Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари

Тъжната вест съобщи бащата на момиченцето
28 фев 2024 07:27, Елка Василева
75
Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари
Снимка: архив, БГНЕС

Сърцето на малката Амая, чиято история докосна и обедини хиляди българи, не издържа. Тъжната новина съобщи баща ѝ в социалните мрежи.

Още по темата
"Мили хора, сърчицето на нашата звездичка Амая угасна. Моля да ни оставите със съпругата ми в този тежък за нас момент да скърбим", написа Калоян.

Само за няколко дни бяха събраните нужните пари за спешната трансплантация на Амая, припомня Bulgaria ON AIR. Специалният самолет, с който тя трябваше да лети за Индия, трябваше да кацне у нас до часове, след няколко отлагания на полета. Три часа преди да съобщи най-тъжната новина, бащата на Амая сподели в социалните мрежи, че поради технически причини полетът за Индия се отлага за сряда. Самолетът се намираше във Франция, на летище "Лион Брон".

След последния апел за помощ за по-малко от ден бяха събрани над 700 000 лв., за да може момиченцето да лети до Индия за спешна трансплантация на сърце. Средства за детето се събираха чрез директни дарения по сметка и чрез благотворителни инициативи в цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Светъл път на малката душица. Бог им е спестил допълнителни мъки, на родителите и на самата нея. Беше ясно, че е в твърде безнадеждно състояние, но всички се надявахме на чудо. Дано намерят утеха.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 18, правят се, но няма донори. Което може да е и добра новина. Детската смъртност намаля драстично през последните 30 години.
18
5
 
18
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
А ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ЩО ПРАВИХА ПРЕЗ ТЕЗИ МЕСЕЦИ ГОДИНИ. 100 000 ЛВ. ТА ШИШИ ДОГИ И ТУЛУПИС ТОВА СА ОО1%ОТ КРАДНАТОТО ОТ ТЯХ. ЗАЩО НЕ ПОМОГНАХТЕ МАРОДЕРИ. ТОВА ТЕЗИ ДЕЧИЦА БОЛНИ ТРЯБВА ДА СА ПРИОРИТЕТ ЗА ВЛАСТИТЕ. МИР ЗАДУШИЧКАТА И ИЗТРАДАЛА. СЪЖАЛЕНИЯ ЗА БЛИЗКИТЕ НА ДЕТЕТО ОТ БУРГАС
17
9
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Индия -страна от третия свят??????На колко годинки си пубере???
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да почива в мир малкото слънчице,не е лошо обаче събраните средства да бъдат пренасочени към другите нуждаещи се във България от трансплантация на сърце които не са никак малко!
15
5
 
25
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 2 месеца
Не е истина,какви гнусни коментари има и в какви безчувствени същества са се превърнали мнозина!
14
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 2 месеца
Там има висока смъртност при децата следствие накоето процента за съвместим донор беше висок.
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали ще върнат парите ?
12
5
 
23
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Ти на кой свят и по кое време живееш бе юнак? Индия е най големият износител на IT специалисти и технологии в света Притежава собствена космическа и ядрена програма .Индийски апарат кацна на луната/часове след като руския не успя/през2023та.А медицината е на ниво от години насам !
11
5
 
9
 
! Отговори
До Българин преди 2 месеца
Защото у нас не се прави трансплантация на сърце на деца!
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обаче бялата мафия е яко на далавера . Това е целта на пропагандата
9
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Че ние сме пионери в трансплантациите на сърце, защо е било нужно да оперират в Индия?
8
0
 
29
 
! Отговори
Нури преди 2 месеца
Бог да я прости Мир на Душата и съболезования на близките
7
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 2 месеца
Благодаря за отговора
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 6, не е странно. Просто случаят на детето е бил толкова безнадежден, че никоя друга страна не се е съгласила на тази интервенция. В Индия са се съгласили срещу висока цена. Колкото и коравосърдечно да прозвучи на някои... има случаи, които са безнадеждни. Да, родителите ѝ имат право да търсят опции.... Но просто някои случаи са предрешени.
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За болните деца пари няма. За луксозни коли за властта пари има винаги.
4
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откога такива животоспасяващи операции се правят в Индия? Там какво има евтини донори ли? Продават си децата за части, бедните индийци ли? За пръв път чувам в страна от третия свят дето нямат тоалетни и течаща вода или пък училища за децата да се правят трансплантации на сърца. Странно.
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"за чието ново сърце бяха събрани пари" направо гротеска е това изречение! Тези сърца да не би някъде да се произвежда, а? Хайде малко човешко усещане, а? Някое дете някъде е трябвало да умре за да има "ново сърце". Тръпки ме побиват от нечовешкото отношение! После се оплакваме когато някой се отнася по този начин с нас!
2
1
 
53
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Спи спокойно вечния си сън ,малко Слънчице !За съжаление много често и добрите дела на хората не завършват с добър край ,защото нямаме власт на някои "планове" ,които са "невидими" и извън нас. Със сигурност остава утехата ,че тези средства ще бъдат използвани за спасяването на други животи на деца и не само. Сили за родителите ,за които болката няма да премине ,но трябва да продължат. Амая знае, че те са направили всичко ,което е зависело от тях и ще ги закриля от "невидимото".
1
2
 
70
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Господ да дава сили на близките!