Майката на Даная и граждани на протест пред "Пирогов"

Искат обективна проверка за случая и оставката на директора
22 яну 2024 10:34, Анисия Иванова
22

Още по темата
Граждани се събраха в знак на протест пред болница „Пирогов“. Исканията им са за обективна проверка на фактите по случая "Даная“, както и отстраняване на директора на болницата Валентин Димитров.

През май 2023 година 15-годишната Даная почина в лечебното заведение.

В началото на годината от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" съобщиха, че на 8 януари 2024 г. започва втора проверка по случая „Даная“. Проверката е по повод разпространени в публичното пространство съмнения в резултатите от първата проверка, целяща да установи фактите при лечението на детето.

Съставът на екипа проверяващи ще бъде различен от служителите, извършили първата проверка, а от агенцията ще изпратят цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: протестДанаяПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой въобще запознат ли е с фактологията по случая или както обикновено коментарите са на принципа, че всички от професия Х "са престъпници" защото... ами защото така. На тази територия да не си лекар, да не си учител, да не си полицай, да не си прокурор, да не си съдия, да не си данъчен служител и т.н... Все си "престъпник", ей тъй по презумпция, щото журналистът и средностатистическия бай *** тъй си знаят. То всичкото накрая по бай *** рефлектира, ама толкова му е акъла.
17
4
 
5
 
! Отговори
Горката жена преди 3 месеца
Не знам от къде има сили да тръгне срещу прогнилата здравна система,заради която и моято жена си замина!Аз просто нямах сили,знаех,че ще е само ходене по мъките!Лични лекари,на които не им се занимава,спешна помощ,която идва след 30-тата минута,без необходимата апаратура....какво да ви обяснявам,положението е трагично!
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пожелавам на пишещите грозни коментари за майката никога да не преживеят това, което е преживяла тя!
15
7
 
3
 
! Отговори
Шенген ли, ЕС преди 3 месеца
ли, марш при проsтаците на Путин в Русия, вие не сте цивилизовани българите в България, вие сте едни най-обикновени пещерняци пислещи се погрешно за умници, дори не знаете какво е да си свободен човек ! Всеки има право на протест бе макаци, ама от къде една майммуна да го знае ?
14
3
 
7
 
! Отговори
"Факти.бг" преди 3 месеца
свърталище на комунддури, а тук е свърталище на екстрементите на Възраждане !
13
8
 
5
 
! Отговори
Да не ти идва преди 3 месеца
до проsтата тиква "питанке ?" да ти убият детето, защо сега повдигнала въпроса майката, ами ето колко са ви гладки мозъците, защото през това време е изчаквала разследването бе овце ? Малко ви е да ви управляват престъпници, трябва дяволите от ада да ви командорят, че да почувствате цялата злоба в живота !
12
3
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
ТЕЗИ ПРОТИВ ГЕРБ ПРОТЕСТИРАТ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДРУГО НАГЛИ
11
4
 
8
 
! Отговори
321 преди 3 месеца
АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА НЯКОЙ ДРУГ било то и Даная. Защо не въведоха Френската система на здравеопазване??? ,защото не може да се КРАДЕ ...СЪРДЕТЕ СЕ НА Стефчо Софиянски почетният прецедател на здравната каса.
10
4
 
12
 
! Отговори
питанка? преди 3 месеца
А защо една година не се чуваше нищо?Защо чак днес майката си спомни туй,онуй?Кой я подстрекава да вдига шум точно сега.Исказванията на майката са ангажирани политически.ДосуИ пет човека протест ли е?На кого е неудобен сегашния директор на Пирогов?
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Г-н академичен молец в петък ясно заяви по национална телевизия, че според него шефа на Пирогов НЕ Е ВИНОВЕН. Което говори, че калинка е г-н академичен мъркач. Бръмбарче на пефски и т.н.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясно , щом са толкова агресивни в коментарите , протеста е платен от Тагаренко и Мустафа Емин . Слава Зеления наркоман
7
4
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
А какви са бе ккрретен, познаваш значението на думата "граждани" която си употребил ?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП дб или Мустафа Емин им платиха за да свалят директора?
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези пет човека ли наричате граждани?
4
12
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
Деградираш ти МИШОК,всеки има права и всеки може да си ги потърси по позволените начини!Медицината ви в България е такава каквито сте неадекватни обществото?Колко хора убиха по болниците ви,има ли осъден доктор или хирург,тези хора са като прокуратурата,съдът и политиците ви - ПРЕСТЪПНИЦИ!Имате здравни осигуровки,а плащате за преглед,виждал ли си в западна болница какъв ред,чистота,юут и култура на обслужване е вътре,никога не можеш да видиш намръщено медицинско лице,при вас е като среща с дяво
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Даная майката да обясни точно какъв е бил тоя "лек удар по главата" след което е получила кръвосъсирване вмозъка. Страшно лек удар ще да е било той мозъка вътре си играе насам натам като пумпал а черепа като хартия тънък. И докторите са виновни, че не са задали въпроса и сега имат големи проблеми.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неблагодарна работа е медицината. Учиш 5 години , после още толкова , после още и накрая трябва да си губиш времето с протести и адвокати , заради некви майки на Данаи. Доктора първата цел откакто се е събудил сутринта е била да ликвидира 15 годишно момиче. Хомо сапиенс деградира.
1
7
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
Докторите от Пирогов не са виновни, Путин е виновен

Спонсорирани публикации