Радев: Трети март е съдбовен вододел

В 18,30 започна тържествената заря- проверка
Обновена: 3 мар 2024 19:18 | 3 мар 2024 19:00, Стела Стоянова
392
Радев: Трети март е съдбовен вододел
Снимка БГНЕС, архив

Точно в 18,30 часа днес започна тържествената заря проверка на площад "Народно събрание" в София. Тя е по случай Националния празник на България - 3 март. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия.

На церемонията присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Николай Денков, председателят на Народното събрание Росен Желязков и още много гости.

 По-късно зала „Концертна" на Централния военен клуб ще се състои традиционният прием за Трети март, даван от държавния глава, пише "24 часа".

Отново сме заедно, за да почетем 3 март. Ден на българската свобода, съдбовен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Това заяви в словото си президентът Румен Радев.

"Да поменем историческия подвиг и саможертвата на българските опълченци и на воините от всички народности. От армията на руския император Александър Втори, които сложиха край на 5-вековното османско иго. Отменян в миналото и атакуван днес", каза Радев.

"Празникът ни не е единствено отзвук от тътена на освободителната руско-турска война. Не отразява само победата на бойното поле. Трети март не е и датата на един международен договор, както неведнъж се опитват да ни убедят. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния идеал за свобода и саможертвата на поколения българи. 3 март постави заслужен венец на саможертвата на българските опълченци", каза той.

"Ден на българската свобода, съдбовен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да поменем историческия подвиг и саможертвата на българските опълченци и на воините от всички народности от армията на руския император Александър II, които сложиха край на петвековното османско иго.

Отменян в миналото и атакуван днес, 3 март не само удържа на користния натиск. Благодарение на своя морален заряд, на волята на огромното мнозинство българи празникът се превърна в победа на идеали над нихилизма, на здравия български корен.

Защото празникът ни не е единствено отзвук от тътена на освободителната Руско-турска освободителна война. Не отразява само победата на бойното поле. Трети март не е и само датата на един международен договор. Това е ден, ознаменувал триумфа на вековния идеал за свобода и саможертвата на поколения българи", каза президентът в словото си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: Трети мартРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
До Щерев.....Колкото има украинци,толкова има и македонци.
333
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Импийчмънт на ушатия пРезидент.
332
1
 
2
 
! Отговори
Лекция вероучение преди 1 месец
Мойсей попитал Господ: "Господи, моля те, кажи ми кои са знаците по които да познаем, че си ни сърдит!". Господ му отговорил: "Когато видите, че поставям да ви водят и управляват най-лошите хора, значи съм ви сърдит!".
331
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам Радев и се сещам Чернобил колко Франкенщайни като него създаде.
330
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Рундю руснака иска да е като Лукашенко, ама греда :))))))))))))) Боко и Шиши ще го довършат. България в НАТО, ЕС, Шенген, Еврозоната. Комунистите в Сибир за да има мир!!!
329
1
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
328
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резидента целува ботуша на Ердоган и Путин да живее руско турската дружба иначе е голям патриот и родолюбец като ни направи пералня за руски газ за да спечели Ердоган а ние патриотично да плащаме 3 милиарда без да го употребяваме " достоен " Радев
327
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е зло за България защото в него има много омраза и ненавист насочен към свободно мислещите Българи Този човек е сплотил и събрал всички отломки на прехода ДС и БКП другари партизани копейки продажници и русофили ако не го проумен може да се събудим една сутрин с другаря Тодор Живков 2 Факт руски знамена на Шипка се веят пред другаря Радев докато произнася патриотичното си слово
326
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отпразнувахме 3 март Ден на разделението на България.
325
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейката се хвали че бил организирал автобуси за Шипка Хахахахаха платени копейки и се хвалите с това позор сте
324
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 3 години сме във вододела давим се знаеш ли осигури си луксозен живот за себе си а виждаш ли държавата ни
323
2
 
3
 
! Отговори
:))) преди 1 месец
До Щирлиц Вие си развявайте путинофашисткото,за украйнското не се притеснявайте!:)))
322
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президент, министър-председател и милиардер в България без Москва се не става. А ако станеш такъв без одобрение от Москва то ще е за кратко.
321
9
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Укрофашисткото знаме може ли да развяваме,или първо трябва да питаме посолството?
320
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече си купих китайско знаме,от евтинките!С него ще посрещам братушките китайци!Бързо,че ще свършат!
319
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преклонена главица сабя не я сече. Затова слагаме феса, развяваме руското знаме,
318
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знаех че родолюбието и патриотизма е да носим руско знаме вместо българско
317
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев освободи ни от присъствието си
316
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много извр атена беше гледката възбудения Радев декламира пред руските знамена на Шипка Какъв е тоя Национален Празник на България ? Е Руски е какъв да е
315
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е марионетката на Кремъл Решетников го каза ясно Защо го търпим тоя руски т ро л само ни трови с руска пропаганда