Радев: Да си на власт не означава да газиш правилата

Няма ротация, според президента, а сдаване на власт
Обновена: 14 фев 2024 12:37 | 14 фев 2024 12:37, Петър Бойчев
54
Радев: Да си на власт не означава да газиш правилата
Снимка БГНЕС

Народното събрание е върховният и най-демократичен орган в една парламентарна република, но това, че си на власт и имаш мнозинство, не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш демонстративно всякакви правила, дори самата Конституция. Това каза президентът Румен Радев, който участва в ритуал по повод Трифон Зарезан в Монтанско.

Думите му са по повод ветото, което той наложи върху конституционните промени, и което днес се гледа в парламента. Според държавния глава тревожен синдром завладява работата на Народното събрание.

„Истинската цел на промяната на Конституцията не е била правосъдната реформа, а овладяването на цялата власт”, твърди Радев.

Той коментира и предстоящата ротация във властта.

„Това не е ротация. Това е подаване на оставка на цялото правителството заедно с министър-председателя. Оттам нататък цялата процедура се задвижва наново”, посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: властротацияРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Разбира се преди 2 месеца
Това е така,обаче,кой е отговорен за бомбения тероризъм от 2 септември 2020!!!Това го споменавам,тъй като съм минал през нещо друго лошо и лечение след това няма.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно- затова те натириха от Талин- Деса беше болна от КОВИД- но ти каза че те такова няма и като се върна рече- ГЕРБ са виновни.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каза го човека, който трябва да бъде съден за държавна измяна :)
47
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Първо се огледай и ослушай в твоята кухня. Какви вършат съветниците ти, че тогава говори.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този мyхляp когато и да го уволнят ще е късно.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И каква е била "кофти ролята" за Захари Стоянов? Че е бил откровен русофоб ли? И е бил против превръщането на България в задунайская губерния? Това не е кофти роля!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мистър КЕШ ли точно говори за нарушаване на Конституцията? Че той е жив нарушител на тази Конституция!
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предател.
42
3
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Към Анонимен 30: пич, вземи прочети малко повечко за Захари Стоянов. То написването на "Записки по българските възстания" е нещо значимо и важно, но виж прочети малко повечко скорошни разкрития (примерно Иван Тренев) относно кофти ролята му в други моменти. Така че да се хващаш точно за неговия портрет не е добра идея.
41
7
 
6
 
! Отговори
хихихи преди 2 месеца
"Да си на власт не означава да газиш правилата",ами ти точно това правиш толкова годни,все в чуждото канче гледаш и все някой друг ти е виновен.
40
1
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 месеца
Принципно харесвам позициите на Президента. Само че си спомням, как 1во - той лансира баш сглобкаджиите отначало и 2ро: как някои от назначените от него на високи постове в последното служебно правителство дерибействаха ЯКО. Същите включително понастоящем пак са на високи постове. Това ми говори, че или всички са яко навързани и омешани като свински черва, или Радев няма подходящи хора и се доверява излишно на пробитаци. А дир яко блокира ИП адреси, ако не споделяш възгледите им.
39
8
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 2 месеца
Хубаво сам го каза бе Радев. Ми не ги гази правилата бе господин Радев. Нали не искаш България да се превърне в президентска авторитарна диктатура по руски тертип? Мм. Не искаш нали ве Радев?
38
5
 
8
 
! Отговори
Ганди преди 2 месеца
A стига плакал бе, ти беше първия който наруши конституцията с Канадското гражданство на Киро , орязаха ти пълномощията и само плюеш на ляво и дясно,като си толкова ербап напусни президенството, направи си партия и се збори с другите, ама не ти стиска, ти искаш да си и президент и да имаш партия, та затова впрегна Лечева с 3 март.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я защо тогава ги газиш, Радев??
36
0
 
0
 
! Отговори
Ами да преди 2 месеца
означава да ги създаваш и променяш!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ооо, я *** в НЕК да видиш какво означава.
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Румбата започна да се вмирисва...откъм устата.
33
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
натискаи правосъдните органи да връщат незабавно откраднатите над 200 имота оттози които го убиха бумащината след това ако има останали живи собственицибчрокрацията е в епогея си преснимат се лични карти нот актове пълномощниличните данни течат като вода от наи малките гишета до наи високото място
32
7
 
5
 
! Отговори
Митев преди 2 месеца
"че си на власт и имаш мнозинство, не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш демонстративно всякакви правила, дори самата Конституция." И това го казва Радев?! То бива безочие, но чак толкова.......
31
3
 
4
 
! Отговори
За промяната в преди 2 месеца
конституция е пределно ясно с каква цел се прави, а след това показно набутване на две лица с партийна принадлежност в КС би следвало да е ясно на всяко улично куче, че конституционните реформи имат за цел да закотвят във властта едни и същи хора, както и да осигурят възможност на всякакви парашути от чужбина да управляват от името на Вашингтон.