Бежанците имали по-голям респект към жандармерията, а не към частната охрана

Шестте центъра за бежанци у нас са запълнени 43%
92
Бежанците имали по-голям респект към жандармерията, а не към частната охрана
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шестте центъра за бежанци у нас са запълнени 43%. За София процентът е средно 55, във "Враждебна" и "Овча купел" - около 70%. Данните са динамични, но от Държавната агенция за бежанците очакват тенденцията да се запази в този порядък, каза пред БНР Ирина Данева от ДАБ.

Във "Враждебна" и "Овча купел" са настанени граждани на Сирия, а във Военна рампа - бежанци от Афганистан, с цел да няма етнически конфликти, уточни тя.

Ако имаше засилено връщане на мигранти от страни членки и конкретно от Австрия, процентът на запълняемост щеше да бъде много по-голям, посочи Данева и изрази мнение, че случаите със сбиванията в центъра на София са били преекспонирани.

Достъпът на бежанците до образование, здравеопазване и работа би бил затруднен, ако бежанските центрове са извън населените места, отбеляза още Ирина Данева в предаването "Преди всички".

По думите ѝ бежанците в центровете изпитват по-голям респект към служителите на МВР и Жандармерията. Броят на сегашните охранители от частни фирми се определя според размера на центъра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срещу подслона и храната която им дава България бежанците трябва да полагат общественополезен труд по 10 часа на ден под полицейска охрана и да допринасят за благото на страната .След работа да нямат право да излизат от общежитията.Никакво разхождане.Който не го устройва-моментална екстрадация
88
4
 
6
 
! Отговори
само питам преди 1 месец
Как е талибанчета? Как се живее в новите арабски квартали на София? От София (новия Кабул) ще започне създаването на новата Европейска Ислямска Държава която ще обхване цяла Европа!
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам бежанците да се настанят във Видин. Така хем ще са в населено място, което им осигурява достъп до здравеопазване и работа, хем братята роми ще ги държат под контрол.
86
1
 
10
 
! Отговори
Буци преди 1 месец
Предлагам за охрана на лагерите да пратят Делта Гард.
85
2
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Споко, с тази политика ще запълнят центровете за нула време и ще са нужни нови, но да ги правят близо до домовете на милозливите. Пък и какво ме интересува, от кого гостите имат респект или нямат такъв. Цялата полиция или жандармерия ли ще пратят да ги охранява? И няма "ако", а кога - наплив ще има, и тогава пак ще хленчат, че видите ли, има сблъсици или недоволство от условия по центровете.
84
2
 
18
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 1 месец
Честит въздушно-капков "Шенген". Процесът е необратим, " метастазите" са инфилтрирали цяла Европа. Честито евроатлантическо бъдеще!
83
2
 
8
 
! Отговори
на сирииските бежанц преди 1 месец
като дадохме дрехи стари и ги изхвърлиха . на украинските като ги сложиха със схеми и си заминаха . 1 име се пише на 3-4 хотела и се точели по 44 кинта . мошеници . толкова много легла има . не се използват . ама точат бюджета .
82
1
 
15
 
! Отговори
Кирчо Петков-Бежанец преди 1 месец
Респект само към татко Сорос
81
1
 
28
 
! Отговори
Сингапур преди 1 месец
Във Виена имаше патрулни полицаи по двойки със къси десантни автомати на рамо. Внушават респект у разни диваци и маймуни.
80
0
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Защо изобщо трябва да се плаща на частни охранители? Служителите на МВР и Жандармерията получават заплати,за да осигуряват реда и спокойствието.
79
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе те много знаят кво жандармерия ,90%са неграмотни )
78
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А горе долу колко време един бежанец има право да се подвизава с този статут и да търси издръжка от държавата, в която се намира? Година, две, докато той си реши или цял живот? Кога най-сетне тия в Брюксел с големите зелени мозъци, ще седнат да измислят как тези хора да започнат да допринасят за БВП на съюза, вместо само да цоцат и да се размножават като въшкии. А някаква политика по възпиране? Щото иначе скоро цял Афганистан и субсахарска Африка ще се пресели в Европа и ще се провеси на социал
77
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 75 Денков така казваше...около 200 мигранти шяло да има от Австрия у нас. А те за месец само в София на центъра са толкова вече. Тоя е за бесилото. Не са виновни и мигрантите, а тия които гласуваха за тоя цайсат изсъхнал дърт продажник.
76
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едни бежанци са в 5 звездни хотели , а другите бежанци в лагери !Къде ни е демокрацията , на държава в ЕС ?
75
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де , нали ''уШ'' само 100 -тина бежанци ЩЕЛИ да довтасат в Бг , от Запада ?Защо са ПРЕПЪЛНЕНИ лагерите за бежанци в Бг , и защо се прави разлика м/у бежанците , с тези от Украйна , нали и те не са в ЕС , като другите бежанци ?
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 66 И кой ти каза пък, че частните охранителни фирми охранителите им не могат да те спукат от бой? За частните ASP и Сод във Варна има стотици сигнали че бият здраво гражданите и нищо не следва.
73
0
 
25
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Имигранти. Имигранти. Имигранти. Бежанец е друго. И разликата е огромна. Бежанец може да е само някой от Румъния, Турция, Гърция, Маке или сърбин.
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами бай ни Денко , такива договори за приемане на бежанци е подписвал , ПОД МАСАТА !
71
2
 
15
 
! Отговори
До 69 преди 1 месец
Такива са, защото там наемат изключително прости хора, които не са влезли дори в МВР. За тия частни охранители МВР е било несбъдната мечта. Другата част пък са пенсионари от МВР. И така.....
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Европа тарам,буките имат повече права от жителите на европейските страни!

Спонсорирани публикации