Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари

Тъжната вест съобщи бащата на момиченцето
28 фев 2024 07:27, Елка Василева
75
Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари
Снимка: архив, БГНЕС

Сърцето на малката Амая, чиято история докосна и обедини хиляди българи, не издържа. Тъжната новина съобщи баща ѝ в социалните мрежи.

Още по темата
"Мили хора, сърчицето на нашата звездичка Амая угасна. Моля да ни оставите със съпругата ми в този тежък за нас момент да скърбим", написа Калоян.

Само за няколко дни бяха събраните нужните пари за спешната трансплантация на Амая, припомня Bulgaria ON AIR. Специалният самолет, с който тя трябваше да лети за Индия, трябваше да кацне у нас до часове, след няколко отлагания на полета. Три часа преди да съобщи най-тъжната новина, бащата на Амая сподели в социалните мрежи, че поради технически причини полетът за Индия се отлага за сряда. Самолетът се намираше във Франция, на летище "Лион Брон".

След последния апел за помощ за по-малко от ден бяха събрани над 700 000 лв., за да може момиченцето да лети до Индия за спешна трансплантация на сърце. Средства за детето се събираха чрез директни дарения по сметка и чрез благотворителни инициативи в цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Жалко за детенцето, трагедия е, ноо... това е животът. Някой път просто сме безсилни пред трагедията. Всекидневно умират деца. Това е положението.
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само вижте един пример: Сложиха ни "Маски" с които ужким да не се разболяваме от Ковид и да не разпространяваме на другите по автобусите, ако случайно сме болни от Ковид. И какво стана: В горната част на белият дроб, където кислорода не влиза, понеже не дишаме дълбоко като йогите, живее бактерията, която причиниява "Бронхо пневмония" и понеже вдишваме и издишваме чрез "Маската" бактерията излиза и пак влиза. Хората се разболяват от "Бронхо пневмония" и докторите пишат "Ковид"!
38
5
 
16
 
! Отговори
До 31 преди 2 месеца
Успокойте се, дарителските сметки са под условие, т.е. могат да се използват само целево. Ако този за когото са събрани средставата почине, парите се преразпределят за други нуждаещи се. Много жалко за детето, да почива в мир!...
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В днешно време, няма воля, да се назоват нещата с истинските им имена, а именно, че има нелечими състояния и с това, родителите трябва да се примирят. Това дете беше ясно на всички лекари, но не смееха да разубеждават родителите за тази безсмислена операция, за да не ги обвинят в циничност и жестокост. Събират се излишни пари, които сега, би трябвало да се дарят за някоя болница.
36
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Детето е починало заради докторите, които случайно са му открили сърдечна недостатъчност, понеже трябва все нещо да измислят, след като майката е завела малкото си момиченце на преглед. Кой е виновен за смъртта на детенцето. 1) Този доктор който му е определил, че има сърдечна недостатъчност и трябва да му се сменя сърцето и 2) Тия които са платили за неговата бъдеща операция. 3) Докторите по време на смяна на сърцето и 4) Най - е виновна майката, че се е съгласила на докторската касапница!
35
12
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Така е като няма държава. Децата трябва да се пращат за лечение в Индия, Турция. Оказва се , че индийците и *** са по оправни от нас.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано индийците не са скамнали хората, иначе жалко но понякога просто няма какво да се направи за жалост.
33
4
 
28
 
! Отговори
Ral преди 2 месеца
Мамка му и съдба, не е честно! Не мога да повярвам на всички негативни коментари...смирете се, бе, хора... Щом там е била планирана операцията, значи е било с причина. Всички разбират от медицина у нас... Жалко за детенце, кураж на родителите... <3
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се дари орган и то точно пък сърце - ТРЯБВАТ ЕДИН МИЛИОН ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ТЪКАННА СЪВМЕСТИМОСТ С ДАРИТЕЛЯ, КАКТО И ДА СЕ СЪОБЩИ В КОЯ КЛИНИКА В ИНДИЯ ИМА ТЕЗИ УСЛОВИЯ.
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз Не разбирам Кой щеше да си дари сърцето и то точно в Индия??? И защо родителите Не казват, че ще дарят събраните пари за друго болно дете???
30
3
 
17
 
! Отговори
К. Т преди 2 месеца
Жалко, но понякога просто трябва да приемем, че е съдба. Състоянието на детето щом е било с увредено сърце е било несъвместимо с живота. Все пак всичко е божия воля. Съболезнования на родителите.
29
12
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 2 месеца
А НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА ДОКАРАТЕ ЛЕКАРИТЕ ТУК АМИ ТРЯБВАШЕ ДА РАЗКАРВАТЕ ЧАК ДО ИНДИЯ МАЛКО ДЕТЕ СЪС СЕРИОЗЕН СЪРДЕЧЕН ПРОБЛЕМ? В България също имаме операционни зали и то на европейско ниво. Въобще, как сте си я мислели с тоя полет НАД 6 ЧАСА? Неенормалници. Правете се сега на опечалени. Да сте мислили. Вместо да харчите наготово събрани пари за "специялен самолет" , да бяхте докарали лекарите тук. Въпреки че и у нас има достатъчно добри хирурзи. Питайте в Англия, колко са "доообри" индо лекарите.
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкото детенце и близките, това е най-тежкото нещо на света. Да гледаш как детенцето ти гасне :( И разбира се ще се появят хора, които часове след смъртта и вече си искат парите.
27
1
 
13
 
! Отговори
До Бако преди 2 месеца
Хайде по сериозно ако обичаш!Клиника в Индия или където и да е изпраща оферта за дадена манипулация,а каква е реалната цена и имали някаква фрапираща разлика с преведената сума от фондацията,не знае абсолютно никой?
26
4
 
3
 
! Отговори
Бако преди 2 месеца
До АнонименОтносно фондацията, разходи, събрани и тн отчети може да посетите страницата за тази кампания, фактури и тн може да бъде намерено там!
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано детенцето е на едно по хубаво място!Въпросът ми е кой как контролира подобни фондации които оперират в интернет пространството,същите имат някакъв договор с бенефициента на средствата но каква сума е събрана и каква е предадена на нуждаещите се,знаят само те и евентуално Господ?
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Раят има още един ангел. Кураж на родителите. Амая е на по-добро място.
23
1
 
16
 
! Отговори
БЕЗ ДУМИ преди 2 месеца
Тъжно мъчно гадно
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За съжаление всички подобни дарителски акции през годините завършиха по един и същ начин.
21
1
 
28
 
! Отговори
Почивай преди 2 месеца
Спокойно ,мило ангелче.Кураж на родителите.