Тадич: Подялба на Косово не е изключена

Сръбският президент призова властите в Черна гора и Македония да не признават независимостта на Косово
30 сеп 2008 10:41, Красимир Ангелов
2
Тадич: Подялба на Косово не е изключена
Борис Тадич. Снимка: БГНЕС

Ако бъдат изчерпани всички възможности за статута на Косово, сръбският президент Борис Тадич не изключи вероятността да се стигне и до подялба на областта.

Според него такъв вариант не е на дневен ред, но не може да се изключи напълно.

"Готов съм да обсъдим и тази възможност, ако изчерпим всички останали, които не са малко. Все още има доста възможности да бъде намерено решение в рамките на идеята за широка автономия. Но ако изчерпим всички възможности, тогава може да преминем и на този вариант", каза Борис Тадич пред сръбската държавна телевизия (РТС).

Сръбският президент смята, че борбата за запазване на суверенитета и териториалната цялост на страната ще бъде дълъг процес, който може да приключи добре само при условие че властите в Белград водят разумна политика и подобряват международния имидж на страната.

Тадич призова властите в Черна гора и Македония да не признават независимостта на Косово, въпреки силния международен натиск, на който са подложени.

Сръбският президент изрази задоволството си от факта, че "Босна и Херцеговина няма намерение и не е имала намерение да признае Косово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изтървахте питомното,сега гонете дивото!