Варна с един районен кмет по-малко

ОИК прекрати пълномощията на Николай Желязков в "Приморски"
Обновена: 11 апр 2024 17:43 | 12 фев 2024 06:37, Петър Бойчев
6
Варна с един районен кмет по-малко

Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета на район "Приморски" във Варна Николай Желязков.

По-рано днес Желязков заяви пред журналисти, че подаденият срещу него сигнал касае една несъвместимост на длъжността "кмет" с длъжността "ликвидатор", което е по старо вписване в Търговския регистър от 2021 г.

Сигналът е подаден заради факта, че в Търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва да бъде извършена, за да се заличи вписването. Не се чувствам виновен или нарушил закона, допълни Желязков.

Късно в неделя вечерта на сайта на комисията беше качено решението, че е анулирано издаденото му удостоверение за избран за районен кмет, предаде БНР.

Атаките от последните дни идват от нашите политически опоненти от ГЕРБ, но не само от ГЕРБ – Варна, но и от по-високо ниво. Става дума за координирани атаки и срещу мен, срещу кмета на София Васил Терзиев, срещу моя заместник-кмет Диан Иванов, срещу районните ни кметове във Варна. Всички проверки показаха, че аргументите за тези атаки са несъстоятелни и не отговарят на истината,  каза на извънреден брифинг днес в общината кметът на Варна Благомир Коцев.

Той посочи, че става дума за поредица от атаки срещу районните кметове на „Одесос" и „Приморски", като не коментира казуса с „Одесос", защото той вече е в съдебна фаза.

Решението на ОИК подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Административен съд-Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Абе, Благо! преди 2 седмици
На спирка Автогарата още от края на лятото (2023 г) стърчи една тръба с много остри ръбове, останала от информационното табло, което имаше там преди. Тази тръба е около 1,50 метра висока. И много опасна. Някой, който слиза от автобуса може да се нарани много зле в нея. Може да разкъса корема на някое дете. Кой ще отговаря тогава? Кога ще оправите автобусните спирки? Затова ли хората те избраха, нашето скъпо "благо"? Нали девиза ти уж беше "благо за Варна"? Къде е това благо, че и аз да го видя?
4
0
 
0
 
! Отговори
Абе, Благо! преди 2 седмици
Абе Благомире, кмете наш! Смяташ ли някога да оправиш автобусните спирки във Варна? На много места липсват покривните панели. А до игрище Локомотив (спирка Тих труд) още през миналия ноември при ураганен вятър, панелът беше счупен и отнесен. Но сега остри като ножове парчета, останали от панела стърч1ат над главите на хората, чакащи автобуса си. Освен това на дом Младост от миналото лято не работи информационното табло. Кога най-сетне ще се оправи? На спирка Автогара, стърчи метална тръба с
3
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
По добре офшорка
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Варна, гард на мутрите..
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Битка за кокала. Да си кмет е изгодна позиция.