Майката на убитата касиерка търси 15 000 евро да я погребе у нас

Семейството няма, събират средства от дарения
18 яну 2024 10:40, Петър Бойчев
53
Майката на убитата касиерка търси 15 000 евро да я погребе у нас
Снимка Фокус

Майката на 38-годишната Айсел И., брутално застреляна от бившия си приятел Пламен П. на работното й място в супермаркет "Алди“ в малкото германско градче Мьорфелден-Валдорф в провинция Хесен, сподели пред вестник BILD, че иска да погребе дъщеря си в България, предава Фокус.

"Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам", разказва Рени пред репортерите на BILD. "Айсел беше единствената ми дъщеря. Той ми отне това, което обичах най-много. Всички я обичаха, тя беше чистосърдечен човек“.

Пламен П., 48-годишен, не бил приел раздялата с Айсел и я преследвал през последните няколко месеца. Срещу него е имало ограничителна заповед да не доближава и да не влиза в контакт с българката. Според приятели и роднини Айсел се е чувствала заплашена и преследвана.

От редакцията поясняват, че Пламен е произвел най-малко четири изстрела срещу Айсел "след кратка размяна на думи“. Един от куршумите попада в главата на жената, а другите три в тялото й, в момент, в който подреждала бурканчета с песто на рафт в супермаркета. Айсел издъхнала на място.

Майка й никога няма да забрави този понеделник. Новината научила от приятелка на дъщеря си. Изтичала до "Алди“, защото разбрала, че "се беше случило нещо ужасно“. Майката и дъщерята живеели заедно в малък уютен двустаен апартамент, само на няколкостотин метра от работното място на Айсел. Рени иска да върне дъщеря си в България възможно най-бързо: "Ще я върна у дома. Там трябва да я погребат“. Тя също не иска да остава в Германия: "Мъжът ми все още живее в България, аз бях тук само заради Айсел“, признава тя.

67-годишната жена разчита на подкрепа от сина си Алтанай, който живее в Белгия. Заедно  подготвят всичко за заминаването си от Германия. Семейството оценява разходите по репатрирането и погребението на Айсел на 15 000 евро. Пари обаче няма. "Разчитаме на дарения“, обяснява майката.

За колегите на Айсел също е трудно да се върнат към ежедневието. Ден след престъплението магазинът остава затворен. В отговор на запитване на BILD от "Алди“ заявиха: "Благодарни сме службите за спешна помощ за подкрепата, която предоставиха от самото начало“. Компанията не пожела да предостави допълнителна информация "за вътрешни процеси – също и от уважение към роднините на жертвата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
УБИЕЦА ДА И ПЛАТИ КРЪВНИНА МАКАР И МЪРТЪВ АКО ИМА НЯКАКВО ИМУЩЕСТВО И ВЕЩИ МОГАТ ДА ПОКРИЯТ НЯКАКВИ РАЗХОДИ ПОВЕЧЕТО ХОРА ИМАТ ДЕЦА И ВНУЦИ ТЯ НА ДЕТЕТО ИЛИ ВНУЧЕТО НЕ МОЖЕ ДА КУПИ ЕДНА ВАФЛА ТОЛКОВА Е СКЪПО ВСИЧКО И МНОГО БЕЗРАБОТНИ ИМА КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА И ПРАВИ ДАРЕНИЯ ХОРАТА СА БЕДНИ И ИМАТ СТРАШНО МНОГО РАЗХОДИ
40
0
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
Пак се изявихме. И пак греши и някакси не в германския дух. Да си изгубиш акъла от любов и то по жена, пфу. Друго си е да беше по някой брадясал. Щеше да остане живо момичето.
39
0
 
