Адвокат: Пеев щеше да е жив при презумпция за споделено родителство

Процедурата по припознаването отнема години, посочи Пламен Борисов
Обновена: 25 яну 2024 08:49 | 25 яну 2024 08:43, Елка Василева
53

След убийството на Пейо Пеев - ще може ли Велико Минков да се пребори за бащинството на детето си от Габриела?

"Г-н Минков е предприел незабавно всички действия, които законът му предоставя. От 2020 г. вече има процедура, по която той може да оспорва произхода на детето си. Опита да го припознае още преди да е родено и разбра, че майката има граждански брак с друг мъж. Единственият му шанс е да заведе иск, който бе извоюван от други бащи като него. Процедурата по припознаването отнема години, за съжаление", заяви в "България сутрин"  адвокатът, който го защитава - Пламен Борисов.

Още по темата
Според него е необходима допълнителна законодателна реформа, която по бърз начин с помощта на ДНК експертиза да установява биологичната реалност, която да влиза в сила веднага и да бъде вписана в акта за раждане на детето.

Дори да бъде осъдена на доживотен затвор, от килията майката може да води процеса и да го забави с няколко години, като през това време детето ще расте без своя баща, стана ясно още от думите на адв. Борисов пред Bulgaria ON AIR.

"Вече покойният доверител на адвокат Балджиева и моят доверител бяха във връзка един с друг, общуваха си и бяха наясно какво се случва. Моят доверител е разбрал защо Пейо е сключил граждански брак с бременна в деветия месец жена, която не носи твое дете. Надеждата му е била да вижда повече своето дете. Ако имахме презумпция за споделено родителство и гарантирано присъствие и на двамата родители в живота на детето, жертвата на това тежко престъпление нямаше да е жертва", смята адвокатът на Велико Минков.

По думите му масово се тиражират фалшиви новини около фаталния случай и това ги е накарало публично да внесат разяснения.

"Предполагам, че когато г-н Пеев е отишъл на тази среща, се е страхувал, но едва ли се е страхувал, че ще бъде убит. Обаче това вече е факт. Г-н Минков също е изразявал някакви страхове. След като се случи това убийство, може би той е бил прав да се страхува. Вероятно аз не съм бил прав да го успокоявам прекалено. Страхът му е бил обоснован", подчерта адв. Борисов.

Стана ясно, че двете деца са настанени при бабата и дядото по бащина линия - при родителите на покойния вече Пейо. Адв. Борисов е изумен от по-леката мярка, която е постановено за майката, за да гледа децата си.

"Организациите, които се борят срещу домашното насилие, загадъчно мълчат. Защо?", попита юристът.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Хаааааа преди 3 месеца
Абе, по време на гадния комунизъм, когато държавата стимулираше семействата и станахме 9 млн., такива НПО простотии като споделено родителство, защо нямаше, а при развод децата се гледаха от майката и се определяше режим на лични контакти с бащата, който я идва, я не в повечето случаи. Споделеното родителство може да шашардиса детето, което днеска е в една къща с едни правила и условия, а утре - в друга с друг ред. Кой иска днес да живее в един дом, а утре като колет да го изпратят в друг, и пак
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има ли политика?
49
1
 
8
 
! Отговори
мив преди 3 месеца
"организациите" са шайка грантаджии. Пет пари не дават за насилието! Зор имат да си получат мангизите.
48
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кое тоя Пеев че не съм в час ,да не е се кандидат президент
47
1
 
6
 
! Отговори
Предложението преди 3 месеца
е повече от интересно : "... с помощта на ДНК експертиза да установява биологичната реалност, която да влиза в сила веднага и да бъде вписана в акта за раждане на детето." т.е. още в родилното се прави ДНК и при евентуални разлики ще има панаири, скандали и страшни реалити филми.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 43 Ти верно ли даже HR си назначил мъж? Май имаш проблеми с резбата верно.
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Безправен баща Де си блял като си го навирал?
44
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Идеята, детето да се пише на съпруга е, да няма после проблеми с други бащи, детето да сменя семейна среда псотоянно и такива. Че тези са били гнили ябълки, не означава, че трябва да нагодим правилата, за такива като тях ...
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 32 - На мен ми е проблем, когато някой мазен 23 годишен HR ми идва, да ми се кара, че нямало жени в офиса ... После прави шегички "да не е гей бар", а аз отговарям с "не, място за работа е и само хора, доказали се, може да работят".
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Безправен баща - ХУбаво звучи, ама знеш ли какво става? Почват едни да си просят дела, после да завеждат дела и да искат умопомрачителни суми. ЕЙ сега гледаш Нексо - 3 млрд. иск! Какво ще кажат от ДБ, за спосноср номер 1? Не може ли, да се разберат с тях човешки? Малко ме съмнява, че нексото е изгубило 3 млрд, защото за един ден са ги секнали. В криптосредите, почти никой не ги ползва ... Освен сещате се ...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 39 - В Норвегия ти взимат детето, ако детето ти каже, че "татко пие алкохол", а такто е пил една бира на вечеря ... И псоле половинат аот взетите деца СЪДЯТ БАРНЕВЕТА ...
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОХ, ей такива ме кефят най-много.. убиецът нямалод а е убиец, ако всичко му вървяло тип топ и цялото общество се нагъзило, за да му е хубавичко ...
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Норвегия срещу която много хора реват ти взимат детето ако застрашаваш живота му като не го возиш на столче, тук децата на убийца ги пращат при мама та да убие и тях.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще досъсипете и малката раждаемост.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо се опитваме да оневиняваме убийство ? Ако различен бил законът, нямало да се убива - глупости на търкалета. По същата логика можем да предотвратим обирите ако доброволно си дадем собственоста или изнасилванията, ако жертвата каже да. Що за идиотска позиция ?!
36
1
 
3
 
! Отговори
Безправен баща преди 3 месеца
Призовавам всички, които имат възможност и финансови средства, да водят съдебни дела в Европейския съд срещу българската държава, за да осигурим за децата си едно по-цивилизовано място за живот в собствената си държава и да можем да я наречем родина. Без Дон Кихотовци, няма да има справедливост.
35
0
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 3 месеца
Насилникът е станал такъв, защото бившата му го е изнудвала за родителски права, пари, имоти и т.н. И да той има права над детето.
34
1
 
6
 
! Отговори
Безправен баща преди 3 месеца
Госпожо, аз съм направил всичко, което позволяват българските закони и законите на ЕС, Делата в България, които загубих, но от които загуби най вече детето ми, защото трябва да живее всеки ден в "нормалните" условия за моето дете, но в които никой съдия няма да изпрати собственото си дете. Заведох дела в Европейския съд за човешките права срещу България. Когато ги спечеля, мога да водя нови дела тук. До приключването на всяко дело минават по 3 години. Детето ми само ще се спаси на 10 години.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво би станало ако безнаказан насилник има достъп до споделено родителство?
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 31, не ви е проблемът феминизма. Проблемът е мързелът ви! Все чакате някой друг да свърши работата вместо вас. Чакайте :) На никого не пречите!