Нинова на Шипка: Да покажем, че сме народ с памет

Ние сме народ с достйнство, което не може да се заличи
3 мар 2024 16:10, Стела Стоянова
112
Нинова на Шипка: Да покажем, че сме народ с памет
Снимка БГНЕС, архив

„Честит национален празник, българи по целия свят! Честит 3 март - Ден на свободата! Поздрав от Шипка. Тук сме хиляди, за да отдадем почит на героите, проляли кръвта си в Руско-турската освободителна война в името на България. Днес показваме, че сме народ с памет, който помни миналото си, предава го на деца и внуци и никога няма да пренапише историята си. Ние сме народ с достойнство, което не може да бъде заличено.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Паметника на свободата на връх Шипка.

Тя, заедно със заместник-председателя на партията и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, народния представител Валери Митов и социалисти от Стара Загора, Габрово и Казанлък, се включи в тържественото честване на 146-ата годишнина от Освобождението на България. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: ШипкаКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
НЕ Е преди 1 месец
МНОГО ХУБАВО ДА ИМАМЕ ,,ДЪЛГА,, ПАМЕТ-ЗАЩОТО ПОМНИМ И ДРУГИ,,НЕЩА,,
77
1
 
4
 
! Отговори
SLIVA MIRIZLIVA преди 1 месец
нинова,от село си излязла,и *** ще си останеш
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над Руския паметник, на няколко километра от него, се намира връх който ние Българите почитаме от 3 столетие от новата ера. Това е "Връх Свети Никола - Паметник на Свободата - с Команденпункт - Връх Шипка" Защо никой не почита този връх, който ние българите почитаме от почти две хилядолетия? Понеже комунистите са атеисти и те направиха така, че народа Български да изгуби своята "Свята Памет - Свети Никола - Паметник на Свободата!
75
4
 
4
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
А вчера,няква,,учена"питаше как ще погледнем в очите, Левски и Ботев,говорейки против рашките.Тя милата, явно не знае,че именно те двамата казват,че КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ И ЩЕ НИ ЗАРОБИ!!!ВИЗИРАЙКИ Русия!!!
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако бяхме народ с памет БСП щеше да е забранена.
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Пътят на Русия към Цариград значи за нас политическа смърт, ако русите влязат още веднъж в България, те вече не ще излязат. Ние трябва да разберен, че опастността за нас иде от Русия и към нея трябва да водим една систематическа отбранителна политика, като се опираме на всички враждебни ней елементи. В разбирането на тази политика е спасението на България и рано или късно тази политика ще бъде политиката на голямото мнозинство на българския народ" Кръстьо Раковски..... Учете Истинска История!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Било 1944 година време за лов на Мечки стръвници, дедо ми се връща у дома си с една одрана меча кожа. Гледа и що да види? Двама солдати с приклади на автомати блъскат у вратата на къщата и крещят: - Ну девочки аткрой дверъ! Дедо ми фърлил мократа меча кога на единия комунбашибузук и насочил ловната пушка към другия. - Жа ви дам аз аткрой дверъ! Солдатите избягали! Вратата се отворила и от там се показали майка ми и леля ми - дъщерите на дедо ми. От страх примрели - все още Комуна не Видели!
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде Сталин с войските на СССР по Българската Свещенна Земя и подгониха българските девойки, така както Османците са ги гонили по полята. Унищожи Търновската Конституция. Въведе законите на крепостничеството - колхозите. Натика Българските Ковбой - селяни в ТКЗС тата да работят на не своя земя и тия който не си отдаваха земята, ги нарекоха Кулаци и ги натикаха заедно със цялата Българска Интелигенция, Аристокрация в Концлагерите и натикаха комунизъма в главите на хората, от който няма отърване!
70
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
С особен героизъм в боевете за Шипченския проход се отличава Шипченският отряд. В състава му е Българското опълчение.
69
0
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 месец
нинова още ли е на Шипка
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската памет е пълна с национални празници. Някой от тях са Писмеността, Априлското въстание, Съединението, Велико Търновската Конституция, обявената Независимост на Царство България, Победата на Цар Фердинанд над Османската Империя за Освобождението на голяма част от Царство България като Самоков, Банско, Одрин, Кавала, Солун, Охрид....
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Нинива и Мартеничка си сложила!
66
0
 
10
 
! Отговори
У бре преди 1 месец
Ааа,помним те и теб! И ти беше приватизиторка,и в борда на Булгартабак,и зам.министър..уволнена за корупция от Станишев, и вицепремиер..заедно с Промяната :-)) Време е някой да изхвърли ***!
65
1
 
7
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 месец
***, имаме памет а имаме и писменост!!!Честит 3-ти МАРТ! Да отдадем почит на всички загинали за свободата! в Руско-турската война (1877-1878 г.)На страната на Русия:Румъния: Около 60 000 войници.Сърбия: Около 56 000 войници.Черна гора: Около 30 000 войници.Българско опълчение: Около 7 500 войници.Украинско опълчение: Около 5 000 войници.Полски легион: Около 20 000 войници.Финландски батальон: Около 2 000 войници.Други (италианци, американци,): Около 1 000 войници.Общо: Около 200 00
64
6
 
10
 
! Отговори
Е преди 1 месец
3 март дава свобода на други три народа, не и на нас. Ние си оставаме пак зависими и с окупационни войски.
63
5
 
15
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
нинова , вие комунистите изтрихте паметта на българския народ като скрихте истинската история и ни наложихте да се кланяме на окупатори . а трябваше като в Румъния другарко !
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова, ние помним и на деца и внуци разказваме как обрахте народа си- помним как за няколко хиляди долара си купи активи за милиони от Техноинпекс, как само за месеци направихте инфлация над 18.7% и още веднъж ни показа че трябва да стоите настрани от властта защото ще ви изметем вас и олигарсите ви!
61
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Имeннo в Бepлинcĸия дoгoвop (члeн 22) e peглaмeнтиpaн и oĸyпaциoнният дълг нa Бългapия ĸъм Pycия. Oĸyпaциoнният дълг ce oбpaзyвa oт paзxoдитe нa импepaтopcĸoтo пpaвитeлcтвo в Caнĸт Πeтepбypг пo пoддpъжĸaтa нa oĸyпaциoннитe pycĸи вoeнни чacти и гpaждaнcĸaтa aдминиcтpaция - Упpaвлeниeтo нa импepaтopcĸия pycĸи ĸoмиcap в Kняжecтвoтo 1878/1879 Cyмaтa e изчиcлeнa нa 10 618 250 pyбли и 40 ĸoпeйĸи - 89 640 000 злaтни лeвa - 32 тoнa злaтo, тaĸa чe въпpocнoтo yпpaвлeниe e cтpyвaлo дocтa cĸъпo нa cтpaнaтa.
60
2
 
5
 
! Отговори
леле хаха преди 1 месец
па и стройна и убава беее ,,,,
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, трябва да бъдем народ с памет, но какво означава това!? Това означава, че трябва да помним българските герои допринесли, борили се за нашата свобода! Това са родолюбивите свещеници, учители, жени, мъже, деца допринесли за тази свобода! Да престанем да се прекланяме пред чужденци, някои от които са ни помагали, други напротив са ни пречили!

Спонсорирани публикации