Патриарх Неофит се подобрява, но още е в болница

След месец ще бъде осветен храм в Щутгарт
3 фев 2024 11:51, Петър Бойчев
2
Патриарх Неофит се подобрява, но още е в болница
Снимка БГНЕС

Състоянието на българския патриарх Неофит се подобрява, съобщи пред БНТ Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.  

"Състоянието на Негово Светейшество е подобрено. Искам да благодаря на екипа на ВМА, които се грижат за него. Той още е в болницата, тъй като е необходимо до неговото възстановяване той да бъде под контролирани грижи. Молим се за него и молитвата ни не е останала нечута", каза митрополит Антоний.

"Българската православна църква е автокефална, решенията на Светия Синод се взимат от самия него. Не мисля, че Светият Синод е показал по някакъв начин, че има шпиони в него", така той отговори на въпрос дали има шпиони в българската църква.

Митрополит Антоний заяви, че годината е започнала с нов ентусиазъм и нови проекти, които предстоят да се реализират на територията на западно и средноевропейската епархия.

"След месец ще бъде осветен новият храм в град Щутгарт за българите, който благодарение на българската държава успяхме да закупим от католическата църква. На 10 март този храм ще бъде осветен, за да бъде православен за нашите сънародници, които са над 10 000 в района на Щутгарт, а в цялата провинция над 40 000", подчерта висшият духовник.

Митрополит Антоний разказа за строителството и на новия български храм в Лондон. "Св. Иван Рилски" ще бъде името на новия храм в Лондон, който се строи между четирите стени на българското посолство. Това ще бъде един достолепен храм за българите, който ще събира до 150 души в неделен ден за литургия. До една година да бъде осветен новия храм."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
НЕОФИТ Е ДОБЪР МИРЯНИН И ПАТРИАРХ.ЛОШОТО Е,ЧЕ ЗДРАВОСЛОВНО НЕ Е ДОБРЕ. ПРЕДИ МЕСЦ БЕШЕ В БОЛНИЦА ПОСЛЕ ПИСХТЕ,ЧЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО ДОБРЕ. ОСТАВЕТЕ ГО НА МИРА ЧОВЕКА. МОЛИМ СЕ ДА БЪДЕ ЗДРАВ. ТАКА БЕШЕ И СЪС МАКСИМ. САМО НИКИ ПЛОВДИВСКИ НЕ ГО ЛОВИ НИЩО. ТУПИ ГО ПАЗИ.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Миряните по пътека за 5 дни и хващат пътя! ИЗПИСВАТ ГИ !БОЛНИ!ЗДРАВИ!В МНОГО СЛУЧАИ БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!ТОЗИ ИЗКАРА ДВА МЕСЕЦА!ЛЕКУВАЙТЕ ГО!ПОНЕ НЕ НИ ДРАЗНЕТЕ!