ВМРО: Незабавно да се изкарат мигрантските центрове от населените места

Центърът в Харманли създава огромни проблеми за града и хората
Обновена: 14 мар 2024 13:53 | 14 мар 2024 13:51, Анисия Иванова
74
ВМРО: Незабавно да се изкарат мигрантските центрове от населените места
Снимка: БГНЕС

Настояваме държавата незабавно да започне процедура за преместване на лагерите за бежанци извън населените места. С тези думи се обръщат към управляващите от ВМРО – Харманли.

Там се намира един от най-големите и най-проблемни, назад във времето, центрове за настаняване на мигранти в България. Вчера стана ясно, че мигрантите от центъра в столичния кв. "Овча купел" предстои да бъдат разселвани в страната, което предизвика напрежение сред населението на местата, в които има подобни институции.

От години алармираме, че регистрационно-приемателният център – Харманли, намиращ се в жк. „Дружба“, създава огромни проблеми за града и хората. Инцидентите там не са изключение, а правило. Докато този център е разположен в града, сигурност за гражданите няма да има. Самият център е превърнат от обитаващите го в гето, категорични са хората на ВМРО от Харманли.

След поредица от сблъсъци в София с участието на мигранти нетърпимостта на българите към темата се изостри. Имаше протест пред сградата на МВР и протест в кв. „Овча купел“, припомнят от партията.

От ВМРО – Харманли настояват Държавната агенция за бежанците незабавно да започне процедура по преместването на този център и на всички от подобен тип извън населените места, преобразуването им в институции от закрит тип, а охраната да се осъществява от Дирекция „Жандармерия“.

"Смятаме, че търпяхме достатъчно! Свободното движение на настанените в тези центрове нелегални мигранти трябва да бъде спряно в интерес на обществения ред и сигурността на гражданите", убеден е още Антон Иванов, председател на ВМРО – Харманли и член на НИК на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
8
 
! Отговори
Решението е Германия преди 1 месец
Германия ги покани всичките изнасилвачи, терористи която култура е да изнасилват малки момчета и момичета, всеки ден се кланят, че всички неверници (християни) трябва да бъдат убити в името на Алах.Германия ги пожела щом не можем да ги ектрадираме към Афганистан и Сирия можем да им съдействаме да ги изпратим абсолютно всички към Германия.
48
0
 
10
 
! Отговори
Непознат преди 1 месец
Съвсем открито и необезпокоявани от никого известни наши юристи и нотариуси изповядват сделки за покупко продажба на имоти от наследници на починалите родители в малки градове и села. Купувачите са едни и същи хора с мюсюлманско вероизповедание и имат закупени по 15-20 къщи . Те пътуват в арабски държави, получават средства за да купуват имотите на високи суми, а после ги отстъпват на мигранти , добили уж български паспорти. Селищата се превземат от чуждо населението българите бягат от там.
47
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Борисов, Денков и Габриел ги докараха, в България сега оле-ле. Ами така ще е.
46
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Боци и кире по 500 милиона общо милярд(евро) за да стане бг по голямо гето отколкото е! Спи народе спи! Един милярд или Шенген Боци е казал и без Шенген си можем хахаха
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им се забрани да се движат въоръжени с ножове, метални пръти, дървени колове и други подобни. На войнали са тръгнали?
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЕС много държави ги строят в покрай границите си делеч от градовете и нямаш право да ходиш по градовете които са наблизо ,трябва да имаш специално разрешение след определено време
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Европа може да ни препоръчват много неща, но не могат да ни задължат. Унгария и Полша как решават въпроса с мигрантите така, както са преценили, а не както им диктуват европейските чиновници! Затова - никакво хрантутене след 6-месечен интеграционен период. Който иска да остане тук, да започва работа.
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армията на границата и на месо ! Иначе правим алтернативна българска народна армия !
41
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато козируваме на Брюксел и не смеем да си защитим гражданите,хората сами ще започнат да се защитават.
40
0
 
26
 
! Отговори
Важен проблем преди 1 месец
Тук беше коментирано, че ако жените им си останат домакини, това ще е основа за възникване на анклави, в които ще живеят така, както е било по родните им места, а това означава бит, възгледи и възпитание, коренно различни от нашите. Затова да поставим условие - интеграционен период 6 месеца, след това спиране на издръжката, давана от държавата. Ако иска да яде, да започне работа. Ако не ще, да си заминава от България. това да важи и за жените. Дори и да има бебе, да го даде в ясли.
39
4
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
София е идеалното място -ако имат вьзражения да могат да протестират пред парламента като сифиянциВсичко друго е дискриминация даже и по хотели и почивни станции не са настанени като другите им сьбратя
38
0
 
4
 
! Отговори
38 преди 1 месец
Няма не искат да ги връщат прибират си ги
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда - Твоето предложение не е разумно. В големите градове те не се интегрират, а постепенно създават гета и анклави. В големия град да останат само онези, които са започнали работа или са научили достатъчно добре български език и са се записали да завършат някаква образователна степен.
36
1
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Денков и габриел ги вьрнаха насилственно тук те избягаха с двеста при , баце и герб от бьлгарияПомните много добре
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашият евроатлантически партньор Германия да отвори пак лагерите и да ги изпратим с ешелоните на БДЖ.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепям това предложение.
33
4
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
В кои места ще ги пратиш без документи като не знаеш откаде саСьобщава се само за тези с документи потърсили закрила в агенцията -дори и тях не можеш да вьрнеш защото страните им не ги искат или протакат до безкрай връщанетоПриготви се за дигане на тока сега после и друготоПроблем е че са дискриминирани спрямо украинците и ще има вьлнения
32
2
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Сега ВМРО гръмко настоява за незабавни действия.Навремето тихо и кротко откраднаха парите за истинска ограда на границата и направиха селски плет,който се прескача без особени усилия.
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали са уж бежанци от война. В мигрантски центрове извън градовете и като приключи войната да заминават откъдето са дошли! В момента в арабския свят война се води в Йемен и в Газа. Всички останали да потеглят към родните места!
30
2
 
39
 
! Отговори
българин преди 1 месец
незабавно да се РАЗКАРАТ мигрантите от България !!! ония дето ги повикаха да си ги приберат и отглеждат .