Майката на убитата касиерка търси 15 000 евро да я погребе у нас

Семейството няма, събират средства от дарения
18 яну 2024 10:40, Петър Бойчев
53
Майката на убитата касиерка търси 15 000 евро да я погребе у нас
Снимка Фокус

Майката на 38-годишната Айсел И., брутално застреляна от бившия си приятел Пламен П. на работното й място в супермаркет "Алди“ в малкото германско градче Мьорфелден-Валдорф в провинция Хесен, сподели пред вестник BILD, че иска да погребе дъщеря си в България, предава Фокус.

"Никога повече няма да мога да я прегърна, никога повече няма да мога да вечерям с нея. Много обичаше пица със салам", разказва Рени пред репортерите на BILD. "Айсел беше единствената ми дъщеря. Той ми отне това, което обичах най-много. Всички я обичаха, тя беше чистосърдечен човек“.

Пламен П., 48-годишен, не бил приел раздялата с Айсел и я преследвал през последните няколко месеца. Срещу него е имало ограничителна заповед да не доближава и да не влиза в контакт с българката. Според приятели и роднини Айсел се е чувствала заплашена и преследвана.

От редакцията поясняват, че Пламен е произвел най-малко четири изстрела срещу Айсел "след кратка размяна на думи“. Един от куршумите попада в главата на жената, а другите три в тялото й, в момент, в който подреждала бурканчета с песто на рафт в супермаркета. Айсел издъхнала на място.

Майка й никога няма да забрави този понеделник. Новината научила от приятелка на дъщеря си. Изтичала до "Алди“, защото разбрала, че "се беше случило нещо ужасно“. Майката и дъщерята живеели заедно в малък уютен двустаен апартамент, само на няколкостотин метра от работното място на Айсел. Рени иска да върне дъщеря си в България възможно най-бързо: "Ще я върна у дома. Там трябва да я погребат“. Тя също не иска да остава в Германия: "Мъжът ми все още живее в България, аз бях тук само заради Айсел“, признава тя.

67-годишната жена разчита на подкрепа от сина си Алтанай, който живее в Белгия. Заедно  подготвят всичко за заминаването си от Германия. Семейството оценява разходите по репатрирането и погребението на Айсел на 15 000 евро. Пари обаче няма. "Разчитаме на дарения“, обяснява майката.

За колегите на Айсел също е трудно да се върнат към ежедневието. Ден след престъплението магазинът остава затворен. В отговор на запитване на BILD от "Алди“ заявиха: "Благодарни сме службите за спешна помощ за подкрепата, която предоставиха от самото начало“. Компанията не пожела да предостави допълнителна информация "за вътрешни процеси – също и от уважение към роднините на жертвата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
11
 
! Отговори
Третяков преди 4 месеца
Според друзята сако ако беше отишла в расиюшка щеше да се къпе в пари. А в германия е мизерия.
20
33
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 4 месеца
Смешна работа. Защо ходите да се унижавате на Запад, като не можете след години работа там да извадите едни 15 хил. евро ? Работейки само в България и угаждайки си с екскурзии, 3 коли /закупени нови/, живеейки в затворен комплекс, плащайки училището и университета на децата веднага мога да извадя 150 хил евро. Дайте някаква сметка да преведа някаква сума на забогателите в Германия.
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Веселинъ 7112136860Аз живея и работя в България, а мога без никакъв проблем да извадя на момента 15 хил. евро когато се наложи, какво остава ако се съберем цялото семейство. Нали отивате на гурбет за да изкарвате големите пари? Пък сега 15 хил. евро трима души не могат да съберат, плюс спестяванията на починалата. За какво ходите по Германия, след като там мизерувате и сте последна дупка на кавала?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Досега не съм чул някой бегал да се обади и да каже "ей имам възможност искам да ви помогна".
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 16. Родата се е разпиляла по цяла Европа да "изкарва". Когато стане някое нещастие гастарбайтерите които обикновено когато са добре се смятат за местни кореняци и не щат да чуят за нас винаги търсят добри хора в България да им дадат.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Откъде има пистолет?
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съмнява ме да е от непрежалима любов и мъки но както кажете...
14
3
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
До 16. Петнадесет хиляди евро,приятелю,в момента навсякъде в Европа са повод за безизмерно щастие. Какви пари са печелили тия тур.чаля в Германия нямам идея,но когато живях преди в Страсбург всеки ден наблюдавах абсолютната мизерия ,до която именно окупаторите турци и руснаци са докарали Германският народ. Разбираш ли? В Германия права за бели хора няма.Германците за малко да ме арестуват в Кел,защото исках да обвиня един гръцки ресторант ,в който ме караха да бачкам за 20 евро на ден.
13
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как е възможно цялото семейството да не може да събере 15 000 евро!? Тези нали са отишли в Германия и Белгия, защото според тях се изкарвали много пари, а сега нямат една дребна сума, за погребението на член от семейството.
12
3
 
10
 
! Отговори
Един приятел преди 4 месеца
Почина в Англия, кремираха го, постоя в урна и като се събра цялата рода го заровиха.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 12 минимем 10 бона ти трябват за транспорт за погребение от западна европа
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За петнадесет хиляди евро, Меркелица на ръце ли ще носи убитата до България? Колко струва транспорта с линейка пригодена за целта ?
9
13
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Не е лъжа,че може да се изискат пари по някаква агро-линия от ЕС за садене на щерки.
8
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свалихте лошия режим, изгонихте децата си в чужбина да мият чинии, съсипахте им възпитанието, станаха убийци, са олеле майко. Сори.
7
6
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 4 месеца
ТАКИВА СИ ГИ ИЗБИРАТ! СВЕСТНИТЕ МОМЧЕТА СА САМИ! КОЙТО СИ ТЪРСИ, СИ ГО НАМИРА
6
7
 
20
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
До 5 и 6. Не е лъжа.Става дума за един абсурд в ЕС,който не намира прогресивно решение. Мой приятел почина в Барселона и превозът на мъртвото тяло струваше 20 000 евро. Абсурдно е,но е така.
5
22
 
28
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Майката на убитата турска касиерка да потърси пари от турската държава,а не от Българите. И аз съм в чужбина ,както и милиони мои сънародници ,но от Турция никой няма да ни даде пари за извозване телата ни до родината ни,ако ни се случи смъртта . Втръсна от роми и турци,които хем живеят по-добре от Българите в България,хем ни ръсят все нас за пари. Хайде, пари от турските власти!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не може ли за по-малко ?
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да и отпуснат по европрограма . Не може само къщи за тъщи а това дето е проблем който членството ни създаде да няма пари !!!
2
4
 
31
 
! Отговори
Токо Токов преди 4 месеца
Голяма е трагедията им, но все пак 15 000 евро могат да ги употребят за нещо по-важно от погребален ритуал, и в Германия има гробища, пък и на покойната й е все тая.