Бежанците имали по-голям респект към жандармерията, а не към частната охрана

Шестте центъра за бежанци у нас са запълнени 43%
92
Бежанците имали по-голям респект към жандармерията, а не към частната охрана
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шестте центъра за бежанци у нас са запълнени 43%. За София процентът е средно 55, във "Враждебна" и "Овча купел" - около 70%. Данните са динамични, но от Държавната агенция за бежанците очакват тенденцията да се запази в този порядък, каза пред БНР Ирина Данева от ДАБ.

Във "Враждебна" и "Овча купел" са настанени граждани на Сирия, а във Военна рампа - бежанци от Афганистан, с цел да няма етнически конфликти, уточни тя.

Ако имаше засилено връщане на мигранти от страни членки и конкретно от Австрия, процентът на запълняемост щеше да бъде много по-голям, посочи Данева и изрази мнение, че случаите със сбиванията в центъра на София са били преекспонирани.

Достъпът на бежанците до образование, здравеопазване и работа би бил затруднен, ако бежанските центрове са извън населените места, отбеляза още Ирина Данева в предаването "Преди всички".

По думите ѝ бежанците в центровете изпитват по-голям респект към служителите на МВР и Жандармерията. Броят на сегашните охранители от частни фирми се определя според размера на центъра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те тия скакалци имат късмет че в момента имаме полиция, а не бай Тошовската милиция, че щяха да бъдат по- ниски от тревата, като разберат как бъхтят милиоционерите ей такива като тях. Друг е въпросът че бай Тошо нямаше да ги допусне в България. Навремето влизаха милиционерите с джипки с надпис НМ в римлянските махали вечерно време и всичкото римлянин се изпокриваше по колибите си, а даже някои си угасяха лампите от страх да не нахлуят в колибите им. По-ниски от тревата бяха буквално!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да дадем Денков на Прокуратурата , за престъпление срещу държавата . Колективна жалба , също може .
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо днес не пишете за телефонния разговор на настоящия вътрешен министър с Нотариуса? Новината е от снощи, днес мисирките мълчат!
26
0
 
3
 
! Отговори
Въпросче преди 2 месеца
с Повишена Трудност: при Сбиване с тия Калашници кой ще Стрелят с Оглед Точността им - Нападнатите, Нападателите или и 2те предходно посочени?!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До босовете на ............Бодигардове, бронирана техника, дедективска дейност , има действащи спец полицаи между тях . каратисти , инструктори , стрелци........... плюс раздаване на духове и розови слонове..... Нека позная 15-16г. льольо и 15-16 часа пред компютъра.
24
0
 
15
 
! Отговори
Ех Тези Мирни преди 2 месеца
Учени, Доктори, Архитекти, Инженери от Изтока, които ЕС ни Докара - София като Асламабад - хора с Калашници и в Униформи!
23
0
 
13
 
! Отговори
Асо преди 2 месеца
На самолетчето и от къде са дошли, щот тука не са добре дошли!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами Денков и Тахарев да обличат жилетки -жандармерия- и да ходят да ги пазаят . Имат лична вина за това което става
21
1
 
9
 
! Отговори
Страшно е преди 2 месеца
По добре образовайте полицаите защото са нивото на роми!
20
0
 
13
 
! Отговори
Като нашите туристи преди 2 месеца
никъде няма. Пишат се всякакви. Италианец от Сирия, англичанин от Пакистан.
19
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До Анонимен13 - може би е по-добре да не знаем как ще реагират... не мислиш ли? А що се отнася до това че ядат по време на работа - ако ми кажеш че ти не ползваш почивка през работно време едва ли някой ще ти повярва
18
8
 
2
 
! Отговори
Роби сте бе преди 2 месеца
То всичко е полиция в България!По добре Пакистанци, Афгани и Сирийци отколкото полицаи на всеки ъгъл с честоти и камери!
17
0
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Какъв респект в а муджите от невъоръжени пенсионери , които са в частните охранителни фирми?
16
1
 
19
 
! Отговори
Полицай? преди 2 месеца
Как да имаш респект към лица без шапки,разгърдени,не бръснати,приличащи на джихадисти?!Срам и позор
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То хубаво, ама нашата жандармерия и другите там много обичат да респектират КАТО ЦЯЛО и цивилните граждани за щяло и нещяло. Много го обичат тоя респект нашите милиционери.
14
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Защо тогава ги охраняват частни фирми а не жандармерията? И още нещо - кой притежава частните охранителни фирми? Дали не е някой "Заслужил" пенсиониран полковник?
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видях я тая жандармерия, една тумба от 5-6 чичковци се беше събрала на Витошка и единия пица млати, другия взел кафе и цигара, третия кроасан и сок. Ами ако в този момент стане примерно някое сбиване, атентат?! Как ще реагират?!
12
0
 
26
 
! Отговори
ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ преди 2 месеца
КАКВО Е ПОДПИСАЛ ДЕНКОВ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА АРАБИТЕ В БГ !
11
2
 
13
 
! Отговори
БАГАТА преди 2 месеца
Не е вярно ,най голям респект имат от Перата и Динко- свинската опашка.
10
0
 
21
 
! Отговори
Цирк мвр преди 2 месеца
Вчера вечерта полицията стоеше и проверяваше документите на хората пред ндк,било им скучно и решили да тормозят разхождащите се хора?!Никаква полза от тях.