Ампутираха крака на жената, блъсната от автобус в София

Шофьорът загубил съзнание за секунди
Обновена: 17 яну 2024 09:01 | 17 яну 2024 08:53, Елка Василева
46
Ампутираха крака на жената, блъсната от автобус в София
Снимка: архив, БГНЕС

Пострадалата при катастрофата в столичния квартал „Дианабад“ жена е била оперирана по спешност през нощта от екип, воден от д-р Станислав Милев, съобщиха от УМБАЛ „Св. Анна“ – София.

52-годишната жена беше приета в реанимацията на лечебното заведение с множество тежки фрактури на таза, на единия крак и на едната ръка.

Още по темата
Жената е с опасност за живота. Състоянието ѝ е наложило ампутация на крака, съобщиха още от болницата.

При инцидента между автобус на градския транспорт и лек автомобил пострадаха четирима души. Най-тежко пострадала е жената, настанена в УМБАЛ „Св. Анна“. Пострадали са също шофьорът на автобуса, както и две пътнички.

На брифинг тази сутрин Борислав Попов, началник на отдел „Безопасност на движението“ към Столичния автотранспорт, съобщи, че шофьорът е изгубил съзнание за няколко секунди. На този етап няма повече информация на какво се дължи това негово припадане.

По информацията, която имаме, на водача му прилошава, губи съзнание и навлиза в насрещното платно, обясни Попов. На този етап няма повече информация на какво се дължи това негово припадане и губене на съзнание от три до пет секунди, обясни той и добави, че водачът е с контузия на гръдния кош и е оставен за лечение в болнично заведение.

Попов заяви, че шофьорът е дългогодишен служител на Столичния автотранспорт и има много опит, като до момента не е имал здравословни проблеми. Шофьорът не е имал допълнителни смени, имал е повече часове, но часовото му време за почивка е спазено, каза още той. По думите му шофьорът на 1 януари е почивал, на 6 и 7 януари е имал двойна почивка, бил е на работа на 13 януари първа смяна, в неделя е почивал, а в понеделник е започнал втора смяна, като 36-часовото му време за почивка е спазено.

Борислав Попов посочи още, че всички водачи задължително по график един път в месеца преминават през медицински преглед. „Когато някой не се чувства добре, веднага посещава медицинските служби, които са на две смени“, коментира той.

Все още не е проверен здравният картон на шофьора и дали е имал спирания по здравословни причини, но това ще се направи, заяви Попов, цитиран от БТА.

Нямало е превишение на скоростта при инцидента, каза още Попов и допълни, че в случая не може да се говори за отстраняване на шофьора, но той ще се лекува до пълното му възстановяване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Вакса преди 3 месеца
Три години минаха и ефектите започват да избиват. Внимавайте, защото вероятно ще има още такива случаи.
24
1
 
2
 
! Отговори
Акселерирай преди 3 месеца
Тия ПИТЕЦИ дето минават за ОТГОВОРНИ в гр-АДСКИЯ тран-СПОРТ трябваше още преди 20 години некой от тех да бъде СМЛЯН от бой.Карат като че ли карат картофи като закъсняват от ГРАФИКА.Ако са с малко пътници, също карат така.Просто знаят, че няма ответ на техния без-мозък-изъм и действат съответно.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кои млади да карат . Та те няма да могат да станат сутрин в 5 часа и да 8тидат до автодепото. Да огледат автобуса да го припалят и да тръгнат на работа
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не престижни професии, но отговорни. Като водачи на градския транспорт , машинисти , на тежки ПС, фермери и др . Трябва да са платени . Те нямат възможност да компенсират в допълнителни дейности от сивия сектор на държавата.
21
1
 
24
 
! Отговори
Тираджия преди 3 месеца
Няма кой да кара, това е истината. Няма млади хора, които да сменят вече застаряващите шофьори. Не им се работи, като шофьори в градския транспорт, напълно подкрепям персонала на СКГТ за по-високи заплати, току виж някои младежи да седнат зад волана. В рамките на година има няколко такива случая с прилошаване, все пак никак не е лесно да въртиш геврека из софийските улици. Скорошно оздравяване на пострадалите при инцидента.
20
4
 
6
 
! Отговори
БЕЗВРЕДНИ БЕЗОПАСНИ преди 3 месеца
Шофьорът е имал ВАКСИДЕНТЧЕ
19
12
 
0
 
! Отговори
явно не преди 3 месеца
се е пазила . аз като видя рейса да криви и се отдръпвам . утре ако мине някой и види една 52 г жена с патерица да куцука да и каже да се оглежда и на другия тротоар . даааа . сега с телк . какво ли е заработвала на нощната улица . имало ли е и други там .
18
0
 
29
 
! Отговори
диляра преди 3 месеца
Горката невинна и нещастна жена! Ужасно! Да си вървиш по тротоара и да ти се случи това.........
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука е като някакъв еволюционен експеримент. Оцеляват само най-коравите
16
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бил ли е инжектиран този човек с генните терапии? Веднага разкрийте имунизационния му статус.
15
14
 
10
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 3 месеца
Само така, шАфИорчето на 59 годинки, пенсионерче/явно първа категория от някъде/, сега доработва......а утре ще протестира за по-висока заплатка!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до АнонимеН ти си за лудницата бе!
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
баси вървиш си по тротоара и те премазва някой!
12
13
 
15
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 3 месеца
Като наемат 70+ годишни издишали пенсионери на заплата под средната да шифрат 40-тонни автобуси така ще е. Кой изгубил съзнание, кой пийнал 2 ракийки преди работа за мерак, кой си забравил очилата... Няма грижи, патерици има за всички.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички водач на превозни средства в градския транспорт трябва да бъдат прегледани здравословно и да бъдат и предисциплинирани. Да взимат и повече пари, но не са най безобидните участници в движението.
10
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
До Анонимен 13/ УВИ КОМЕНТАРА ТИ НЕ Е ШЕГА! ЕДИН ВАКСИНИРАН ШОФЬОР ПОДЧЕРТАВАМ ШОФЬОР ИЗГУБИЛ ЧУВСТВИТЕЛНОСТ В ДОЛНИТЕ СИ КРАЙНИЦИ СЛЕД БЛАГОДАТНАТА КОВИД ВАКСИНА
9
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НИЩО НЕ СЕ СЪОБЩАВА ЗА КОЛАТА НА ИРАНСКОТО ПОСОЛСТВО ИМА ЛИ УЧАСТИЕ , ДА НЕ СЕ Е НАЛОЖИЛО ДА СЕ ОТКЛОНИ ЗАРАДИ НЕЯ!
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в чужбина ваксинираните шофьори им става лошо.
7
1
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ДОРИ НЕ Е ПРЕСИЧАЛА! ВЪРВИШ СИ ПО ТРОТОАРА И ТЕ ПРЕМАЗВА АВТОБУС ТОЧНО КАТО ВЪВ ФИЛМА ПОСЛЕДЕН ИЗХОД
6
2
 
31
 
! Отговори
още нещо преди 3 месеца
Щом на автоматичните коли сложиха спирачка ако пред колата има препятствие какво остава за градския транспорт .Трябва да излезе наредба да задължи всички транспортни фирми да си сложат такава .защото никой не е застрахован от пристъп на болест. Има и утразвукови сензори и куп технически прости неща с които да се направи.