Божков за акцията: Това е политическа репресия

Той заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров
19 яну 2024 10:50, Нели Христова
116
Божков за акцията: Това е политическа репресия
Снимка: БГНЕС

"Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. "Дунав" не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал". Това заяви бизнесменът Васил Божков пред медии след претърсванията в имотите му тази сутрин от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата
"Всичко разрушиха, всичко взеха, сега се занимават с политика. Започнахме нов политически проект, сега плашат хората", на мнение е той.

"Времето е друго и трябва да си върнем държавата. Новият ми политически проект е "Всички срещу хунтата".  В България има хунта от двама човека - Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са ПП и друго подобни. Създадена е изкустветна опозиция от "Възраждане", която ги пази", обясни той.

"Трябва нещо ново. Трябва да се изчисти тази политическа прослойка", посочи бизнесменът.

"Правят се неща за отклоняване на вниманието, 11 млрд. изчезнаха, не казаха за какво. Слагат се удобни хора в КС. Може ли политик, който не е бил юрист да стане конституционен съдия, няма ли да му е неудобно да седи с тези хора? Вие сте независими журналисти, имайте позиция!", заяви Божков.

На въпрос за Алексей Петров, той посочи, че не са имали общ бизнес.

"Аз съм се върнал да направя нещо за тази държава, за себе си съм направил. Сега правя нещо за вас, за себе си съм постигнал всичко", поясни той. - "Ние нямаме държава, трябва да си я търсим, имаме население и територия, никой не спазва законите."

На въпрос кога ще регистрира политическия си проект, той отговори, че това ще стане скоро, "когато сме готови, нямам точна дата". Предишният му проект също ще участва в новия.

Запитан откъде ще търси подкрепа, Божков отговори: "От народа търся подкрепа, откъде да я търся? Искам личности и тези, които искат нещо да се промени и да имаме държава. Бъдете здрави и имайте морал!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Черепа го екстрадираха от Дубай - полицията показа документ за това.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тая гнусна мутра му трябват още два "ВИШИ", ЗА ДА МОЖЕ ДА КАЗВА КАТО ХОРАТА ЧЕ ИМА ДВЕ ВИСШИ- ЧЕ И МАТЕМАТИК БИЛ- МОЛЯ ВИ НЕ ОБИЖДАЙТЕ МАТЕМАТИКАТА.
100
0
 
7
 
! Отговори
Стига бе, преди 3 месеца
...Навални не е изнасилвач, Навални не имал поръчкови убийства,Навални не е имал общ бизнес с Пригожин, Навални не се е хвалил , че е организирал преврат...Хайде малко по-сериозно!
99
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българския Навални!
98
5
 
4
 
! Отговори
И сега, преди 3 месеца
...който употреби думата "хунта", значи е платен от Божков!
97
4
 
7
 
! Отговори
Хъш преди 3 месеца
Най-вероятно службите, които очистиха А. Петров (знам го от сигурен источник) ще се опитат да прехвърлят вината на Божков и въобще да замъглят цялата тази история, защото хора на Петров са поели собствено разследване и на някои хора от службите им се пече яйце.
96
1
 
8
 
! Отговори
Къде е преди 3 месеца
...Радев да размаха юмрук? Той беше заявил, че вярва повече на Божков,отколкото на българската Прокуратура!
95
3
 
6
 
! Отговори
Ле ле, преди 3 месеца
...а на този колко му вярвам , просто не е истина! Щял да оправя държавата? Значи, Фелдфебелът ще размахва юмрук, СлаФчу ще бичи чалга, и ще има талончета за целият "народ"! Бил плащал рушвет ,за да не плаща данъци? Пък като му поискаха парите за хазната, предпочете да плати преврата,вместо данъците? Чака Спецов да го изпере ?
94
0
 
10
 
! Отговори
Ганди преди 3 месеца
Абе *** ти ли ще ми говориш за спазване на законите,че искаш даже подкрепа и от народа,ти ли който поръча толкова много хора като Манол Велев и други бизнесмени,ти ли който окраде държавата и изкупи всички антики,ти ли който изнасилваше децата по дискотеките,ти ли говориш за политическа репресия,като не ти харесва България,бегай у Дубай и не се връщай повече,може да си сигурен ,че няма да липсваш на никой.
93
2
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Чудно : защо боцан Магнитски и шишан магнитски са добри политици ( макар, че са по - големи крадци от този) , а божков е на разпит? Каква е разликата? То ще си покаже. Обикновено си показва с куршум.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАК ВЪРВИ ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН? МИЕ ЛИ ВЕЧЕ КЪЛКИТЕ В ЛАМАНША?
91
2
 
1
 
! Отговори
Бият се пари имоти и преди 3 месеца
--офиси срещу КЮЛЧЕТА ! Само че шкафчетата имат защита срещу която Божков е като сиромах нещо математиката му куца !
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божков е престъпник,недоказан все още за съжаление,ама то с толкова пари как да те докажат,че си престъпник...като се има предвид що за съд е нашия съд.
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мале малеее остава и престърник като Божков да ни управлява и направо не дъното ми не знам къде ще стигнем,по-надолу от това просто няма.
88
1
 
9
 
! Отговори
АЛ КАПОНЕ.. преди 3 месеца
И ТОЙ СТАНА ПОЛИТИК... АМА ОТКАК ГО ВКАРАХА В ЗАТВОРА - СТАНАЛ ЧЛЕН НА КОМПАРТИЯТА.....
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божков- ти на кого си прилепалка- тва е?
86
5
 
8
 
! Отговори
САНКЦИИ ДО ДУПКА..!! преди 3 месеца
ЗА ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ, СВЪРЗАНИ С РУСИЯ И ПУТИН..!!
85
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До до 73 - Доста селско ... Както и да е - Божков е тук и ще остане.
84
0
 
9
 
! Отговори
ааааа преди 3 месеца
ествено че е Мафия ! у БГ полицията има връзки с Мутрите още от 90-те год на миналият век !
83
8
 
6
 
! Отговори
Това е мафия преди 3 месеца
Започнаха да пишат полицаи на мафиота Борисов масово и да обесняват, но за престъпника Бойко Методиев Борисов никога не пишат никога!

Спонсорирани публикации