МЗ отмени конкурсите за ново ръководство на няколко болници

Причината е желание да бъдат пресечени твърденията за прибързани назначения
22 яну 2024 19:53, Красимир Ангелов
2
МЗ отмени конкурсите за ново ръководство на няколко болници
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването отмени заповедите за провеждане на конкурси в определени лечебни заведения в страната, съобщиха от ведомството.

Оттам се аргументират с желание да бъдат пресечени твърденията за спекулации и прибързани назначения.

Ето цялата позиция на Министерството на здравеопазването:

"Във връзка с появилите се въпроси в публичното пространство през последните дни и с цел да се пресекат всякакви спекулации относно прибързани назначения, ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за отмяна на заповедите за провеждане на конкурси в определени лечебни заведения в страната, за което е уведомена и Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Мандатите на настоящите органи на управление на болниците изтичат по различно време през настоящата година. Водени от принципа за прозрачност и равнопоставеност на кандидатите по организиране на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на изискуемите документи", обясняват от Здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В момента вкарваме 1150 MW ПО-СКЪП ток, за да пазим природата, нищо, че 1/3 от този внос е от въглища (част от които ние сме продали), а освен това думкаме по 1050 MW от ВЕЦ-а! Само дето, ВЕЦ-ът сврършва бързо и няма как, да го "Заредид". Молете се, да няма паузи в АЕЦ и ТЕЦ, че ще сане мнооого хладно.