДАВАТ ПАРИ НА СВОИ ХОРА.....ха,ха,хаааааа.....ЕТО ВИ "ПЛАВЕН ПРЕХОД"---ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато К. Русев е взел дълга 2008г. Е бил на 34 години . А синът на С. Александров Петър Александров е бил дете на 11- 12 години. Е как е оформен такъв договор с лихвар дете.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До мдамм.. И да ги върне парите, пак ще бъде ликвидиран. Закона на Путин и Пригожин...
30
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
ЕТО КАК...ЕДИН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР , СТАНА ДОЛЕН И МРАЗЕН ЛИХВАР....А , СИНА МУ Е СЪЩИЯ НЕГОДЯЙ , ЗАЩОТО Е СВИКНАЛ НА "ЛЕСНИ ПАРИ"...ХА,ХА,ХААААААААА.....!!!!ТИПИЧНА СОЦ-КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗДЪНКА!!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
мдамм преди 3 месеца
който стане лихвар или вземе пари от лихвар и не ги върне, рано или късно ще го застигне тази съдба.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До25. Лихваря С. Александров не е бил коректен лихвар . Подписваш едно ,а ти дава друго по малко в следващия момент . Тоест договора е с измама. Или по ЗЗД се счита . за недействителен. Защо съдът по другите дела на С. Александров си е затворил очите.?
27
1
 
2
 
! Отговори
100 % ЦЕНЗУРА преди 3 месеца
ЖАЛКИ ПОДОБИЯ НА ЕВРОПЕЙЦИ...
26
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 месеца
Комунисти и социалисти , винаги ще се избиват , когато стане дума за пари--ЗАЩОТО ТЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ДВИЖЕЩА СИЛА В ЖИВОТА!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След 2015 г. Кирил Русев разкрива , че е получил по малка сума от договорената 360 000лв. и после още по малка с 40 000 лв . Така лихваря С. Александров още с първия транш разваля договора си и го прави не състоятелен с измама . К. Русев сигнализира на медиите. От там тръгва и проверка на С. Александров от КНОПИ за раздавани кредити на десет души.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи вземаш 300 хилядо евро от лихвар,но отказваш да ги връщаш.Най-справедливият български съд вика голяма работа,имал бол пари дал и си свиркай.Е да,ама тогава действа закона на Линч .Мръсно турло е цялата скапана работа...