Военноисторическият музей с нова образователна програма за Васил Левски

Любопитни факти зарадваха децата
18 фев 2024 16:07, Красимир Ангелов
7

151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски отбелязваме на днешния ден.

Годишнината ще бъде отбелязана с много събития днес и утре, като тази вечер в родния му град Карлово предстои възпоменателната церемония, в която ще участва председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Военноисторическият музей в София отбелязва 151-вата годишнина от гибелта на Апостола с нова образователна програма. Тя се казва "Васил Левски и неговата тайна организация".

"Всички, които са си закупили входен билет, ще имат възможност безплатно да се присъединят и да научат повече за живота и делото на Апостола. В програмата ще си говорим за паролите, тайните имена, кодовете, които е създавал Левски, за да изпраща скрити писма до своите сподвижници. Любопитни факти, които не се застъпват широко в  уроците, които децата участ в училище", обясни уредникът в Музея Славея Сурчева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В съвременна България Левски е просто икона. Никой не се интересува от историческата личност. Да се задават неудобни въпроси се смята за непатриотично. Колко хора тук са се запитвали защо след освобождението България не стана "Чиста и свята република" като Левски е искал а монархия с цар който не знае български?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ердоган . Да но има и българи , които са израснали от Северозапада и османската империя е била далеч по слаба в тези зими от тия в крайните на юг. Така в Свищов в 1777г. Се подписва мирен договор със Свещената Римска Империя. И много българи са били свободни и са пътували до Швейцария , Австрия Унгария. А това не е месец ,а виенска кифличка. Историята е следната: Когато стигат Виена Османците . Са посрещнати с кафе и кифличка. Това много им е харесало както и капучиното. И остава на знамето
3
5
 
2
 
! Отговори
Ердоган преди 2 месеца
Защо възпитавате децата с примери на терористи, вдигнали ръка срещу тяхната родина Османската Империя?! Тюркийе Джумхюриети е вашата истинска родина и вашето истинско спасение ако искате да се запазите като народ! Държава е ясно че вече нямате, поне се запазете като народ под сянката на Полумесеца! Пет века сме ви пазили от войни и нашествия, сега отново е време да ви спасяваме!
2
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
АМА РАЗБИРА СЕ, ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪЗПИТАВАНИ ДА СЕ ВПЕЧАТЛЯВАТ САМО ОТ ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ... КАК ИНАЧЕ ЩЕ ИЗРАСТНАТ НЕГРАМОТНИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
1
3
 
1
 
! Отговори
Инквизицията преди 2 месеца
Главна Прокуратура убива хора с Сателити, убиват който си искат навсякъде!