Видна кардиоложка: Видях в сайт, че съм починала преди седмица

"Потърпевша" е доц. Красимира Христова
16 яну 2024 11:11, Петър Бойчев
12
Видна кардиоложка: Видях в сайт, че съм починала преди седмица
Кадър: Нова тв

Фалшив сайт разпространи информация за "смъртта" на кардиолога и председател на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика доц. Красимира Христова.

Специалистът разбира, че е починала, след като в социални мрежи нейни приятели започват да изказват съболезнования. Името на д-р Христова беше замесено и в недостоверна реклама на лекарства.

„Разбрах, че съм починала от сърдечен удар миналия четвъртък. Тогава започнаха да ми се обаждат приятели, близки и пациенти с въпроса: "Как съм?". След това се оказа, че е излязла фалшива новина в социалните мрежи, че съм починала”, разказа доцент Христова, предава NOVA.

Синът ѝ съобщил, че във Facebook страница на фалшив сайт е публикуван неин некролог. „Оказа се, че на съвсем легитимен сайт е направено фалшиво копие. Те нямат представа, че тяхната страница се използва по този начин. Затова подадохме сигнал до съответните органи”, посочва лекарят.

„В първия момент ми беше много неприятно от новината. След това ми стана смешно. Когато човек се зачете в публикуваното от фалшивия сайт интервю, което съм дала преди смъртта си, ми стана ясно, че това са неща, които никога не мога да кажа и да посъветвам пациентите си. А именно да кажа, че хората трябва да спрат лекарствата и да ползват само с хранителни добавки. Това е престъпление”, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз пък си видях кооперацията в която живея, заедно с прилежащия до нея вход от панелен блок като сграда, пострадала от бомбардировките в Украйна. Знам даже откъде е снимано, останалото е фотошоп. Друго - Фандъкова, един свещенник и още някакъв на поклонение на гроба на неизвестна за мен поетеса. Бял, много красив паметник, а снимката е моята, от дипломата, преди около 35 години. Въобще не се учудвам, че са изказвали съболезнования за смъртта. Нали затова бяха така търсени ИТ-спецове. Това правят
5
3
 
2
 
! Отговори
Хаховеца преди 3 месеца
Е,щом е видяла значи няма нужда поне от офталмолог.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МВР ЗАПОЧВАТ ДА РОВЯТ В БАНКОВИТЕ СМЕТКИ ЗА ВСИЧКО
3
10
 
0
 
! Отговори
Кики преди 3 месеца
Има един момент че, без да е направила нищо никой няма да тръгне да и прави некролог.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1 Стани и ти кардиолог и влачи. Ама трябва акъл.
1
4
 
0
 
! Отговори
хайде малко по преди 3 месеца
комично , къде е усмивката . голяма реклама са и направили . все едно не се е случвало човек да го излъжат за някой, а после да го срещне и да се пули . коментара е - с това шега не бива . Да , но скрита камера , господарите и априлов така забогатяха . и воденичаров и др . хахаха