3
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Германия е окупирана държава , законите им се диктуват и е много вероятно да са силно либерастирсни , не са взели мерки срещу таьи плюн.ка на време и резултатът е налице , човек който заплашва и преследва си има достъп до оръжие и си цъка наляво надясно , нашето законодателство е същото, като умре някой чак тогава малко се размърдват , няма превенция да не вземе някой да се обиди , че му влизат в личния живот. Леко е минало това страхливо нищожжество ...
38
3
 
1
 
! Отговори
дънката преди 3 месеца
Няма ли застраховка за трудова злополука
37
0
 
0
 
! Отговори
Хмх преди 3 месеца
До Сата НАТО Ще загубиш баса. Такъв, какъвто казваш, не би се хванал с кадъна.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм от десет години в Германия и имам осем хиляди евро! Плащам наем и чисто нова кола 20к
35
3
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
И сега 15 000 ЕВРО за тоя дето духа...Глупости на търкалета.Аз дарявам само на украинската армия, правете го и вие!
34
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Мога да се фана на бас, че мало умника е бил русофил от Възраждане или ИТН...
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз лично искам да даря. Някой да има информация за дарителска сметка?
32
1
 
3
 
! Отговори
партизан преди 3 месеца
Застраховка няма ли?!
31
5
 
1
 
! Отговори
Калиспригис В. Соко преди 3 месеца
Има едни милйардери и милйонери . Абе да се бръкнат 15 бона едва ли . Щом пумакинята е станала германка може и там да я опеят . Не се е защитавала . Не е звъняла и в полицията , та да го хване кобра . минало заминало . Да осинови друго дете . Кучкарите правят така . От скръб и даряваш на друг любов . Вчера Шунката така с 4 го опаткаха . Не се пази и не бяга .
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съгласен съм с всичко, което казваш и има хора, които живеят добре и в Бг, но по- долу пишеше 150, че може да извади във всеки момент, което си е 300 хил лв кеш постоянно налични. Иначе 30 е друго да.
29
2
 
5
 
! Отговори
Мангало-турски драми преди 3 месеца
Няма отърване от тия и на тоя и оня свят и в чужбина, все рев и просия! Пееефффссски да им дава достатъчно е окрал държавата с оня дръндарски татаро-ром.!.
28
2
 
1
 
! Отговори
Ехааа преди 3 месеца
До Орхан Памук Чисто нова кола за 50 хилки? Тва неква азиатска сапунерка, дето требе да я пази от градушка, че става на дупки?
27
5
 
2
 
! Отговори
Орхан Памук преди 3 месеца
20 Кой знае какъв български неудачник си на социална помощ от бюрото по труда под минималната.Имам приятел АйтиСпециалист и то от тези вървежните шефчетата който кара една кола чисто нова за 50 000 лв ти прошл яка цели три нови бил имал хахаха
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до чоко като можеш да извадиш толкова пари помогни на жената с някаква сума не само да ми пля-мпаш глупости по форумите
25
4
 
12
 
! Отговори
Хмх преди 3 месеца
До Анонимен 23 Не 150 000, а десет пъти по-малко. Щом и двамата, работещи в ЕU, не са събрали даже някакви 30 хиляди лева, въобще чий го дирят там? Тук има хора, работещи нормална работа (не политици или директори), които разполагат с такива суми. Наистина ли у нас е толкова зле и наистина ли там е толкоз прекрасно? Май всеки си носи проблемите, колкото и далеч да отиде. Не мисля, че си струва да се влачиш до мъйнъси ръйна само за едните джобни.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са от тия дето си мислят че като живеят на запад са хванали господ за шлифера и идват по форумите само да cepа.т по България. Не ми пука за тях
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората отиват на гурбет, защото нямат пари и в повечето случаи там не са топ мениджъри в корпоративна среда. Ако по- долу пишещия може във всеки момент да извади 150 хил евро, то не са много българите, които го могат.
22
4
 
26
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 3 месеца
Тавариш ,това че ти можеш , не значи че всички могат. Аз пък повечето хора които познавам 15 хил евро са виждали само по тв-то. Понял?