Протест с искане за оставката на директора на "Пирогов"

Организатор е майката на починалата преди месеци Даная
16
Протест с искане за оставката на директора на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Протест с искане за отстраняването на директора на болница "Пирогов" ще се проведе днес пред лечебното заведение в София. Организатор е Ани Стоянова, майка на починалата преди няколко месеца в болницата Даная. Тя настоява за обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче, в условията на отстранен от поста директор, предаде БНР.

Протестът беше насрочен няколко дни след излизането на резултатите от поисканата от майката проверка,
извършена от агенция "Медицински надзор". Според заключенията, разпространени от Ани Стоянова, момичето е починало вследствие на основното си заболяване – проблем с кръвосъсирването – което майката е неглижирала във времето. Стоянова посочва и други, неверни според нея констатации, подадени като информация от "Пирогов" към проверяващите.

От агенцията реагираха с назначаване на втора проверка, а от болницата излязоха с отворено писмо, че са направили всичко възможно да спасят момичето, със своевременни консултации от множество специалисти. Майката отговори, че повечето от изброените в одита лекари не са присъствали и не са преглеждали физически Даная. След това Ани Стоянова се срещна със здравния министър, който се ангажира да назначи трета проверка по случая. Майката призова директора на Пирогов да подаде оставка, поне докато не приключат всички проверки.

Началници на клиники заплашват с колективна оставка, ако не спре натискът спрямо "Пирогов" по този случай. Днешният протест е обявен и за осветляване на дефицитите в управлението на болницата и „против криминалните чадъри“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Пирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Трябва да ви затворят че много е лесно да продължавате да убивате не само децата а като цялоИли поне неадекватните доктори да ги махат че всички които са положили Хипократовата клетва не заслужавате да бъдат лекари щом убиват заради клинични пътеки По богати ли станахте след като убивате деца и т.нПо скъпи коли имоти ли си купихте след като убивате
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Честно казано не мисля, че са можели да спасят Даная. Но Пирогов е болница от национално значение, би трябвало да е като космически кораб вътре. А вместо това - мухъл в отделенията, каране на близките да тичат за лекарства по време на спешни случаи, каране на лежащо болни да отидат до аптеката да си купят кръвоспиращо. Задължително трябва да се реформира системата там, защото е МНОГО ЗЛЕ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Майка, разбирам я, но става жалка. Не били преглеждали физически. Това е в главата, всеки път ли да я отварят? Затова има снимки и изследвания, какво да видят, линеещо дете. С какво би помогнало за изграждане на мнение.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вижте докъде ни докараха протестърите, от лоша държава ни оставиха без никаква.
9
3
 
4
 
! Отговори
Е преди 3 месеца
Докога на шепа протестиращи ще позволяваме да ни се налагат!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 3 месеца
До Стар виц! 7 Стар виц , но си го осъвременил с думата НОВИТЕ , а вица е още от социализма.Ах ти.....!
7
2
 
9
 
! Отговори
Използваната майка! преди 3 месеца
Използват мъката на майката да провокират протести! Някои политически сили стигнаха определено дъното!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хора не влизайте в Пирогов - там се мре!
5
4
 
5
 
! Отговори
Стар виц! преди 3 месеца
Като знам какви са новите инженери ме е страх да отида при новите лекари!
4
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
преди да влезеш в някои кабинет трябва да се регистрираш 3 дами на щат терегистрирват и тогава отиваш където искаш напълно излишни броики регистрацияв кабинета когато влезеш за преглед или когато те приемат в дадено отделениетоалетните са в ужасно състояние няма къде да си оставиш багажа всичко е окраденовсички болни в един коридор никаква организация много стара не е за 21 век
3
5
 
6
 
! Отговори
Коки преди 3 месеца
Когато властта има проблем,започват протести срещу директора на Пирогов, сега кой активира и плати на нещастната майка за този протест?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей оставете ги докторите да си вършат работата ,те за разлика от многото лежачи например "съда" си вършат работата.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като доктора спаси живот , благодарите на Бог , а като пациента умре - искате оставката на доктора. Хомо сапиенс не еволюира , а деградира

Спонсорирани публикации