Нотариуса изнудвал Арабаджиеви за над 1 млн. лева

Това пише в доклада, който четат депутатите
16 фев 2024 18:15, Стела Стоянова
16
Нотариуса изнудвал Арабаджиеви за над 1 млн. лева
Снимка БГНЕС, архив

Мартин Божанов - Нотариуса и неговата мрежа са изнудвали семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо за над 1 млн. лв. Това пишело в доклад, който депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на дейността на Нотариуса вече четат. Той им е бил предаден днес от председателя на комисията Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

В доклада не се казва за какво е изнудвано точно семейство Арабаджиеви, но вероятно е покрай повдигнатите им през 2020 г. обвинения за престъпна група за данъчни измами. Те дълго време престояха в ареста, след като бяха задържани през 2019 г. в Барселона с европейска заповед за арест. Самото дело продължава да се точи, въпреки че КПКОНПИ вече загуби такова за конфискация на имоти на семейството.

Нотариуса успешно е изнудил за 1 млн. евро пък бизнесмена, който се занимава със селскостопанска техника Румен Лазаров, твърди още докладът, разказаха народни представители. Освен това Божанов успешно участвал в набедяването на настоящия съпруг на бившата си жена Адриана - Евгени Симеонов. През 2017 г. срещу мъжа, известен с прозвището Генчо Люлинския започна дело за престъпна група за поръчкови отвличания, пише "24 часа".

Докладът описва и групата на Мартин Божанов и споменава и имената на прокурори и съдии, които със сигурност били посещавали SS клуб на Нотариуса. Тези имена в голямата си степен повтарят имената, изтекли в медиите преди седмица.

Важна роля в групата на Нотариуса е играл адвокат Велимир Атанасов, който бе посочен и от гръцките бизнесмени от "Данаос".

Самият Атанасов твърди, че твърденията на гърците са лъжливи, общите им фирми с Божанов не функционират от 2018 г. и няма връзка с подалата оставка шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Докладът, който депутатите четат обаче, също говори за интимна връзка между Атанасов и Зартова. Като се казвало, че Божанов я взел под крилото си и станал "гуру" на прокурорката. Впоследствие той й посочил да назначи за свои заместници в Софийската районна прокуратура Тодор Куюмджиев, Иван Стефанов и Борислав Георгиев и й дал идеята да си направи минипрокуратура с отдел "Специализиран". Твърди се още, че Зартова е указвала на прокурорите как да завършват делата, които интересували Божанов.

В резултат Невена Зартова значително подобрила своето финансово състояние и дори придобила луксозен имот в далечен Тайланд, твърди още докладът.

Междувременно пък един от заместниците на Зартова Иво Илиев успял да се инфитрира в градската прокуратура, твърди още докладът. Той бил агент на влияние за Нотариуса, въпреки че СГП пък била овладяна от другата група около бившия следовател Петър Петров - Пепи Еврото, казва още документът.

Нотариуса е имал мрежа и в Софийски градски съд, твърди още документът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
Поне още 8 /осем/ SS-клуба само в София развиват активна "клубна" дейност в момента!Каза го полк.Николай Марков пред Катя Илиева ,има го в ютуба.И поне още 6/шест/ в Гърция ,където и Гешефтаря има "солунски клуб".Отделно във всеки окръжен град има подобни "клубове".Особено активна "клубна" дейност кипи в Ст.Загора ,Бургас,Варна , и най-вече в Пловдив.ГЕП и ДПС са на върха на "клубовете".Абсолютно всички магистрати-масони членуват в един и няколко "клуба".
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нядявам се, някой ще напише роман или в Холивуд ще направят добри пари по случая Нотариус. Италиянската мафия пасти ще ядат.
14
1
 
5
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
И от кого е докладът?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алооооо има ли държава??? Зартова и групата и защо не са вън от съдебната система, а само преназначен на по 6 000 лв заплата, това ли им в наказанието? Апартамент в Тайланд, къде е ДАНС къде е финансовото разузнаване.. Тази държава наистина е за закриване.
12
0
 
6
 
! Отговори
Начи... преди 2 месеца
Всички подобни... такава заверка ше им направя, че... Един по един ше ги заверявам със калашника! Не се наядоха и накрадоха!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
нотариуса вече е преди 2 месеца
нотариално заверен в дебелата книга на Св. Петър.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия мафиоти ни накараха да номрацим Бг завинаги
9
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Закриване на прокуратурата,и ново преучередяване.80% от сегашните прокурори-вън и безработни/ако не заминат за затвора/.Мерзавци.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко % е отивало в чекмеджето?
7
0
 
25
 
! Отговори
мдаааааа преди 2 месеца
на някой прави ли му впечатление, че има много измамени, но никой не говори. освен един грък. усетихте ли се? А? Нали?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кеф цена няма :)))
5
0
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
това е изнудване а над 200 имота са откраднати почваите веднага от тях оставетеизнудването за второто полувреме хората които са още живи ще измрат от мъка ичакане до сега нищо не сте свършили а времето тече затова се създават комисии зада се замитат кражбите
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой уби Българският Навални Мартин?Робин Худ на България!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега Сатаната ще го изнудва в гръб до края на света!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е само натариуси
1
0
 
22
 
! Отговори
Нотариуса преди 2 месеца
пране, изчистване на петна, дезинфекция, почистване,изглаждане,сготвяне - Фирма сс клуба с най-добрите чистачи от съда и прокуратурата тел. ..........