2-годишно дете е починало в болницата във Велико Търново

То е било прието и изписано в един и същи ден
21 фев 2024 14:21, Елка Василева
12
2-годишно дете е починало в болницата във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Прокуратурата във Велико Търново разследва смъртта на 2-годишно дете, починало в болницата в града.

По първоначални данни то е било прието за лечение на 20 февруари и е изписано същия ден след подобрение и със съгласието на роднини.

През нощта състоянието на детето силно се е влошило и то е било откарано в спешното отделение на болницата, където въпреки положените от лекарите усилия по-късно е издъхнало.

Започнато е дело за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, съобщи Нова телевизия.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Ромска му работа - детето с болки в стомаха , отвели го в болница ,но не пожелали да го оставят на лечение , в къщи получило замъгляване на зрението. Симптомите звучат като ботулизъм ,кой знае каква храна са му давали.
6
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 2 месеца
Не бих се учудил ако се окаже, че родителите сами са пожелали да изпишат детето.
5
2
 
2
 
! Отговори
Re: до маалатъ преди 2 месеца
А, вие оставихте ли ни друг избор, доктурче??? Ай??? Превърнахте Болниците в Погребални Бюра!!! За Рекетъ който упражнявате да не говорим.... Треба на всеки Пет години Атестация за проф. пригодност да преминавате, па да видим колко от вас шъ останат на работа!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
До маалъта преди 2 месеца
Като знаеш какве са в болницата, защо ходиш там. Само си губиш времето. Отиваш при баба ти Зюмбюла баячката и за 5 мин. си здрав като кисела краставичка. Не ходи в гадната болница .... и без това никога не си плащал здравни осигуровки, нямаш работа там.Само да те разболяват повече.
3
5
 
20
 
! Отговори
мнение преди 2 месеца
родители или тълпата от роднини е решила, че детето няма нужда от болница и са се подписали да си го го вземат вкъщи.Пак ли лекарите са виновни или невежите роднини!
2
9
 
6
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Пак ли в търновската болница?? Тия болници (Търновската или Горноряховската) мине се не мине известно време и гръмне някоя новина за починали
1
1
 
19
 
! Отговори
само питам преди 2 месеца
какви са тези роднини?